REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Românii care nu răspund la întrebările recenzorilor au început să fie amendați

Românii care nu răspund la întrebările recenzorilor au început să fie amendați

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 1858

Recensământul este obligatoriu, iar unii români nu vor să răspundă la întrebările recenzorilor. De aceea, autoritățile locale responsabile, care și-au dat seama că riscă să piardă sume uriașe pentru dezvoltarea comunităților, dacă vor avea o populație rezidentă mai mică decât cea reală, s-au pus cu amenzile pe cetățenii care refuză recenzorii.

La Oradea, în județul Bihor, Poliția Locală a administrat, deja, 15 amenzi celor care au refuzat să răspundă la întrebările recenzorilor. „Doar în ultima săptămână, Poliția Locală a aplicat 15 sancțiuni contravenționale”, a transmis Primăria Oradea, scrie stiripesurse.ro.

Refuzul de a răspunde recenzorilor sau refuzul de a răspunde la toate întrebările din chestionarul de recensământ se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. Totodată, persoanele care împiedică recenzorii să intre în complexuri sau ansambluri rezidențiale riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Astfel, pentru o gospodărie formată din doi soți și doi copii, amenda poate să fie de 12.000 de lei, dacă se refuză recenzarea.

În județul Botoșani, lider detașat la recenzare la nivel național, cu 90%, autoritățile vor și ele să îi amendeze pe cei care refuză recenzorul

„La sfârșit, noi am lăsat toate cazurile particulare acolo unde am întâmpinat dificultăți, acolo unde avem persoane recalcitrante sau nu doresc să furnizeze informațiile recenzorilor. Vom aplica legislația în vigoare având în vedere că avem și cadrul legal, respectiv OUG 19/2020 aprobată prin Legea Nr 178/2020 care a fost trecută și aprobată în Parlament.

Nu avem încotro și probabil de săptămâna viitoare împreună cu Comisia Locală și cu Poliția vom merge la aceste persoane. Am vorbit cu recenzorii ca aceste persoane să le lase la urmă și să le și noteze. Au fost o dată, au fost refuzați, au fost agresați verbal. Le-am spus să nu continue această discuție, să nu facă o polemică din asta, să-i lase în pace și începând de săptămâna viitoare vor fi vizitați cu Poliția. Noi ne dorim să nu fie aceste cazuri, în cazul în care aduc injurii recenzorului și îi agresează verbal, propunerea mea va fi ca amenda să fie maximă", a spus Valentin Popa, director DJS Botoșani, pentru presa locală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
amendeaza si copiii?!
0
0
Cum ati dat voi m@@e oamenilor in ultimii 30 de ani asa ar trebui sa va dea TOTI acum refuzand sa raspunda la orice intrebare
0
0
..nu pricepeti mai...ca romanilor le este SCARBA de voi???ca nu vor sa mai auda de militieni la poarta???ca astia tot niste melitieni sunt...de ce sa-i spun eu de cate ori imi bat nevasta fiindca nu-i cuminte???asa ca veti sta la poarta pana va veti...plictisi..asterptati...asterptati...asteptati...si in barba s-o luati...
2
0
Pt toti prostii din locala, multa clanta estivala fara lamaie.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614