rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Muzică, petreceri, ameninţări şi injurii

Romii fac 'regulile' într-un cartier din Cumpăna: Mariana Gâju le dă voie să asculte muzică sâmbătă până la ora 23! NU CUNOAŞTE LEGEA?!

Mai mulţi romi din Cumpăna fac legea într-un cartier din localitate! Muzică la maxim, ameninţări, injurii.. sunt câteva dintre problemele cu care cetăţenii din zona Dealul Spirii se confruntă zilnic. Ziua de 30 iunie a pus capac, atunci când a sunat muzica încontinuu, iar cei care i-au atenţionat pe petrecăreţi să dea muzica mai încet au fost ameninţaţi. Oamenii au făcut sesizare şi la primărie, iar Mariana Gâju a avut o întâlnire cu romii, cărora le-a impus nişte măsuri drastice: ori se liniştesc şi respectă legea, ori vor fi amendaţi şi nu vor mai avea acces la ajutorul social. În concluzie, oamenii pot asculta muzica până la ora 17.00 în cursul săptămânii, sâmbăta până la ora 23.00, iar duminica până la ora 22.00. Chiar şi aşa, locuitorii sunt revoltaţi. „Păi, şi în timpul acesta, plecăm de acasă?!”

Problemele din zona Dealul Spirii din Cumpăna nu sunt de ieri, de azi, ci de mai multă vreme. Oamenii s-au săturat să le cânte muzica la maxim de dimineaţă şi în miez de noapte, dar s-au săturat şi de ameninţările romilor care fac legea. Primăriţa Mariana Gâju s-a întâlnit cu aceste personaje şi le-a impus nişte reguli. Muzica cântă până la ora 22.00 şi doar sâmbăta până la ora 23.00 (?), fără ameninţări şi injurii iar cine nu respectă aceste măsuri, îşi iau adio de la ajutorul social. „Se vor efectua controale la trei zile în toată zona, acolo unde locuieşte populaţia de etnie romă. Regulile sunt impuse, atât pentru români, cât şi pentru romi: muzica să fie doar sâmbăta, până la ora 23.00, şi duminica, până la 22.00, căci luni merg oamenii la muncă. În timpul săptămânii, muzica nu va fi decât de la 17.00 până la ora 22.00, dar doar pentru propriul ambient, caii cu atelajele nu au voie pe teritoriu decât dacă merg spre Constanţa, acolo unde au ei treabă, în caz contrar, vor fi valorificate, atât animale cât şi atelajele. Este interzisă arderea anvelopelor pentru a le scoate sârmele. Sunt interzise ameninţările, pentru fiecare ameninţare şi jignire sancţiunea va fi amendă, amenzi care vor creşte. Li se va interzice depunerea documentelor pentru a fi beneficiar de ajutor sociali, ca fiind persoane cu atitudine antisocială de convieţuire în bune condiţii în cartier şi în comună”,a declarat, pentru Replica, Mariana Gâju, primarul din Cumpăna.

Locuitorii nu sunt mulţumiţi de măsurile impuse. „Deci sâmbăta şi duminica trebuie să plecăm de acasă”, „Să facă gălăgie în faţa primăriei”, „Petrecerile nu trebuie să deranjeze în niciun fel locuitorii. Cum adică, sâmbăta şi duminica pot să vă facă creierii varză. Dacă vrei să petreci, fă-o fără să deranjezi sau mergi la un local”, „Legea nu se negociază, se aplică. Între orele 13-20.00 nu au voie să tulbure liniştea”, „Romii fac ce vor ei, nu îi poate stăpâni nimeni”, „Legea spune până la ora 22.00. Doamna primar nu cunoaşte legea?!”, au fost câteva dintre opiniile locuitorilor.

