REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

România şi Republica Moldova au semnat un nou acord privind cooperarea în domeniul turismului

România şi Republica Moldova au semnat un nou acord privind cooperarea în domeniul turismului

Replica API 24 noiembrie 2018 | 00:00 409

Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat împreună cu ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul turismului, informează, joi, Ministerul Turismului, scrie Agerpres.

Dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, prin încurajarea colaborării între industriile de profil din cele două state, este o prioritate a Ministerului Turismului. Astfel, noul Acord prevede intensificarea cooperării în domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în cele două state.

'În acest moment, cooperarea între cele două guverne este mai intensă ca niciodată. Potenţialul turistic al Moldovei şi al României nu poate fi contestat de nimeni. Împărţim aceeaşi istorie şi aceleaşi valori. De aceea, acest acord de colaborare s-a născut dintr-o credinţă că putem avea şi un viitor comun. România este dispusă să depună toate eforturile pentru a sprijini Republica Moldova în a-şi păstra traseul european, iar turismul este un domeniu care poate accelera parcurgerea acestui drum cu consecinţe benefice şi de o parte şi de alta a Prutului', a spus Bogdan Trif.

România şi Moldova s-au angajat să încurajeze schimburile reciproce de date şi informaţii cu privire la legislaţia şi reglementările din domeniul turismului, de date statistice, precum şi schimbul de experienţă în domeniul turistic, al organizării şi dezvoltării activităţilor de turism.

Acordul prevede şi intensificarea cooperării în privinţa proiectelor de investiţii de interes comun în domeniul turismului, prin dezvoltarea unor proiecte care pot beneficia de susţinerea financiară a Uniunii Europene, precum şi prin intermediul unui schimb de informaţii susţinut privind investiţiile şi facilităţile din domeniu.

La capitolul promovare, cele două ţări au convenit asupra elaborării de materiale de promovare şi informare turistică, organizării de vizite de documentare pentru jurnalişti şi experţi în domeniu, precum şi asupra participării la evenimente şi târguri de turism.

În acest sens, România a elaborat deja o rută culturală comună cu Republica Moldova, 'Ruta Voievodului Ştefan cel Mare'. În România, ruta cuprinde cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Neamţ, ctitorii ale voievodului din Vaslui şi alte locuri încărcate de istoria lui Ştefan. 'Drumul vinului' este un alt proiect comun care vizează dezvoltarea turismului în cele două ţări. Noul traseu cuprinde mai multe crame din România şi din Republica Moldova şi are ca obiectiv promovarea celor două ţări printr-un produs turistic unitar care să atragă turişti străini, cu precădere din piaţa asiatică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212