REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Românii petrec al doilea CRĂCIUN în PANDEMIE

Românii petrec al doilea CRĂCIUN în PANDEMIE

Replica API 25 decembrie 2021 | 12:27 1141

Este al doilea Crăciun pe care omenirea îl celebrează într-o manieră neobișnuită. Având deja exeperiența sărbătorilor de anul trecut, oamenii sunt pregătiți să facă față și acestei perioade. Spre deosebire de anul trecut, au mai puține reguli și măsuri de respectat. Spre exemplu, nu mai există restricții de circulație, masca nu mai este obigatorie în locurile deschise neaglomerate, declarație pe proprie răspundere a dispărut, iar oamenii pot petrece atât Ajunul, Crăciunul, cât și Revelionul în restaurante, asta doar dacă sunt vaccinați, trecuți prin boală sau fac dovada unui test negativ.

(foto: hotnews.ro)

Crăciun în pandemie, partea a doua. Este al doilea an consecutiv când românii petrec sărbătorile de iarnă în pandemie. Având experiența anului trecut, oamenii sunt pregătiți să treacă și peste acest hop. Cu toate astea, spre deosebire de anul 2020, Guvernul a decis că este momentul să adopte mai multe măsuri de relaxare. Masca de protecție a dispărut în locurile deschise neaglomerate, programul magazinelor și a centrelor comerciale a crescut, accesul în mall-uri se poate face și pe baza unui test negativ.

Restaurantele vor fi deschise toată noaptea

În perioada Crăciunului, cât și de Revelion, restaurantele vor fi deschise toată noaptea. Cu toate astea, regula privind accesul persoanelor rămâne valabilă. În acest sens, în restaurante au voie doar persoanele vaccinate, cele trecute prin boală sau cele care prezintă un rezultat negativ la un test Covid.

Petrecerile de Revelion sunt permise

Spre deosebire de anul trecut, vor fi permise și petrecerile în aer liber în noaptea de Revelion. Vă reamintim că, în 2020, circulația pe timp de noapte a fost interzisă pentru toată lumea, iar masca de protecție a fost obligatorie.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In anii '40 au petrecut 4 Craciunuri in razboi !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212