Mirela PASCAL

vineri, 12 iulie 20196029
Comentarii

01cetatean(12 iul 23:37)
mama cati ofuscati pe aici, viteji doar in a posta. In realitate le tremura izmenele in fata ciorilor .Cum spunea un chinez decat 100 de vorbe mai bine un strop de sudoare !Comuna asta cativa romani si mii de tigani, sau invers ? Cu sesizari nu faci nimic dar cu parul sigur poti face ordine !
26un om(12 iul 21:06)
cand va spun ca ciorile trebuiesc facute sapun , ca prin toata tara e acelasi comportament
05dasat(12 iul 20:49)
primarita stie ea ce stie , asa e dna Gaju? cum stati cu voturile?
08Cornel(12 iul 19:21)
Fenomenul tiganesc a scapat de sub control. E momentul sa ne organizam cu furci si topoare si sa-i trimitem la ei acasa, in nordul Indiei.
26mit(12 iul 17:40)
Nu stiti ca psd-istilor li se mai spune si ciumati-manelisti .
011Un constantean(12 iul 17:34)
Dragi cetateni din CUmpana, cum to'arsa primar nu face liniste, va sfatuiesc sa luati moi matza de coada si cateva cocktail-uri Molotov, si sa mergeti sa dati muzica mai incet. Ia sa vedeti cum or sa se cuminteasca ciorile cand le veti parli putin penele...
26Mareana(12 iul 17:13)
A suparat ea pe cineva, de scrieti de ea. A muscat din gogosar,probabil!
03X pol(12 iul 17:12)
Vai de voi...
014MOARTE TIGANILOR!!!(12 iul 16:28)
MOARTE TIGANILOR!!!
010Geo(12 iul 16:03)
Dar ei nu pot sa munceasca? Pentru ce ajutor social, eu de ce nu pot sa am ajutor social, aceste capuse traiesc din banii mei! Unde mergi tu tara retardata?! Mizerie de conducatori, in unele momente il doresc pe Ceausescu sa faca putina ordine.
15,,,,,,,,,,,,,,,(12 iul 15:53)
dati draku tigani sa ii manance caini.
05Dorel(12 iul 15:53)
Pai, cum sa-i supere pe cei care ii asigura voturile si la partid si la locale.Le canta in struna..
010Taior(12 iul 14:17)
Dar ce deux-piece are doamna zici ca i canapea combinata cu draperie,a luat materialul cum a luat si alte foloase ca daca o scuturi la bonuri nu justifica nici 3 perle din colier ,ce tupeu au tatzele cum le tolerati ?dar e ultima lor strigare ca nu mai prind in veci neam de al lor asa pleasca...primarita...zici ca i desenata cu stanga si decupata apoi din Urzica
011Privitor(12 iul 13:45)
Foarte bine va fac tiganii din CUMPANA, tolerati si incurajati de primarita
017Bob(12 iul 13:45)
Foarte frumos!!! Si eu cautam sa cumpar casa in Cumpana. Ma miram eu de ce sunt multe case la vanzare. Babuinii fac legea si romanii fug pe unde apuca...
08Adi(12 iul 12:57)
adica tiganii? tiganii vreti sa ziceti? nici nu citesc articolul... l-ati inceput gresit de la primul cuvant
19@huo(12 iul 12:45)
nu ai inteles, e dupa ora 17, pana la ora 22 in timpul saptamanii, scrie clar in articol. Cu alte cuvinte ajungi acasa pe ritm de manele si te culci in zbierate de manele.
021Cetateanul turmentat(12 iul 12:45)
Minunat !! S-a ajuns la negocieri intre autoritati si lepre. Chiar nu se mai pot impune legi in tara asta ? Am ajuns sa negociem intre autoraitati si o familie de tigani ? Penibil.
45Dragi romani(12 iul 12:08)
Avortati-va copiii , ca pe urma sunt altii vinovati ca ati ajuns minoritari. Va vede Dumnezeu , si va ia tara si o da celor care au nevoie de ea ca sa isi creasca copiii.
014Relu(12 iul 12:03)
In parc la Casa de Cultura o gasca de 15 tiganasi urla si alearga, da peste copii mici chiar langa statuie, seara de seara, injura si asculta muzica tare. Sperie copii mici chiar in mijlocul orasului.
119Joker(12 iul 11:54)
Antonescu merita sa traiasca vesnic, asa nu mai vedeai nicio cioara borata.
210Velea(12 iul 11:23)
