REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

România, zonă endemică pentru boala parodontală. Cauzele acestei afecţiuni

România, zonă endemică pentru boala parodontală. Cauzele acestei afecţiuni

A.F. 12 aprilie 2024 | 00:00 161

Medicul Mihai Juncar, chirurg în domeniul maxilo-facial, afirmă că România poate fi considerată zonă endemică în ceea ce priveşte boala parodontală. El a explicat care sunt cauzele care pot determina apariţia acestei afecţiuni.

Romania, zona endemica pentru boala parodontala. Cauzele acestei afectiuni

Medicul Mihai Juncar a afirmat că România înregistrează o incidenţă mai mare a bolii parodontale, comparativ cu alte state.

„O afecţiune frecventă este boala parodontală. Practic, ce înseamnă boala parodontală, parodontită, că este tot inflamatorie, nu este degenerativă, cum este parodontoza. Boala parodontală, noi chiar suntem într-o zonă endemică pentru boala parodontală, sunt doi factori fundamentali: o dată este un anumit tipar de floră bacteriană care favorizează apariţia bolii parodontale şi acea floră bacteriană, de fapt, este factorul determinant şi este şi un factor favorizant, oarecum o predispoziţie genetică“, a afirmat medicul Mihai Juncar la Medika TV.

El a precizat că, în general, dacă există doar factorul predispozant, dar nu există factorul determinant, o persoană nu va face boala parodontală. Medicul a adăugat că această afecţiune este una dintre cauzele frecvente pentru pierderea dinţilor.

El a explicat că boala parodontală afectează osul din jurul dintelui, iar refacerea anatomiei este mai dificilă.
Medicul a subliniat importanţa profilaxiei în domeniul sănătăţii orale, arătând că fiecare persoană trebuie să facă un control stomatologic odată la şase luni, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212