REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Romii fac 'regulile' într-un cartier din Cumpăna: Mariana Gâju le dă voie să asculte muzică sâmbătă până la ora 23! NU CUNOAŞTE LEGEA?!

Romii fac 'regulile' într-un cartier din Cumpăna: Mariana Gâju le dă voie să asculte muzică sâmbătă până la ora 23! NU CUNOAŞTE LEGEA?!

Replica API 12 iulie 2019 | 11:06 1492

Muzică, petreceri, ameninţări şi injurii

Muzică, petreceri, ameninţări şi injurii

Mai mulţi romi din Cumpăna fac legea într-un cartier din localitate! Muzică la maxim, ameninţări, injurii.. sunt câteva dintre problemele cu care cetăţenii din zona Dealul Spirii se confruntă zilnic. Ziua de 30 iunie a pus capac, atunci când a sunat muzica încontinuu, iar cei care i-au atenţionat pe petrecăreţi să dea muzica mai încet au fost ameninţaţi. Oamenii au făcut sesizare şi la primărie, iar Mariana Gâju a avut o întâlnire cu romii, cărora le-a impus nişte măsuri drastice: ori se liniştesc şi respectă legea, ori vor fi amendaţi şi nu vor mai avea acces la ajutorul social. În concluzie, oamenii pot asculta muzica până la ora 17.00 în cursul săptămânii, sâmbăta până la ora 23.00, iar duminica până la ora 22.00. Chiar şi aşa, locuitorii sunt revoltaţi. „Păi, şi în timpul acesta, plecăm de acasă?!”

Problemele din zona Dealul Spirii din Cumpăna nu sunt de ieri, de azi, ci de mai multă vreme. Oamenii s-au săturat să le cânte muzica la maxim de dimineaţă şi în miez de noapte, dar s-au săturat şi de ameninţările romilor care fac legea. Primăriţa Mariana Gâju s-a întâlnit cu aceste personaje şi le-a impus nişte reguli. Muzica cântă până la ora 22.00 şi doar sâmbăta până la ora 23.00 (?), fără ameninţări şi injurii iar cine nu respectă aceste măsuri, îşi iau adio de la ajutorul social. „Se vor efectua controale la trei zile în toată zona, acolo unde locuieşte populaţia de etnie romă. Regulile sunt impuse, atât pentru români, cât şi pentru romi: muzica să fie doar sâmbăta, până la ora 23.00, şi duminica, până la 22.00, căci luni merg oamenii la muncă. În timpul săptămânii, muzica nu va fi decât de la 17.00 până la ora 22.00, dar doar pentru propriul ambient, caii cu atelajele nu au voie pe teritoriu decât dacă merg spre Constanţa, acolo unde au ei treabă, în caz contrar, vor fi valorificate, atât animale cât şi atelajele. Este interzisă arderea anvelopelor pentru a le scoate sârmele. Sunt interzise ameninţările, pentru fiecare ameninţare şi jignire sancţiunea va fi amendă, amenzi care vor creşte. Li se va interzice depunerea documentelor pentru a fi beneficiar de ajutor sociali, ca fiind persoane cu atitudine antisocială de convieţuire în bune condiţii în cartier şi în comună”,a declarat, pentru Replica, Mariana Gâju, primarul din Cumpăna.

