REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Românii ar putea obține mult mai greu un credit bancar!

Românii ar putea obține mult mai greu un credit bancar!

Cristina BĂRBUCEANU 27 octombrie 2022 | 00:00 1020

Este alertă în privința creditelor imobiliare în plină explozie a ratelor! Băncile ar putea fi obligate să înăsprească condițiile de creditare și să majoreze rezervele de capital, adică să aibă mai mulți bani pentru situații de urgență. Între timp, un anunț vine chiar de la consilierul guvernatorului BNR: indicele ROBOR ar trebui scos din calculul creditelor.

Experții susțin că băncile trebuie să fie pregătite în acest moment pentru orice șcenariu. În următoarea perioadă, cele mai importante bănci din țara noastră vor majora rezervele de capital, iar acest lucru înseamnă că băncile vor avea mai mulți bani în conturi. Vorbim despre bani suplimentari, pe care îi pot folosi în cazul unor situații de urgență.

În următoare perioadă se vor înăspri condițiile de creditare, ceea ce înseamnă că românilor le va fi din ce în ce mai greu să facă un credit la bancă. Totul vine în condițiile în care, față de anul trecut, ratele s-au dublat. De asemenea, ROBOR la 3 luni a atins cea mai mare valoare - 8,19%.

Referitor la ROBOR, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, spune că acest indice ar trebui scos din calculul ratelor, și asta pentru că - în acest moment - băncile se împrumută între ele la dobânzi foarte mari din cauza acestui indice, fapt ce îi afectează pe români.

Cât despre IRCC, Adrian Vasilescu spune că și acest indice este "o nedreptate" și asta deoarece, în următoarea perioadă, românii vor plăti rate mai mari pentru că și acest indice se va dubla, asta după ce a ajuns deja la 4%, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212