rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Muzică, petreceri, ameninţări şi injurii

Romii fac 'regulile' într-un cartier din Cumpăna: Mariana Gâju le dă voie să asculte muzică sâmbătă până la ora 23! NU CUNOAŞTE LEGEA?!

Mai mulţi romi din Cumpăna fac legea într-un cartier din localitate! Muzică la maxim, ameninţări, injurii.. sunt câteva dintre problemele cu care cetăţenii din zona Dealul Spirii se confruntă zilnic. Ziua de 30 iunie a pus capac, atunci când a sunat muzica încontinuu, iar cei care i-au atenţionat pe petrecăreţi să dea muzica mai încet au fost ameninţaţi. Oamenii au făcut sesizare şi la primărie, iar Mariana Gâju a avut o întâlnire cu romii, cărora le-a impus nişte măsuri drastice: ori se liniştesc şi respectă legea, ori vor fi amendaţi şi nu vor mai avea acces la ajutorul social. În concluzie, oamenii pot asculta muzica până la ora 17.00 în cursul săptămânii, sâmbăta până la ora 23.00, iar duminica până la ora 22.00. Chiar şi aşa, locuitorii sunt revoltaţi. „Păi, şi în timpul acesta, plecăm de acasă?!”

Problemele din zona Dealul Spirii din Cumpăna nu sunt de ieri, de azi, ci de mai multă vreme. Oamenii s-au săturat să le cânte muzica la maxim de dimineaţă şi în miez de noapte, dar s-au săturat şi de ameninţările romilor care fac legea. Primăriţa Mariana Gâju s-a întâlnit cu aceste personaje şi le-a impus nişte reguli. Muzica cântă până la ora 22.00 şi doar sâmbăta până la ora 23.00 (?), fără ameninţări şi injurii iar cine nu respectă aceste măsuri, îşi iau adio de la ajutorul social. „Se vor efectua controale la trei zile în toată zona, acolo unde locuieşte populaţia de etnie romă. Regulile sunt impuse, atât pentru români, cât şi pentru romi: muzica să fie doar sâmbăta, până la ora 23.00, şi duminica, până la 22.00, căci luni merg oamenii la muncă. În timpul săptămânii, muzica nu va fi decât de la 17.00 până la ora 22.00, dar doar pentru propriul ambient, caii cu atelajele nu au voie pe teritoriu decât dacă merg spre Constanţa, acolo unde au ei treabă, în caz contrar, vor fi valorificate, atât animale cât şi atelajele. Este interzisă arderea anvelopelor pentru a le scoate sârmele. Sunt interzise ameninţările, pentru fiecare ameninţare şi jignire sancţiunea va fi amendă, amenzi care vor creşte. Li se va interzice depunerea documentelor pentru a fi beneficiar de ajutor sociali, ca fiind persoane cu atitudine antisocială de convieţuire în bune condiţii în cartier şi în comună”,a declarat, pentru Replica, Mariana Gâju, primarul din Cumpăna.

Locuitorii nu sunt mulţumiţi de măsurile impuse. „Deci sâmbăta şi duminica trebuie să plecăm de acasă”, „Să facă gălăgie în faţa primăriei”, „Petrecerile nu trebuie să deranjeze în niciun fel locuitorii. Cum adică, sâmbăta şi duminica pot să vă facă creierii varză. Dacă vrei să petreci, fă-o fără să deranjezi sau mergi la un local”, „Legea nu se negociază, se aplică. Între orele 13-20.00 nu au voie să tulbure liniştea”, „Romii fac ce vor ei, nu îi poate stăpâni nimeni”, „Legea spune până la ora 22.00. Doamna primar nu cunoaşte legea?!”, au fost câteva dintre opiniile locuitorilor.

