REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Romaşcanu: Suntem pregătiţi să negociem cu orice formaţiune parlamentară pe măsuri în sprijinul României

Romaşcanu: Suntem pregătiţi să negociem cu orice formaţiune parlamentară pe măsuri în sprijinul României

Replica API 11 mai 2020 | 00:00 960

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat sâmbătă că o moţiune de cenzură nu este oportună în timpul situaţiei de urgenţă şi în timpul pandemiei de coronavirus, însă a atras atenţia că, în cazul în care Guvernul "va continua să neglijeze priorităţile României şi ale oamenilor", social-democraţii vor fi "puşi în situaţia" de a se gândi la o asemenea moţiune.

Lucian Romaşcanu

"Legat de o moţiune de cenzură, ea nu este oportună în timpul situaţiei de urgenţă şi în timpul pandemiei. Totuşi, dacă Guvernul va continua să neglijeze priorităţile României, va continua să neglijeze priorităţile oamenilor, ne vom vedea puşi în situaţia de a ne gândi la o asemenea moţiune. Ce este foarte important să ştim e că PSD nu este majoritar în Parlament, iar o asemenea moţiune va trebuie să fie rezultatul unei negocieri cu celelalte forţe parlamentare. (...) Suntem pregătiţi să negociem cu orice formaţiune politică din Parlament pe măsuri în sprijinul României. Am făcut-o deja pe legile pe care le-am trecut, o vom face şi pentru moţiunea de cenzură în momentul în care vom considera că acest demers este oportun. În ce vedem că se întâmplă la Guvern, perioada pe care o mai avem de aşteptat se pare că se micşorează", a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă, la sediul PSD, scrie Agerpres.

El a afirmat că este foarte "posibil" să fie depusă o moţiune simplă şi împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

"Există moţiunea împotriva domnului Cîţu la Camera Deputaţilor. Dacă va trece, domnul Cîţu va fi fost respins de două ori în comisiile de specialitate şi o dată de întreg Parlamentul. O dată la Senat şi o dată la Cameră şi sperăm acesta să fie un semnal destul de puternic pentru a-l retrage pe acest ministru toxic din Guvernul României. Mai există o moţiune la Senat împotriva domnului ministru Oros şi, în funcţie de modul cum se vor derula lucrurile în continuare, cu certitudine este un mijloc prin care vom sancţiona derapajele oricărui ministru. (...) Este foarte posibil şi Ministerul Muncii este unul din ministerele care s-a comportat total inadecvat în această perioadă având în vedere întârzierea acordării şomajului - a celor 75% şi aşa mai departe. Este o opţiune", a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

În ceea ce priveşte audierea în Parlament a ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, şi a ministrului Muncii, Violeta Alexandru, senatorul PSD a spus că primul trebuie să "lămurească parlamentarii" despre modul în care MAE a sprijinit românii aflaţi în străinătate, iar cel de-al doilea despre modul în care a gestionat "partea de forţă de muncă" în perioada pandemiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate cu mata javra criminala !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212