REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ROMÂNUL depistat cu NOUA TULPINĂ a INFECTAT încă 10 persoane!

ROMÂNUL depistat cu NOUA TULPINĂ a INFECTAT încă 10 persoane!

Replica API 24 ianuarie 2021 | 22:55 4896

Răzvan Dumitrescu a prezentat noi informări despre românul depistat cu noua tulpină SARS CoV-2. Acesta este profesor la o şcoală din Bucureşti şi se pare că a infectat şi alte zece persoane, scrie antena3.ro

''Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2:

Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV 2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Măsuri luate de către Direcția de Sănătate Publică București:

Școala a fost închisă iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană", a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Reamintim importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat'', se arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a infectat 10 persoane si intro saptamana se va infecta toata tara la cat de contagioasa e "noua tulpina" trebuie tras in teapa .. ei uite ca turistii de la sinaia nau auzit de noua tuloina hehe
1
0
obliga pe nimeni sa poarte masti fabricate in china. Cumparati masti din panza ffp2 fabricate in Romania.
0
0
Dar scolile nu sunt inchise in Bucuresti?
2
1
Pute pamantul de ignoranti !
3
0
se doreste cine scapa scapa cine nu...crapa! E posibil asa intr o tara civilizata?! Printii bunicii , rudele de peste 65 de ani care au muncit cu adevarat in tara asta ca sa fure si sa traiasca cu averi mari unii, sa moara ca nu ne mai trebuesc!Dar ce vom face restul care raman , nu muncim si nici nu avem ce mai fura!
6
0
Ce ne tot dau cu covid-ul.....in toate institutiile publice din Constanta se munceste in mod normal.....la centrele de dupuneri acte, functionarii fac munca de teren si nu a murit nimeni...la financiari cozi interminabile su nu a fost nimeni bolnav.....in autobuze inghesuiala....in mall-uri circula toti ca descreeratii....in piete la fel....dar sa circulam cu masca....cu mastile alea infecte facute in China cine stie in ce conditii...masti pe care unii le poarta si cate o saptamana....Despre ce vorbim?
9
4
E un virus cu mortalitate foarte mica doar la persoanele peste 65 de ani. Se vor mai inventa noi virusuri sa ne tina sub control.
10
9
haha ce?credeati ca scapati de mine?...
13
0
Ce dracului sa mai comentam. Teroare. Zilnic numai virus, tulpini, masti, vaccinuri. Inca putin si se reuseste tampirea lumii. E ultimul meu comentariu la orice stire despre tembeleala cu virusul. O sa ignor orice stire legata de treaba asta prin care se vrea sa ne faca sclavi si legume. Sictir orice stire despre covid. Gata
22
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920