Mirela PASCAL

vineri, 12 iulie 20195648
Comentarii

01cetatean(12 iul 23:37)
mama cati ofuscati pe aici, viteji doar in a posta. In realitate le tremura izmenele in fata ciorilor .Cum spunea un chinez decat 100 de vorbe mai bine un strop de sudoare !Comuna asta cativa romani si mii de tigani, sau invers ? Cu sesizari nu faci nimic dar cu parul sigur poti face ordine !
26un om(12 iul 21:06)
cand va spun ca ciorile trebuiesc facute sapun , ca prin toata tara e acelasi comportament
05dasat(12 iul 20:49)
primarita stie ea ce stie , asa e dna Gaju? cum stati cu voturile?
08Cornel(12 iul 19:21)
Fenomenul tiganesc a scapat de sub control. E momentul sa ne organizam cu furci si topoare si sa-i trimitem la ei acasa, in nordul Indiei.
25mit(12 iul 17:40)
Nu stiti ca psd-istilor li se mai spune si ciumati-manelisti .
010Un constantean(12 iul 17:34)
Dragi cetateni din CUmpana, cum to'arsa primar nu face liniste, va sfatuiesc sa luati moi matza de coada si cateva cocktail-uri Molotov, si sa mergeti sa dati muzica mai incet. Ia sa vedeti cum or sa se cuminteasca ciorile cand le veti parli putin penele...
25Mareana(12 iul 17:13)
A suparat ea pe cineva, de scrieti de ea. A muscat din gogosar,probabil!
02X pol(12 iul 17:12)
Vai de voi...
014MOARTE TIGANILOR!!!(12 iul 16:28)
MOARTE TIGANILOR!!!
010Geo(12 iul 16:03)
Dar ei nu pot sa munceasca? Pentru ce ajutor social, eu de ce nu pot sa am ajutor social, aceste capuse traiesc din banii mei! Unde mergi tu tara retardata?! Mizerie de conducatori, in unele momente il doresc pe Ceausescu sa faca putina ordine.
15,,,,,,,,,,,,,,,(12 iul 15:53)
dati draku tigani sa ii manance caini.
05Dorel(12 iul 15:53)
Pai, cum sa-i supere pe cei care ii asigura voturile si la partid si la locale.Le canta in struna..
010Taior(12 iul 14:17)
Dar ce deux-piece are doamna zici ca i canapea combinata cu draperie,a luat materialul cum a luat si alte foloase ca daca o scuturi la bonuri nu justifica nici 3 perle din colier ,ce tupeu au tatzele cum le tolerati ?dar e ultima lor strigare ca nu mai prind in veci neam de al lor asa pleasca...primarita...zici ca i desenata cu stanga si decupata apoi din Urzica
010Privitor(12 iul 13:45)
Foarte bine va fac tiganii din CUMPANA, tolerati si incurajati de primarita
016Bob(12 iul 13:45)
Foarte frumos!!! Si eu cautam sa cumpar casa in Cumpana. Ma miram eu de ce sunt multe case la vanzare. Babuinii fac legea si romanii fug pe unde apuca...
08Adi(12 iul 12:57)
adica tiganii? tiganii vreti sa ziceti? nici nu citesc articolul... l-ati inceput gresit de la primul cuvant
19@huo(12 iul 12:45)
nu ai inteles, e dupa ora 17, pana la ora 22 in timpul saptamanii, scrie clar in articol. Cu alte cuvinte ajungi acasa pe ritm de manele si te culci in zbierate de manele.
021Cetateanul turmentat(12 iul 12:45)
Minunat !! S-a ajuns la negocieri intre autoritati si lepre. Chiar nu se mai pot impune legi in tara asta ? Am ajuns sa negociem intre autoraitati si o familie de tigani ? Penibil.
45Dragi romani(12 iul 12:08)
Avortati-va copiii , ca pe urma sunt altii vinovati ca ati ajuns minoritari. Va vede Dumnezeu , si va ia tara si o da celor care au nevoie de ea ca sa isi creasca copiii.
013Relu(12 iul 12:03)
In parc la Casa de Cultura o gasca de 15 tiganasi urla si alearga, da peste copii mici chiar langa statuie, seara de seara, injura si asculta muzica tare. Sperie copii mici chiar in mijlocul orasului.
119Joker(12 iul 11:54)
Antonescu merita sa traiasca vesnic, asa nu mai vedeai nicio cioara borata.
210Velea(12 iul 11:23)
