REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Românii nu ocupă un loc fruntaș din punct de vedere al educației financiare

Românii nu ocupă un loc fruntaș din punct de vedere al educației financiare

Replica API 4 octombrie 2017 | 00:00 286

Anghel (BVB):

Anghel (BVB):

Lucian Anghel

Românii nu ocupă un loc fruntaș din punct de vedere al educației financiare și nu știu dacă este bine sau nu să "își pună ouăle în același coș", a declarat Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București (BVB), într-o conferință organizată cu ocazia "Săptămâni internaționale a investitorului", scrie Agerpres.

"România nu ocupă un loc fruntaș din punct de vedere al educației financiare. Românii au "scorat" cel mai jos răspunzând la câteva întrebări simple puse la nivel european. Și bulgarii sunt deasupra noastră. Românii, la întrebarea "Este sigur să îți pui toate ouăle în același coș?" nu au știut să răspundă. Asta arată că avem foarte multe de făcut în ceea ce privește educația financiară. De asemenea, cunoaștem foarte puține alternative și aici am avut sprijinul și implicarea și ne-am bucurat că am avut alături de noi fonduri de investiții, de pensii, brokeri, asiguratori, în încercarea de a arăta toate alternativele financiare de investiție pentru românii care au dorit să participe la aceste evenimente", a spus Anghel.

Potrivit acestuia, dacă vom avea un grad de educație financiară, nu doar piața de capital sau piața financiară va beneficia, ci întreaga Românie.

"Vom trăi mai bine dacă gradul nostru de educație financiară va fi mai ridicat. Din păcate, acest lucru nu se poate realiza decât cu investiții pe termen lung, practic în mod constant trebuie să plantăm semințe ca să putem să recoltăm peste 5, 10, 15 ani. Efectele nu se pot obține mai repede. Pe de altă parte, nici nu avem ce să recoltăm dacă nu plantăm. Acest lucru cred că trebuia făcut în mod constant după 1990. Încercăm să recuperăm acum alături de partenerii noștri", a mai arătat președintele BVB.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori București și Depozitarul Central organizează, marți, World Investor Week, o inițiativă susținută de Organizația Internațională a Reglementatorilor de Valori Mobiliare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai poate romanii stiu ca toate cosurile sunt ale strainilor si astia sparg ouale cand vor ei. Iudelor! Replica, chiar o sa lasi acest comentariu plin de expresii vulgare?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108