REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Românii pot răsufla ușurați! Nu se va introduce stagiul militar obligatoriu, dar...

Românii pot răsufla ușurați! Nu se va introduce stagiul militar obligatoriu, dar...

Replica API 2 aprilie 2022 | 20:51 1672

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Bobocu că nu există nici o şansă să fie reintrodus stagiul militar obligatoriu dar că Armata ia în calcul mai multe variante de voluntariat. El a spus că sunt tineri care vor să facă o pregătire militară de bază, dar într-un sistem modern, motiv pentru care ar putea fi organizate stagii de 3-4 luni special pentru aceştia. Totodată, oficialul a declarat că va fi modificat şi sistemul de salarizare, pentru că militarii sunt plătiţi acum mult sub ceea ce oferă ei societăţii.

Vreau să risipesc orice temere legată de obligativitatea armatei. Este imposibil de făcut acest lucru, nu se poate nici economic şi nu mai este nici fezabil. Ne gândim spre câteva strategii pe viitor în completarea unei armate profesioniste de a optimiza salarizarea şi toate beneficiile pe care tinerii care aleg această profesie să le aibă pentru că tipurile de venituri pe care le au militarii sunt sub contribuţia pe care o aduc ei societăţii şi ne dăm seama foarte bine de asta acum când avem nevoie de ei să fie în cea mai buna formă”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit bugetul.ro

De asemenea, ministrul Apărării a declarat că o armată modernă are nevoie de cât mai mulţi specialişti din toate domeniile pentru că şi vremurile s-au schimbat, iar militarii trebuie să facă faţă la mai mult decât o agresiune militară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru viitor,da,sa se faca armata.gresiti......dar acum, la acest razboi sa se duca odraslele politicienilor care au vandut tara si strainii care au luat o moca
1
0
baietii care frecventeaza emisiunea...putoarea dragostei,stiti care..acei baieti pictati...tatuati ...rimelati...cercelati..vopsiti...sunt necajiti ca nu pot face armata..bietii de ei..
1
0
Pacat..intrau toti bulanii astia mici la armata decat sa frece poala pe la cafenele."Fetite" avem. Ca baieti... S-au facut "tramvaie"
1
0
Acum era momentul sa adunati borfasii,pensatii si drogatii de pe strazi
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272