Mai mult ca sigur ca primarita a ales o formula de compromise,stiind cu siguranta faptul dovedit zilnic de realitate ca autoritatile care ar putea impune legea nu sunt suficiente,dat fiind faptul ca personaje ca acei tigani sunt deja coplesitoare numeric iar societatea este cam duplicitara,tembelizata si ar interveni inclusive cu hastagi violenti si schizofrenici sa-i apere pe tiganoi,doar pentru ca madam Gaju e de la PSD. Cumuna aia merita ca Gaju sa-si dea demisia si sa se descurce-n aia mea dupa cum canta cucul,dupa sfaturile peneleilor destepti,ale altor insi de aiurea.
318gogu(12 iul 10:35)
Incep sa regret ca nu m-am nascut tigan , trai pe vatrai ....pe banii prostilor ce voteaza psd !
015klaus(12 iul 10:17)
Nu se poate , o eroare militara precum a fost , la Fetesti ? Cand treceau cu tancurile , prin grau ! Acum sa treaca , printr-un cartier din Cumpana . Dupa...si musca ar cere voie , sa faca zgomot .
025Vasile(12 iul 10:14)
Dragii mei cumpanenni schimbati primarul e singura solutie! Gajuleasca nu vrea sa impuna legea ca nu Mai pupa vot stimabila primarita! O MINORITARE IMPUNE LEGEA IN COMUNITATE NU ESTE NORMAL! Ne ducem dracu ca natiune daca au ajuns sa impuna altii ce sa facem!Unde I nu I leave nu I tocmeala! Legea trebuie aplicata pentru toti nu doar pentru unii.Daca nu doreste sa o aplice sa si dea demisia ca de 19 Ani e in fruntea comunei si nu a facut Mai nimic! Vedem surparea malului canalului a dat locuri de casa cand se stia ca nu e loc proprice constructii de locuinte.In 2020 schimbati primarul!
028Si in Cta(12 iul 09:20)
Aceste plosnite sunt tolerate ptr.ca reprezinta masa lor de votanti.Romanii ce pazesc?de TNT au auzit?de foc au auzit?ok,mai pasnic e sa iesim la vot si atunci se vor convinge ca pe romani tb sa ii multumeasca,ca sa iasa la vot.Le-a facut in Cta Mazare si Fagabou case gratis la plosnite in HC,inainte aveau bani de chirii,acum misuna noaptea pe strazi nestingheriti,fura de sting,ne distrug masinile.Muta dracu HC in Palas langa rasa lor.Unde-s camerele pe strazi sa vezi cum misuna pe strazi in cet?au niste fete,te cutremuri,cand ii vezi.Hai sa le dam o lectieciorilor,politicienilor,iesiti la vot
127Huoooo(12 iul 09:19)
Idioata asta nu-i sanatoasa la cap! Cum adica? Au voie sa faca scandal pana la ora 17 in cursul saptamanii iar sambata si duminica pana la ora 23? Esti o mare idioata!!! Pentru niste voturi iti bati joc de noi? Asistatii sociali fac ce vor ei? La munca nu merg dar la chindii nu-i intrece nimeni. Esti la fel de nesimtita ca aceste scursuri ale societatii!
128Si la OVIDIU e la fel !(12 iul 09:06)
In disperarea de a lua la anul voturi , tiganii sunt tolerati si incurajati in nesimtirea lor ! In fiecare noapte , pe Sos. NATIONALA la magazinul fostului Abator , tiganii fac galagie , se drogheaza si rag ca magarii vis-a-vis de Pol. Locala primarie Ovidiu ! Pt.ce va platim baaaa impozite si firma capusa Ovi Protect ??????
124Inca o dovada(12 iul 08:40)
Inca o dovada ca primarita asta este mana in mana cu ei.
126Dorel(12 iul 08:31)
Madam Gaju, este o "minunata"! Ea este cea mai frumoasa si desteapta din sat! Aceasta "Mercedesa" a timpurilor noastre este de o prostie si de o ticalosenie iesita din comun! Ma mir tot mai mult de voi, cei care scrieti. Curand va apucati si de gogosar! Va simt!
126Gogu(12 iul 07:17)
Ofer boxe pentru ascultat metal. Pun pariu ca Slayer o sa se auda pana in Eforie.
222Yani Fustanela(12 iul 06:30)
Pai la makidoni e ca ciori....
231Gaju(12 iul 06:12)
Nu se poate eu nu deranjez electoratul meu.
263tigan(12 iul 05:55)
si o sa va dam si la moie
316Min(12 iul 04:09)
Autorul articolului ar trebuie sa reia ciclul primar
mai mult...Replica
16 iul 13:27ReplicaSCANDAL la Psihiatrie Palazu Mare, din cauza MAIDANEZILOR. Medicul şef acuză că a fost agresată de un poliţist local

