REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Romii din Mihail Kogălniceanu, la cuțite cu administrația locală. Care este reacţia primăriei!

Romii din Mihail Kogălniceanu, la cuțite cu administrația locală. Care este reacţia primăriei!

Replica API 13 februarie 2019 | 22:24 1072

Comunitatea romă din localitatea Mihail Kogălniceau se află în conflict cu administrația locală, acuzând conducerea că nu oferă sprijinul necesar în rezolvarea problemelor cotidiene, printre acestea fiind și acordarea ajutorului social. Comunitatea a depus un memoriu la Guvernul României, solicitând să se ia măsuri pentru remedierea aspectelor semnalate. ”Comunitatea romă din localitatea Mihail Kogălniceanu, ce numără aproximativ 400 de membri, se consideră discriminată și defavorizată de actuala administrație locală condusă de primar Ancuța Belu. În acest sens, romii susțin că nu sunt susținuți în rezolvarea mai multor probleme pe care le au în comunitate, cât și în alte probleme ce țin de administrația locală. Romii susțin că nu au fost sprijiniți în obținerea unor ajutoare social, cum ar fi ajutorul de încălzire sau ajutorul social minim garantat. Primarul, personal, le adresează acestora cuvinte jignitoare și discriminatoare când aceștia merg la domnia sa pentru rezolvarea problemelor din comunitate. Mai arătăm că a încălcat grav decizia 2008/913 a consiliului din 28.11.20098 privind combaterea anumitor forme și expresii ale rasismului. Primarul instigă angajații la rasism împotriva romilor din localitate”, se arată în memoriul semnat de Leonard Bănică, reprezentantul comunității rome din Mihail Kogălniceanu, remis presei. Mai mult, acesta a formulat și plângere penală la Parchetul Judecătoriei Constanța împotriva fostului viceprimar Iulian Boldea, dar și al angajatului serviciului de pază al primăriei, pe care îi acuză de furt.

”În anul 2008, am accesat fonduri pentru un proiect european destinat romilor în valoae de 100.000 euro. În acest proiect, s-au realizat două străzi în comunitatea romilor și un ansamblu pentru copii în valoare de 7700 euro, din care s-au cumpărat mai multe instrumente muzicale. Acestea au fost vândute de către Stelian Cobuz și Iulian Boldea, altor persoane. Nu am regăsit instrumentele în inventarul primăriei și al Căminului Cultural”, se arată în plângerea lui Leonard Bănică.

Alina Mavrodin, reprezentantul primăriei din cadrul departamentului Relații Publice, a precizat faptul că primarul Ancuța Belu va dezminți acuzațiile aduse, în cadrul unei conferințe de presă din 25 februarie. ”Iulian Boldea a fost viceprimar, nici nu se mai află în țară, iar Coibuz nu este funcționar public, este angajatul firmei de pază. Doamna primar o să facă o dezmințire în legătură cu aceste afirmații. Cât despre faptul că li se aduc cuvinte jignitoare, pe doamna primar o cunoaștem cu toții și știm că nu vorbește așa”, a spus Alina Mavrodin.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ma pis pe voi de invidiosi . Mia venit si mie rindu sa ma plimb pe banii publici ca pe vremea lu muresan se plimba alti
2
2
Manicurista are dreptate lumea o cunoaste pe doamna a vazut cum lea intors spatele la talibani si s-a dat cu diva si plugaru!!@
33
0
Dan e cel mai bun turnator nimeni nu toarna asa perfect rozeul in pahare, motorina in bidoane si pe colegi la Doamna.
47
0
Cobuz ,Victor Muse,Gache Costel, Duta ,etc sant slugile primaritei , fara ei nu se fura nimic an localitate.
29
0
Bun slogan v-ati gasit, putorile comunei!
8
0
Sa ii pupati in cur..
4
12
Lumea din Kogalniceanu e nemulumita ca Primarita Ancuta in 6 ani de mandat a angajat la Primarie o gramada de casnici si casnice fara competente ca Lupu, sotii Dina, Victor, Viorica Forum, surorile Mavrodin, fiul lui Coconcea, Rares etc etc
49
1
La munca cu romii, ca si pe noi ne dor salele si mergem la munca si apoi la fizioterapie si avem si copii dar n-am mai cerut ajutor social.
4
10
Ia suparate si aratale tuturor .locuitorilor din M.K.cati dani au intrat in conturile primariei anul trecut si pe unde au ajuns cum sau cheltuit adica stii tu .Asa le inchizi gura si tiganilor si birfitorilor tai fa asta ca doar nu ai nimic de ascuns.Sa vada tot satu ca nu iti bati joc nici de bani nici de votul lor fiindca primaria aia e lor a locuitorilor din M K nu si nu primaria mea oameni mei cum spun alti primari care vremelnic ocupa acest post.
21
4
Organele sa verifice daca este vreo neregula dar in neregula e si faptul ca Pandrea se plimba zilnic cu familia la Constanta martori suntem oamenii din statie la fel cum Gache foloseste personal masina cetatenilor si care in timpul serviciului e la cafea ce program are la ptimarie si nevasta lu Pandrea care este pe strada in timpul serviciului???
67
2
E clar ca domnul asta cu cazier instiga la nemunca si scandal dar chiar asa in toata primaria Kogalniceanu nu se gaseste nimeni care sa dea un raspuns simplu, concis si raspicat? Cum dracului sa lasi sa vorbeasca o manicurista in numele primariei? De ce nu a iesit cu declaratii vicele ca sa infirme parerea oamenilor ca nu enstare sa zica 2 vorbe?
35
11
Hmmmmmmmmm !
3
2
Astia au uitat de 1992!!! Trebuie reamintit!!!
3
9
sa stam acasa sa dormim,sa primim ajutoare sociale,dar nu putem sa facem munca in folosul comunitatii,deoarece noi suntem grav bolnavi...avem frezoane...avem depresii mari...ne doare selele si picioarele...pe noi nu ne trimiteti sa kucram,ca n-avem cu cine lasapuradeii,ca noi facem copii la foc automat...noi ne inmultim nu gluma...vrem sa ne dea de toate,,,ca suntem..f...f.f..defavorizati..munca nu-i pentru noi...este pentru utilaje...vrem sa ne odihnim...sa bem cafeluta dimineata...sa fumam tone de tigari...sa stam pe facebouk...ca avem telefoane bengoase...
7
17
Moarte tiganilor
10
3
Este specific primaritei dupa ce si a cumpararar functia acum face pe nebuna dar ce sa ceri unei persiane care are ca mentori pe COBUZ si pe DEMIREL
55
4
M.P. ce an e acela 20098? Cumva primaria nu v-a acordat spaga necesara ziarului ca si ala de la Ovidiu? Din populatia de etnie rroma si tigani turci nu muncesc cinstit decat cca 5-6 %, pacat ca a murit antonescu!
10
5
Mavrodin este reprezentantul primariei??? Manichiurista si coafeza personala a primaritei ? O analfabeta si o tupeista! Vai de noi!
55
4
tigani obositi vor bani degeaba ! la munca hadirilor ! gata cu mocageala ! la munca nu social !
17
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272