REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Românii se plâng că li se duc în cap afacerile din târgurile din Florența! Video

Românii se plâng că li se duc în cap afacerile din târgurile din Florența! Video

Replica API 30 iunie 2022 | 15:51 2408

Românii, descurcăreți din fire, s-au împrăștiat prin toate colțurile lumii în speranța unui trai mai bun. În această categorie se află și cei care au încercat să pună bazele unor afaceri, mai mari sau mai mici. Astfel, în Florența, în magazinele din centrul istoric, există mai mulți români care, după cum au declarat chiar ei, au de ceva timp mici afaceri, însă au cam început să scârțâie.

Pandemia a afectat întreaga lume din câte se pare. În apropiere de „Ponte Vecchio”, cel mai vechi pod din Florența, situat în partea inferioară a fluviului Arno, se află multe magazine și bazaruri, înconjurate de un peisaj superb, clădiri istorice și localuri.

La unul dintre bazaruri, specializat în comercializare produselor din piele (poșete, haine etc), am întâlnit o româncăm, stabilită de ceva timp în Italia.

A prins vremuri mai bune, a spus aceasta, precizând că taxele locale au început să le bage “bețe în roate” micilor afaceriști.

”Se poate plăti și cu cardul, însă aici mulți vă vor spune că nu se poate. Pentru că sunt taxe foarte mari. Preferăm să mai lăsăm din preț și să plătească cu bani cash. Ne rup cu taxele. Uitați, eu, plătesc pentru standul acesta 3.500 de euro pe lună. Iat pe an, pentru locul pe care am standul, plătesc 7.500 de euro”, a spus, pentru Replica, femeia.

La standul pe care îl administra, în interiorul bazarului din centrul istoric al Florenței, erau comercializate poșete din piele cu prețuri pornind de la 200 de euro, portofele, eșarfe din vâscoză și mătase (pornind de la 10 euro), dar și cravate și alte accesorii.

Totodată, puteau fi găsite și tricouri și șorțuri, cu prețuri pornind de la 10 euro.

Video:

”Nu știm cum va fi pe viitor, dar e din ce în ce mai greu. Colaborez cu o fabrică de aici, de unde luăm marfa, dar taxele se tot măresc și ne omoară. Vom vedea ce va fi”, a mai spus femeia.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aratati saracia din Romania !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272