Un incident în care a fost implicată dr. Diana Cârjaliu, medicul şef al Secţiei de Neuropsihiatrie Palazu Mare a...1088

16 iul 14:53ReplicaPORNOGRAFIE INFANTILĂ, la Constanța! Percheziții și la o biserică!1435
16 iul 12:35ReplicaȘeful Poliției Române va sesiza Parchetul cu privire la dosarul 'Cocaina din mare': polițiștii au pierdut circa 30 de saci..1269
16 iul 11:38ReplicaBărbat găsit MORT la Medgidia, pe malul canalului

Cadrele medicale au fost solicitate, în dimineața de marți, 16 iulie, să intervină la Medgidia, pe malul canalului,...2679

16 iul 00:00ReplicaFostul director general al Portului Constanţa se mută la mare. Salariul uriaş încasat de Tivilichi2819
16 iul 11:05ReplicaINTERCEPTĂRI în DOSARUL PROSTITUATEI care folosea un apartament din zona Cireșica: 'Prețul e pe oră sau la finalizare..'6338
16 iul 00:00ReplicaO tânără din Constanţa, condamnată să plătească 30 de mii de euro şi peste 50.000 daune materiale după ce a omorât un om!

Neatenția la volan adesea duce la incidente regretabile a căror urmări grave nu le mai putem remedia, an după an,...3535

16 iul 00:00ReplicaMonument istoric din Piaţa Ovidiu, scos la vânzare de 7 ani!1346
16 iul 00:00ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL la Medgidia! Şoferul: 'Fugea şi a intrat OBLIC pe trecere...'1039
16 iul 00:00ReplicaHotel Richmond din Mamaia nu-şi găseşte proprietar!

Soţii Aurica şi Gheorghe Bujduveanu, patronii hotelului Richmond din Mamai, se chinuie de mai bine de un an de zile...2465

16 iul 00:00ReplicaNăvodărenii, în continuare nemulţumiţi de condiţiile din mijloacele de transport în comun781
16 iul 00:00ReplicaBătaie pe locurile de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius. Candidaţii stau la coadă pentru a-şi depune dosarul1240
Vremea
25.4°16.6° - 26.9° marţi, 16 iulie 2019
cer seninUmiditate: 38%
Vânt: 4.93 m/s din
Presiune: 1010.67 milibari

Loto
6/49131521262838
5/40192730313435
joker101631354518
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 iul 00:00Sport'O scrisoare pierdută', de Eugen Neagoe

Obișnuiți fiind cu fotbalul romanesc, în care patronii comanda schimbări, registru tactic și toaleta în care...375

16 iul 00:00SportSimona Halep a venit acasă. Primire de gală pentru campioana de la Wimbledon 2019: „De fiecare dată mă întorc cu drag în România”

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a revenit în România cu trofeul de la Wimbledon, mai exact o replică mai mică a...308

16 iul 00:00SportFelice Mazzu, antrenorul lui Genk, încântat de Ianis Hagi: „Ne-a arătat deja ce calități are!”

Felice Mazzu, antrenorul lui Genk, a vorbit despre Ianis Hagi, care a jucat primul său meci, deși mijlocașul de 20 de...459

16 iul 00:00SportLiga I: Nou-promovata Chindia a făcut un meci memorabil la Mediaș

Nou-promovata Chindia Târgoviște a oferit surpriza primei etape a noului sezon al Ligii 1 și a scos un punct din...280

Local
16 iul 02:16LocalBărbat din Năvodari, DISPĂRUT fără URMĂ! Sunați la Poliție dacă îl vedeți

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Ion Bujor, în vârstă de 77 de ani, din municipiul...579

16 iul 02:14LocalFurt de material lemnos dintr-o livadă, în Constanța

Polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 15.10, au depistat un...395

16 iul 02:14LocalPolițiștii constănțeni, RAZII în trafic: șoferi BEȚI și FĂRĂ PERMIS, pe bandă rulantă!

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Ovidiu, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat un...395

16 iul 02:13LocalPrima ediție a Black Sea Air Show a adunat peste 15.000 de vizitatori

A fost spectacol pe cer, sâmbătă, 13 iulie 2019 la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța! Black...356

16 iul 02:13LocalSCANDAL într-un imobil din Constanța: și-a agresat soția și a spart o ușă și un telefon!

Polițiști din cadrul Secției 4, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 14.00, au fost sesizați de o femeie, în...623

16 iul 00:22LocalIntervenție la Eforie Sud! Unei persoane i s-a făcut rău

Medicii constănţeni au fost solicitaţi luni, 15 iulie, să intervină în staţiunea Eforie Sud, pentru acordarea de...2424

16 iul 02:12LocalProiecții de filme documentare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Începând cu data de 17 iulie a.c., constănțenii dar și turiștii pot urmări în aer liber proiecții de filme...263

16 iul 02:04LocalAPEL pentru SALVAREA UNEI VIEȚI. Un tânăr din Cumpăna, victima unui accident rutier, are nevoie de sânge!

