REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Romanița Iovan, detalii despre noaptea în care Adrian Iovan l-a împușcat pe hoțul care a intrat peste ei în casă

Romanița Iovan, detalii despre noaptea în care Adrian Iovan l-a împușcat pe hoțul care a intrat peste ei în casă

A.F. 9 aprilie 2024 | 00:00 298

Romanița Iovan a vorbit despre incidentul tragic care avut loc în locuința ei din cartierul Primăverii în anul 2005. Creatoarea de modă mărturisește că Adrian Iovan nu l-a împușcat intenționat pe bărbatul care a pătruns în casa lor.

Romanita Iovan, detalii despre noaptea in care Adrian Iovan l-a impuscat pe hotul care a intrat peste ei in casaRomanița Iovan

Romanița Iovan, cunoscuta creatoare de modă, a vorbit deschis despre un eveniment tragic care a marcat profund viața sa. În anul 2005, la doar o zi după ziua sa de naștere, a avut loc un incident tragic în locuința din cartierul Primăverii din București, unde Romanița și soțul ei, Adrian Iovan, locuiau.

Potrivit relatărilor, un hoț a pătruns în locuința lor, iar Adrian Iovan, regretatul pilot, a fost nevoit să reacționeze. În urma evenimentului, hoțul a fost ucis. La acea vreme, au apărut numeroase speculații și teorii legate de incident, care au afectat profund viața și reputația Romaniței Iovan. Mai mult, drama a dus la pierderea unei sarcini, intensificând suferința cuplului.

La aproape două decenii de la tragedie, Romanița Iovan a ales să refacă firul evenimentelor, aducând clarificări asupra a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi fatală. Potrivit mărturiei ei, regretatul Adrian Iovan nu a tras intenționat în bărbatul care a pătruns în locuința lor. Ea a afirmat că arma pe care fostul ei soț a folosit-o s-a descărcat accidental.

„A fost primul caz de legitimă apărare. Noi eram împreună în dormitorul nostru, dormeam liniștiți, în 2005. Doamne-Doamne mi-a deschis ochii. În 2006, la un an, s-a născut Albert. 2005, ziua mea, pe 3 octombrie, aflu că sunt însărcinată, bucurie maximă. Pe fondul ăsta, 3 octombrie, a doua zi, noaptea dinspre 4 spre 5 octombrie, la ora 3, la etajul 2, te trezești și în dreptul ușii cu mâna pe clanță vezi o siluetă. Eu am casa foarte vitrată. Noaptea intră lumina de la lună. M-am trezit când era în prag. L-am trezit pe Adrian. S-a sculat din pat, ăsta a luat-o la fugă. Toată povestea, a greșit pontul. Mai era unul. A doua zi am aflat că pe echipamentul de aer condiționat erau urme.

Romanita Iovan, detalii despre noaptea in care Adrian Iovan l-a impuscat pe hotul care a intrat peste ei in casaAdrian Iovan cu fiul

„Adrian a ieșit din curte și i-a dat cu pușca în cap. El nu a tras, s-a descărcat accidental”

Adrian s-a dus după ăla. A intrat prin subsol printr-un geam deschis. A luat-o pe scări până la etajul 2. A apucat să fure ce a găsit. Sigur a intrat din greșeală la noi. Nimeni n-a pus pe tapet lucrurile astea. A alergat, a intrat în bucătărie, s-a aruncat pe geam de la etajul 1 până jos. Adrian s-a dus să vadă, a luat pușca. Omul a fost bărbat. E o scară care urcă din curtea exterioară peste garaj. Omul era matol. S-a prins de țeava de gaz. Adrian a ieșit din curte și i-a dat cu pușca în cap. El nu a tras, s-a descărcat accidental”, a povestit Romanița Iovan la podcastul lui Cătălin Măruță.

„Nu știu dacă am pierdut sarcina pentru că a intrat hoțul în casă sau pentru trauma pe care am parcurs-o în continuare”

În urma acestui incident, Romanița Iovan a suferit foarte mult și a pierdut sarcina. Creatoarea de modă nu avea voie să vorbească deloc despre această situație, iar ulterior ea a scos o carte cu titlul „Cuvântul care ucide”.

„Ideea este că în momentul în care a sunat la 112 a venit șeful Poliției, șeful de Arme și Muniții, Procurorul șef. Norocul, a fost un noroc într-adevăr, chestia cu legitima apărare este primul caz care se studiază și la Facultatea de Drept. Nimeni nu e fericit cu o astfel de situație. Mie de teamă, de stres, am intrat într-o perioadă în care n-am vrut să mă mai întâlnesc nici cu prietenele mele.

Noi nu aveam voie să ne ducem nici la televizor, pentru că așa a zis procurorul. Tata a venit la mine cu 100 de publicații în care am fost pe prima pagină. Nu știu dacă am pierdut sarcina pentru că a intrat hoțul în casă sau pentru trauma pe care am parcurs-o în continuare aruncând în mine cu noroi. Așa a fost să fie, vorba lui Albert, că dacă nu era hoțul, nu era el. În februarie am rămas însărcinată”, și-a amintit Romanița Iovan, citează Libertatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272