Mai mult ca sigur ca primarita a ales o formula de compromise,stiind cu siguranta faptul dovedit zilnic de realitate ca autoritatile care ar putea impune legea nu sunt suficiente,dat fiind faptul ca personaje ca acei tigani sunt deja coplesitoare numeric iar societatea este cam duplicitara,tembelizata si ar interveni inclusive cu hastagi violenti si schizofrenici sa-i apere pe tiganoi,doar pentru ca madam Gaju e de la PSD. Cumuna aia merita ca Gaju sa-si dea demisia si sa se descurce-n aia mea dupa cum canta cucul,dupa sfaturile peneleilor destepti,ale altor insi de aiurea.
318gogu(12 iul 10:35)
Incep sa regret ca nu m-am nascut tigan , trai pe vatrai ....pe banii prostilor ce voteaza psd !
015klaus(12 iul 10:17)
Nu se poate , o eroare militara precum a fost , la Fetesti ? Cand treceau cu tancurile , prin grau ! Acum sa treaca , printr-un cartier din Cumpana . Dupa...si musca ar cere voie , sa faca zgomot .
026Vasile(12 iul 10:14)
Dragii mei cumpanenni schimbati primarul e singura solutie! Gajuleasca nu vrea sa impuna legea ca nu Mai pupa vot stimabila primarita! O MINORITARE IMPUNE LEGEA IN COMUNITATE NU ESTE NORMAL! Ne ducem dracu ca natiune daca au ajuns sa impuna altii ce sa facem!Unde I nu I leave nu I tocmeala! Legea trebuie aplicata pentru toti nu doar pentru unii.Daca nu doreste sa o aplice sa si dea demisia ca de 19 Ani e in fruntea comunei si nu a facut Mai nimic! Vedem surparea malului canalului a dat locuri de casa cand se stia ca nu e loc proprice constructii de locuinte.In 2020 schimbati primarul!
028Si in Cta(12 iul 09:20)
Aceste plosnite sunt tolerate ptr.ca reprezinta masa lor de votanti.Romanii ce pazesc?de TNT au auzit?de foc au auzit?ok,mai pasnic e sa iesim la vot si atunci se vor convinge ca pe romani tb sa ii multumeasca,ca sa iasa la vot.Le-a facut in Cta Mazare si Fagabou case gratis la plosnite in HC,inainte aveau bani de chirii,acum misuna noaptea pe strazi nestingheriti,fura de sting,ne distrug masinile.Muta dracu HC in Palas langa rasa lor.Unde-s camerele pe strazi sa vezi cum misuna pe strazi in cet?au niste fete,te cutremuri,cand ii vezi.Hai sa le dam o lectieciorilor,politicienilor,iesiti la vot
127Huoooo(12 iul 09:19)
Idioata asta nu-i sanatoasa la cap! Cum adica? Au voie sa faca scandal pana la ora 17 in cursul saptamanii iar sambata si duminica pana la ora 23? Esti o mare idioata!!! Pentru niste voturi iti bati joc de noi? Asistatii sociali fac ce vor ei? La munca nu merg dar la chindii nu-i intrece nimeni. Esti la fel de nesimtita ca aceste scursuri ale societatii!
128Si la OVIDIU e la fel !(12 iul 09:06)
In disperarea de a lua la anul voturi , tiganii sunt tolerati si incurajati in nesimtirea lor ! In fiecare noapte , pe Sos. NATIONALA la magazinul fostului Abator , tiganii fac galagie , se drogheaza si rag ca magarii vis-a-vis de Pol. Locala primarie Ovidiu ! Pt.ce va platim baaaa impozite si firma capusa Ovi Protect ??????
124Inca o dovada(12 iul 08:40)
Inca o dovada ca primarita asta este mana in mana cu ei.
126Dorel(12 iul 08:31)
Madam Gaju, este o "minunata"! Ea este cea mai frumoasa si desteapta din sat! Aceasta "Mercedesa" a timpurilor noastre este de o prostie si de o ticalosenie iesita din comun! Ma mir tot mai mult de voi, cei care scrieti. Curand va apucati si de gogosar! Va simt!
126Gogu(12 iul 07:17)
Ofer boxe pentru ascultat metal. Pun pariu ca Slayer o sa se auda pana in Eforie.
222Yani Fustanela(12 iul 06:30)
Pai la makidoni e ca ciori....
231Gaju(12 iul 06:12)
Nu se poate eu nu deranjez electoratul meu.
263tigan(12 iul 05:55)
si o sa va dam si la moie
316Min(12 iul 04:09)
Autorul articolului ar trebuie sa reia ciclul primar
mai mult...Replica
17 sep 15:12ReplicaAccident rutier cu mai multe victime, între care și copii, în zona sensului giratoriu de la Agigea