Apropiații unui tânăr de 30 de ani, din Cumpăna, fac un apel la oamenii de bine care pot să doneze sânge, pentru a...4778

16 iul 01:53LocalCorespondență de pe Bricul `Mircea`, aflat la vest de Biscaya prin Oceanul Atlantic spre Lisabona

La ieșirea din portul Southampton, ne încrucișăm cu uriașa nava de croazieră Britannia și ne salutăm reciproc cu...568

16 iul 00:23LocalAccident la Lumina. Două persoane au fost rănite!

Un bărbat de 37 de ani, la data de 15 iulie, în jurul orei 8.15, a condus un autoturism pe DN 2A, pe banda numărul 2,...2189

Politică
16 iul 02:26PoliticăTeodorovici anunţă introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile speciale şi limitarea călătoriilor gratuite cu CFR

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni că intenţionează să introducă o taxă de solidaritate...613

16 iul 02:24PoliticăMeleşcanu: Voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic; nu există nicio vinovăţie

Teodor Meleşcanu a transmis luni că va respecta decizia ALDE de a-i retrage sprijinul pentru mandatul de ministru de...274

16 iul 02:20PoliticăDGEP Constanţa: Informații despre transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autorităţile străine

Aţi revenit în ţară şi aţi obţinut peste hotare acte de stare civilă întocmite de autorităţile străine?...321

16 iul 01:49PoliticăCExN al PSD a decis ca partidul să aibă un candidat propriu la prezidenţiale

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a decis ca social-democraţii să aibă un candidat propriu la alegerile...325

16 iul 02:28PoliticăRăzvan Cuc a ieşit din spital cu mâna în ghips. „Miercuri sunt pe şantier“

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că în urma accidentului de dimineaţă și-a fracturat mâna și...388

16 iul 00:19PoliticăRamona Mănescu, validată să îi ia locul lui Meleșcanu la Externe

Liderii ALDE s-au reunit în ședința Biroului Politic, de la ora 13.00, la Parlament, însă nu a participat şi...1065

16 iul 02:17PoliticăOrban: Am mandatat senatorii PNL să voteze la vedere în favoarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că a mandatat senatorii liberali să voteze la vedere în favoarea...313

16 iul 02:16PoliticăAlba Iulia are un NOU primar, după ce Mircea Hava a preluat mandatul de europarlamentar

Paul Voicu este noul primar interimar al municipiului Alba Iulia: "Sunt foarte pregătit să preiau această funcție!",...260

16 iul 00:21PoliticăCarmen Dan şi-a dat demisia: 'Cred că PSD a cedat în faţa lui Iohannis'

...2615

16 iul 01:52PoliticăMinistrul Muncii dă cărțile pe față - de ce a fost nevoie de OUG pe Codul Administrativ: 'Îmi asum ceea ce spun. Trebuie să ieșim un pic din ipocrizie'

România nu intră în colaps sub nicio formă din cauza pensiilor care nu sunt pe bază de contributivitate şi nici...429

Monden
16 iul 00:00MondenCornelia Catanga a făcut infarct. Este internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Cornelia Catanga se află în stare critică la Spitalul Floreasca, după ce ar fi suferit un infarct. Cântăreaţa de...239

16 iul 00:00MondenSoţul Andreei Antonescu, prima reacţie după ce s-a aflat despre divorţ: „E mai mult de atât”

Despre divorţul dintre Andreea Antonescu şi Traian Spak s-a tot vorbit în ultima perioadă, iar acum cel care a rupt...455

16 iul 00:00MondenAnamaria Prodan și Reghecampf au divorţat în secret? Pumnul dat lui Dan Alexa a scos la iveală adevărul

Scena în care Anamaria Prodan îi aplică un pumn în figură lui Dan Alexa a făcut senzaţie sâmbătă seară. Scena...545

16 iul 00:00MondenAndreea Bălan va avea trei rochii de mireasă la nunta din toamnă cu George Burcea

Cu două luni înainte de nuntă, Andreea Bălan probează diferite modele de rochii de mireasă. Alegerile...271

16 iul 00:00MondenCum s-au reprofilat cei mai sexy Războinici de la Exatlon! Floroaica, Silaşi şi Costin Gheorghe sunt pe val

Au concurat în cele trei sezoane ale reality-show-ului „Exatlon” de la Kanal D, iar viaţa lor s-a schimbat...179