Locuitorii nu sunt mulţumiţi de măsurile impuse. „Deci sâmbăta şi duminica trebuie să plecăm de acasă”, „Să facă gălăgie în faţa primăriei”, „Petrecerile nu trebuie să deranjeze în niciun fel locuitorii. Cum adică, sâmbăta şi duminica pot să vă facă creierii varză. Dacă vrei să petreci, fă-o fără să deranjezi sau mergi la un local”, „Legea nu se negociază, se aplică. Între orele 13-20.00 nu au voie să tulbure liniştea”, „Romii fac ce vor ei, nu îi poate stăpâni nimeni”, „Legea spune până la ora 22.00. Doamna primar nu cunoaşte legea?!”, au fost câteva dintre opiniile locuitorilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legea spune si ca trebuie pastrata linistea.Madama in schimb e mai preocupata de electoratul ei si de bunastarea minoritatilor decat de drepturile majoritatii.
0
0
mama cati ofuscati pe aici, viteji doar in a posta. In realitate le tremura izmenele in fata ciorilor .Cum spunea un chinez decat 100 de vorbe mai bine un strop de sudoare !Comuna asta cativa romani si mii de tigani, sau invers ? Cu sesizari nu faci nimic dar cu parul sigur poti face ordine !
1
1
cand va spun ca ciorile trebuiesc facute sapun , ca prin toata tara e acelasi comportament
7
3
primarita stie ea ce stie , asa e dna Gaju? cum stati cu voturile?
5
0
Fenomenul tiganesc a scapat de sub control. E momentul sa ne organizam cu furci si topoare si sa-i trimitem la ei acasa, in nordul Indiei.
8
1
Nu stiti ca psd-istilor li se mai spune si ciumati-manelisti .
6
2
Dragi cetateni din CUmpana, cum to'arsa primar nu face liniste, va sfatuiesc sa luati moi matza de coada si cateva cocktail-uri Molotov, si sa mergeti sa dati muzica mai incet. Ia sa vedeti cum or sa se cuminteasca ciorile cand le veti parli putin penele...
11
0
A suparat ea pe cineva, de scrieti de ea. A muscat din gogosar,probabil!
6
2
Vai de voi...
3
0
MOARTE TIGANILOR!!!
14
0
Dar ei nu pot sa munceasca? Pentru ce ajutor social, eu de ce nu pot sa am ajutor social, aceste capuse traiesc din banii mei! Unde mergi tu tara retardata?! Mizerie de conducatori, in unele momente il doresc pe Ceausescu sa faca putina ordine.
10
0
dati draku tigani sa ii manance caini.
5
1
Pai, cum sa-i supere pe cei care ii asigura voturile si la partid si la locale.Le canta in struna..
5
0
Dar ce deux-piece are doamna zici ca i canapea combinata cu draperie,a luat materialul cum a luat si alte foloase ca daca o scuturi la bonuri nu justifica nici 3 perle din colier ,ce tupeu au tatzele cum le tolerati ?dar e ultima lor strigare ca nu mai prind in veci neam de al lor asa pleasca...primarita...zici ca i desenata cu stanga si decupata apoi din Urzica
10
0
Foarte bine va fac tiganii din CUMPANA, tolerati si incurajati de primarita
11
0
Foarte frumos!!! Si eu cautam sa cumpar casa in Cumpana. Ma miram eu de ce sunt multe case la vanzare. Babuinii fac legea si romanii fug pe unde apuca...
17
0
adica tiganii? tiganii vreti sa ziceti? nici nu citesc articolul... l-ati inceput gresit de la primul cuvant
8
0
nu ai inteles, e dupa ora 17, pana la ora 22 in timpul saptamanii, scrie clar in articol. Cu alte cuvinte ajungi acasa pe ritm de manele si te culci in zbierate de manele.
9
1
Minunat !! S-a ajuns la negocieri intre autoritati si lepre. Chiar nu se mai pot impune legi in tara asta ? Am ajuns sa negociem intre autoraitati si o familie de tigani ? Penibil.
21
0
Avortati-va copiii , ca pe urma sunt altii vinovati ca ati ajuns minoritari. Va vede Dumnezeu , si va ia tara si o da celor care au nevoie de ea ca sa isi creasca copiii.
5
4
In parc la Casa de Cultura o gasca de 15 tiganasi urla si alearga, da peste copii mici chiar langa statuie, seara de seara, injura si asculta muzica tare. Sperie copii mici chiar in mijlocul orasului.