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 septembrie, pe DN39, în zona sensului...993

17 sep 14:20ReplicaUn camion s-a RĂSTURNAT în Constanța: o persoană a rămas ÎNCARCERATĂ1377
17 sep 12:50ReplicaLa un pas de TRAGEDIE! Șofer 'criminal', FILMAT pe drumurile din Constanța2168
17 sep 11:03ReplicaȘofer fără permis și cu MAȘINĂ FURATĂ, URMĂRIT cu FOCURI de ARMĂ la Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 4, marți, în jurul orei 3.30, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu,...1615

17 sep 00:00ReplicaPână îşi vând şi restul hotelurilor, fraţii Micula îşi înghesuie firmele la aceeaşi adresă1192
17 sep 00:00ReplicaFURTURI dintr-un magazin din Năvodari! Hoaţa.. chiar VÂNZĂTOAREA! Preda bunurile unor bărbaţi2561
17 sep 00:03ReplicaVIDEO! Replica lui Făgădău pentru cei care fac comparaţii cu alte oraşe: Constanţa arată din ce în ce mai bine, de la an la an, de la zi la zi

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a comentat pe larg situaţia Cazinoului, mai exact a contestaţiei care a fost...3232

17 sep 00:00ReplicaFINAL de sezon ESTIVAL: 17 persoane au MURIT ÎNECATE!428
17 sep 01:05ReplicaPrimarul Constanţei anunţă mărirea plafonului pentru pensionari la transportul în comun şi pentru programul ‘Respect’1007
17 sep 00:00ReplicaTrei intervenţii într-o zi, la Constanţa: Mai mulţi bărbaţi şi-au agresat soţiile şi concubinele!

Polițiștii din cadrul Secției 5, La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 00.15, au fost sesizați de către un...741

17 sep 00:00ReplicaMAŞINĂ CONTROLATĂ pe Şoseaua Mangaliei: iată ce au găsit poliţiştii!1859
17 sep 00:00ReplicaAtenţie, şoferi! Modificări în traficul rutier din staţiunea Mamaia!821
Vremea
23.2°23.2° - 24.9° marţi, 17 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 38%
Vânt: 5.17 m/s
Presiune: 1009.93 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 sep 00:00SportGeorge Pușcaș, nominalizat la golul lunii august în Championship. Vezi unde se poate vota

George Pușcaș (23 de ani) s-a remarcat cu acțiunea personală de toată frumusețea la 3-0 cu Cardiff City, meci în...282

17 sep 00:00SportCristiano Ronaldo, în lacrimi văzând un film cu tatăl său: „Era alcoolic. Un om dificil”

Cristiano Ronaldo (34 de ani) a fost intervievat de către jurnalistul britanic Piers Morgan, care a atins o latură...396

17 sep 00:00SportCristi Chivu, debut cu o victorie zdrobitoare la Inter U17

Promovat în vară de șefii Academiei lui Inter Milano, de la echipa U14 la cea U17, Cristi Chivu (38 de ani) a debutat...349

17 sep 00:00SportOvidiu Haţegan va arbitra meciul Borussia Dortmund - FC Barcelona, din Liga Campionilor

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre Borussia Dortmund şi FC Barcelona, care va avea loc marţi, de...215

Local
17 sep 22:22LocalPublicitate gratuită pe stâlpii de iluminat

Constanţa nu e lipsită de bune şi nici de rele, este în parametri funcţionali, doar că uneori oamenii nu ţin cont...302

17 sep 01:04LocalPompierii, solicitaţi să intervină la un loc de joacă, pentru un copil cu piciorul prins între două bare de metal

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină luni, 16 septembrie, pentru deblocarea unui copil în...482

17 sep 01:04LocalCNAIR demarează lucrările de reparaţii pe sectorul de beton al Autostrăzii Soarelui

Reprezentanţii DRDP Bucureşti au început montarea semnalizării rutiere în vederea demarării lucrărilor de...329

17 sep 01:03LocalSĂRBĂTOAREA TRADIŢIILOR ŞI MEŞTEŞUGURILOR DOBROGENE!

