REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.2° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
32.2° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

România stinge lumina! Orele de vârf în care vom fi obligați să reducem consumul

România stinge lumina! Orele de vârf în care vom fi obligați să reducem consumul

Victor ROTARU 1 octombrie 2022 | 19:46 6165

România stinge lumina, după ce la nivel european s-a decis că este obligatoriu ca țările membre să scadă consumul cu 5%, la orele de vârf. Măsura îi va afecta pe marii consumatori. Românii de rând deja consumă mai puțin decât în alți ani. Iarna care vine ar putea fi cea mai grea, avertizează specialiștii în energie. România are gaz în depozite, dar dacă va fi o iarnă geroasă va avea nevoie de importuri. 10 țări printre care își România își pun speranța în gazul azer și interconectorul Grecia - Bulgaria, singura alternativă viabilă la gazul rusesc.

Interconectorul Grecia - Bulgaria va putea transporta până la cinci miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, din Turcia şi Grecia către Europa de Est, Centrală şi de Vest, prin Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia.

„Opraționalizarea acestui interconector practric pune în valoare eforturile pe care le-am făcut pentru a identifica noi surse de energe și a rețelelor de transport a gazelor. Prin acest interconector practic se realizează punerea în valoare a proiectului BRUA și ne ajută să putem la rândul nostru să sprijinim Republica Moldova și Ucraina. Pot să dau asigurări că avem cantitățile necesare de gaz, iar țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazelor”, a spus Nicolae Ciucă, sâmbătă, în Bulgaria.

Specialiștii avertizează că dacă vom avea o iarnă blândă, atunci gazul din depozite ar putea fi suficient. Însă dacă vom avea o iarnă geroasă, va trebui să importam gaz. 10 țări, printre care și România stau la coadă pentru gazul azer.

Măsuri se iau și pentru a ține sub control consumul de energie electrică. La orele de vârf, consumul trebuie redus obligatoriu cu 5%. Doar marii consumatori vor fi vizați de această raționalizare, potrivit realitatea.net.

ROMÂNIA STINGE LUMINA

10% reducere voluntară a consumului
5% reducere obligatorie la orele de vârf

ORE DE VÂRF

dimineața: 08.00 - 10.00

seara: 18.00 - 20.00

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine ii aprind pe rusi
0
0
Nu poate. Sigur.. Sunteți tâmpiți Dupa ce am trăit în comunism No way.. Doar pt ora pământului.. Atat
1
1
o s o stng in p**a.Destul am invatat la lapa cu gaz,
1
1
Catre amicul care injura ca taranul p***t de la vaci: popescu.ion:Shut up! taran p***t de la vaci ca Numai tampeni debitezi din capul ala Al tau sec.de vina PT asta este taranii din ciuma galbena Penelista.Psd nu are Nici-o vina in asta. Ca Nuti dau doua dupa cefa de nu te vezi.
3
3
Un articol de 2 bani și o para chioara. Comentariile ? Făcute de analfabeți funcționali. Acri analfabeți cu bacalaureat luat pe genunchi și facultăți făcute la buda din fundul curții.
5
4
Mai inchideti hangarele alea de mall-uri pline de boarfe pe care nu le cumpara nimeni si unde stau luminile aprinse non stop!
4
3
Toti romanache e niste slugi idioate cu par pa burik.Asa sa ne ajute D-zeu.BINE CA O SA AVEM TOTI MASINI ELECTRICE DE LA M(W)E
4
2
Cititi ultimul paragraf tembelilor. Marii consumatori sunt vizati de catre aceasta initiativa.va n gura de nevertebrate cu net nelimitat
3
4
Stingeti luminile in sparlamentul romaniei,casa victoriei,vila lac si alte futelnite ale sparlamentarilor
10
1
Am facut si eu lucrul asta , v-am redus electricitatea , gazul ,etc. Dar v-am si oferit , apartamente de la Stat , servicii stabile si bine platite ,imprumuturi la CEC cu dobanda zero, si cel mai important ...SIGURANTA ZILEI DE MAINE !!! Si m-ati impuscat ,idiotilor ! Sa va vad acum , popor de lasi !
25
10
astea sunt semnele saraciei, care au parati nu reduc nimic de ce nu inchide ti cluburile de fite, la 11 seara,, si statiile peco la 10..seara,si molurile la 9 seara,,propunere de la unu..si lumini solare in tot oraselu..
11
5
Eu am Opel asa ca nu imi pasa
6
9
ba muistiilor ...mue psd mue pnl mue UE mue NAtO
11
15
si atunci de ce l-am omorat pe Ceausescu? parca spuneati ca al patrulea reich ue m ue e democrata nu comunista.
15
7
Nu reduc nimic, imi produc singur curent :)))
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712