16 iul 00:00MondenAcasă la Inna: Ieri - fata modestă din Neptun, azi - star mondial și divă sexy

Inna (32 de ani) este, fără doar și poate, solista din România cu cea mai spectaculoasă ascensiune...286

16 iul 00:00MondenCe face Marius Moga când alţii se duc în vacanţă

De duminică, Marius Moga (37 de ani) şi echipa lui de la DeMoga Music se află în tabăra de muzică „Junior Camp...217

16 iul 00:00MondenAdela Popescu revine la „Vorbeşte lumea“ alături de Cove şi Lora

De luni, 15 iulie, începe o săptămână specială pentru echipa de la „Vorbeşte lumea” (PRO TV), emisiune care...191

16 iul 00:00MondenAdelina Pestriţu, imagini inedite de la petrecerea burlăciţei

Adelina Pestrițu a fost surprinsă plăcut de prietenele cele mai apropiate care i-au organizat o petrecere a...239

16 iul 00:00Monden''Spider-Man: Far from Home'' se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

"Spider-Man: Far from Home", noul lungmetraj din seria de aventuri ale Omului-Păianjen, se menţine pe prima poziţie a...140

Mapamond
16 iul 00:00MapamondIgor Dodon cere sprijinul SUA pentru recunoaşterea internaţională a neutralităţii „permanente“ a Republicii Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon a cerut Statelor Unite ale Americii să sprijine eforturile Republicii Moldova ca...151

16 iul 00:00MapamondEx-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, susţine că funcţia de procuror general a fost „cumpărată“ în 2009 cu 2 milioane de euro

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, ex-preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), susţine într-un...141

16 iul 00:00MapamondPoliţia din Sicilia închiria spaţiu de birouri de la o familie cu legături cu mafia

Poliţia italiană a plătit chirie unei familii cu legături cu mafia siciliană pentru sediul său din oraşul...134

16 iul 00:00MapamondNoul guvern al Greciei doreşte controale mai riguroase la frontiere

La o săptămână după alegeri, noul guvern conservator de la Atena a insistat luni, în cadrul unei întrevederi cu...145

16 iul 00:00MapamondMinistrul de externe ungar acuză UE de încurajarea traficului de persoane

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a acuzat luni conducerea Uniunii Europene şi unele state occidentale că...130

16 iul 00:00MapamondSute de arestări în Franţa după Ziua Naţională

Poliţia franceză a arestat sute de persoane după tulburări publice declanşate duminică, după parada de Ziua...141

16 iul 00:00MapamondOMS: 20 de milioane de copii, nevaccinaţi împotriva rujeolei, difteriei şi tetanosului în 2018, pe plan global

Mai mult de unul din zece copii - 20 de milioane de copii pe plan global - nu au fost vaccinaţi anul trecut împotriva...136

16 iul 00:00MapamondPoliţia italiană a arestat trei persoane, între care un militant neonazist, şi a confiscat numeroase arme ilegale

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat trei persoane, între care un activist neonazist, şi a descoperit o...141

16 iul 00:00MapamondSUA: Autorităţile au lansat raiduri la scară mică în rândul imigranţilor ilegali

Autorităţile americane au lansat la sfârşitul săptămânii trecute operaţiuni la scară mică pentru arestarea...139

16 iul 00:00MapamondNouă morţi în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în Suedia

Nouă persoane au murit duminică în urma prăbuşirii unui mic avion de turism, în nordul Suediei, au anunţat...138

Sănătate
15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...297

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...320

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2401

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...438

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1255

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...927

8 iul 00:41SănătateNăvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice

O investiție de aproximativ trei milioane de lei, din fonduri europene, va fi realizată în orașul Năvodari, pentru...785

6 iul 23:44SănătateSpecialiştii ISU Dobrogea şi medicii SMURD, sfaturi despre cum să suportaţi mai uşor canicula

Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de temperaturile ridicate, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii...606

5 iul 02:06SănătateLista medicilor care au murit în gardă sau imediat după. Doi sunt din Constanța!

Sistemul sanitar este „bolnav”. Neajunsurile sunt deja cunoscute de toată lumea: subfinanțare, oameni puțini,...2754

5 iul 03:38SănătateCAMPANIE! La doar 1 an și 6 luni, David se luptă cu cancerul

Un pui mic se luptă cu o boală gravă! Haideţi să-l ajutăm pe David să trăiască! Asociația ”Salvează o...5351