REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Romaşcanu: Reprezentanţii SRI să explice public declaraţiile lui Iohannis, în caz contrar vor fi chemaţi la Parlament

Romaşcanu: Reprezentanţii SRI să explice public declaraţiile lui Iohannis, în caz contrar vor fi chemaţi la Parlament

Replica API 4 mai 2020 | 00:00 1104

Reprezentanţii SRI trebuie să vină până luni cu explicaţii publice cu privire la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis despre "aşa-zisa înţelegere privind autonomia Ţinutului Secuiesc", în caz contrar urmând să fie convocaţi la Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu

"Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD de înţelegeri oculte cu Ungaria pentru autonomia Ţinutului Secuiesc fără nicio probă, fără nicio dovadă, fără niciun argument. Este pur şi simplu o minciună majoră, impardonabilă. Europeanul Iohannis a murit. Ieşirea sa publică, de un naţionalism primitiv, retrograd şi mincinos îl descalifică pe domnul Iohanis ca lider credibil în Uniunea Europeană a anului 2020. (...) SRI nu mai poate să tacă în această situaţie de o gravitate extremă. PSD cere SRI să ia atitudine publică şi să spună dacă există informaţii legate de acest aşa-zis troc menţionat de preşedintele Iohannis. În cazul în care SRI nu va ieşi public, PSD va convoca Comisia pentru controlul SRI din Parlament pentru a solicita în Parlament răspunsurile de care toţi avem nevoie", a afirmat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

El susţine că directorul SRI, Eduard Hellvig, "mai are timp până luni să dea aceste explicaţii", pentru că cel mai probabil tot luni Parlamentul îi va trimite acestuia convocarea la Comisia pentru controlul SRI.

"Convocarea e mâine (luni - n.r.), mai are timp astăzi şi mâine să spună dacă ştie ceva şi e foarte important să spună acest lucru, pentru că o asemenea acuzaţie de o gravitate extremă nu a mai fost lansată în spaţiul public niciodată. Dacă nu avem un răspuns fie direct, fie prin intermediul comisiei, domnul Iohannis va trebui să ia nişte acţiuni pe cont propriu", a adăugat Romaşcanu.

El a mai anunţat că, în cazul în care conducerea Parlamentului va decide că este nevoie să primească informaţii pe acest subiect şi de la Serviciul de Informaţii Externe, vor fi convocaţi şi reprezentanţii serviciului la comisia parlamentară specială de control a activităţii acestei instituţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu iese fum...vb din batrani
2
0
Eu am incredere ca Parlamentul bun rau este reprezentantul democratiei. Nu am incredere in vanzatorii de tara, in hastagistii prosti si in o putere a statului care ar trebui sa fie legata la ochi
3
1
O cat tupeu si aroganta la INTERIMATUL asta ?? Cine esti tu mai blanosule, ce ati facu si ce faceti pentru romani ?? Numai JAF, HOTIE si MINCIUNI, da! Ati distrus, ati TRADAT, ati DEZINFORMAT, ati FURAT. Hotilor si penalilor! Dispareti! Nu va mai crede nimeni, ciumatilor. Nu! Nuu....
7
1
Nu mai avem incredere in voi.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272