14
0
Antonescu merita sa traiasca vesnic, asa nu mai vedeai nicio cioara borata.
19
1
Mai mult ca sigur ca primarita a ales o formula de compromise,stiind cu siguranta faptul dovedit zilnic de realitate ca autoritatile care ar putea impune legea nu sunt suficiente,dat fiind faptul ca personaje ca acei tigani sunt deja coplesitoare numeric iar societatea este cam duplicitara,tembelizata si ar interveni inclusive cu hastagi violenti si schizofrenici sa-i apere pe tiganoi,doar pentru ca madam Gaju e de la PSD. Cumuna aia merita ca Gaju sa-si dea demisia si sa se descurce-n aia mea dupa cum canta cucul,dupa sfaturile peneleilor destepti,ale altor insi de aiurea.
10
2
Incep sa regret ca nu m-am nascut tigan , trai pe vatrai ....pe banii prostilor ce voteaza psd !
18
3
Nu se poate , o eroare militara precum a fost , la Fetesti ? Cand treceau cu tancurile , prin grau ! Acum sa treaca , printr-un cartier din Cumpana . Dupa...si musca ar cere voie , sa faca zgomot .
15
0
Dragii mei cumpanenni schimbati primarul e singura solutie! Gajuleasca nu vrea sa impuna legea ca nu Mai pupa vot stimabila primarita! O MINORITARE IMPUNE LEGEA IN COMUNITATE NU ESTE NORMAL! Ne ducem dracu ca natiune daca au ajuns sa impuna altii ce sa facem!Unde I nu I leave nu I tocmeala! Legea trebuie aplicata pentru toti nu doar pentru unii.Daca nu doreste sa o aplice sa si dea demisia ca de 19 Ani e in fruntea comunei si nu a facut Mai nimic! Vedem surparea malului canalului a dat locuri de casa cand se stia ca nu e loc proprice constructii de locuinte.In 2020 schimbati primarul!
26
1
Aceste plosnite sunt tolerate ptr.ca reprezinta masa lor de votanti.Romanii ce pazesc?de TNT au auzit?de foc au auzit?ok,mai pasnic e sa iesim la vot si atunci se vor convinge ca pe romani tb sa ii multumeasca,ca sa iasa la vot.Le-a facut in Cta Mazare si Fagabou case gratis la plosnite in HC,inainte aveau bani de chirii,acum misuna noaptea pe strazi nestingheriti,fura de sting,ne distrug masinile.Muta dracu HC in Palas langa rasa lor.Unde-s camerele pe strazi sa vezi cum misuna pe strazi in cet?au niste fete,te cutremuri,cand ii vezi.Hai sa le dam o lectieciorilor,politicienilor,iesiti la vot
28
0
Idioata asta nu-i sanatoasa la cap! Cum adica? Au voie sa faca scandal pana la ora 17 in cursul saptamanii iar sambata si duminica pana la ora 23? Esti o mare idioata!!! Pentru niste voturi iti bati joc de noi? Asistatii sociali fac ce vor ei? La munca nu merg dar la chindii nu-i intrece nimeni. Esti la fel de nesimtita ca aceste scursuri ale societatii!
27
2
In disperarea de a lua la anul voturi , tiganii sunt tolerati si incurajati in nesimtirea lor ! In fiecare noapte , pe Sos. NATIONALA la magazinul fostului Abator , tiganii fac galagie , se drogheaza si rag ca magarii vis-a-vis de Pol. Locala primarie Ovidiu ! Pt.ce va platim baaaa impozite si firma capusa Ovi Protect ??????
28
1
Inca o dovada ca primarita asta este mana in mana cu ei.
24
2
Madam Gaju, este o "minunata"! Ea este cea mai frumoasa si desteapta din sat! Aceasta "Mercedesa" a timpurilor noastre este de o prostie si de o ticalosenie iesita din comun! Ma mir tot mai mult de voi, cei care scrieti. Curand va apucati si de gogosar! Va simt!
26
1
Ofer boxe pentru ascultat metal. Pun pariu ca Slayer o sa se auda pana in Eforie.
26
1
Pai la makidoni e ca ciori....
22
2
Nu se poate eu nu deranjez electoratul meu.
31
3
si o sa va dam si la moie
3
27
Autorul articolului ar trebuie sa reia ciclul primar
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614