Consiliul Județean Constanța în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea, prin Centrul Cultural Județean „Teodor...531

17 sep 00:50LocalATENȚIE! Trafic restricţionat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanţa!

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Mihai Viteazu, din...735

17 sep 01:02LocalUn tânăr de 19 ani s-a RĂSTURNAT cu mașina, în județul Constanța

Un tânăr de 19 ani, luni, 16 septembrie, în jurul orei 13.40, a condus o autoutilitară pe DJ 226B, în afara...1038

17 sep 00:58LocalCondamnat pentru infracțiuni la regimul rutier, prins la Hârșova!

Poliţiştii din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 14 septembrie a.c., au depistat un bărbat de 33 de...1686

17 sep 00:55LocalConsumul de ALIMENTE NECONFORME a provocat MII de AFECŢIUNI în sezonul estival!

...306

17 sep 00:58LocalAccident rutier pe Dezrobirii, în zona școlii

Un accident rutier a avut loc, luni, 16 septembrie, pe strada Dezrobirii, în zona școlii 23, fiind vorba de un pieton...587

17 sep 00:52LocalPersoană PRINSĂ între două CONTAINERE, la Medgidia!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 septembrie, la Medgidia, pe strada...2262

Politică
17 sep 01:07PoliticăDăncilă anunță primul SUCCES la pactul pentru bunăstare: Cine a semnat documentul

Viorica Dăncilă a anunțat, de la sediul PSD, că primii semnatari ai pactului pentru bunăstare, prin care se cere ca...743

17 sep 01:06PoliticăVictor Ponta: Mircea Diaconu urmează să îşi depună sâmbătă candidatura la prezidenţiale

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a anunţat că Mircea Diaconu ar urma să îşi depună sâmbătă, la Biroul...309

17 sep 01:05PoliticăAEP: Aproape 80.000 de alegători români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro

Aproape 80.000 de alegători români, adică aproximativ 20% din numărul românilor din diaspora care au votat la...256

17 sep 01:02PoliticăMeleşcanu, despre reconfigurarea Biroului permanent solicitată de ALDE: Liderii de grup vor discuta; e destul de înceţoşată atmosfera acum

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că liderii de grup vor analiza solicitarea lui Călin...302

17 sep 01:02PoliticăOrban: PNL este pregătit să depună moţiunea de cenzură cât mai rapid posibil

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni că negocierile pentru susţinerea moţiunii de cenzură vor continua...303

17 sep 01:01PoliticăDaniel Zamfir se afiliază la grupul PSD din Senat

Fostul lider al senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, își va anunța luni sau marți, în plen, afilierea la grupul...399

17 sep 01:00PoliticăRareș Bogdan amenință cu demisia din PNL: intru în conflict direct cu conducerea partidului

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a ținut să transmită un mesaj foarte clar către colegii din conducerea...912

17 sep 01:00PoliticăKlaus Iohannis a decis - Când își va depune candidatura pentru prezidențiale la BEC

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va depune, în 20 septembrie, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru...304

17 sep 01:00PoliticăPrima retragere din cursa pentru prezidențiale: „Este cea mai bună decizie pe care am luat-o“

Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, cunoscut pentru performanţa de a trece înot Canalul Mânecii sau pentru cea...715

17 sep 00:59PoliticăViorica Dăncilă se va întâlni cu vicepreședintele SUA!

Premierul Viorica Dăncilă va pleca în SUA, pe 27 septembrie, acolo unde va avea întâlniri cu oamenii de afaceri...375

Monden
17 sep 00:00MondenAndreea Bălan a lansat piesa „Înger păzitor“ cu clip filmat la nuntă

Andreea Bălan și George Burcea au avut parte de cea mai frumoasă zi din viețile lor, zi în care au petrecut...274

17 sep 00:00MondenLora a prins buchetul la nunta Andreei Bălan

S-a chefuit până în zori la nunta Andreei Bălan. Cântăreaţa s-a căsătorit religios cu actorul George Burcea şi...303

17 sep 00:00MondenNicole Cherry nu se grăbește să se mărite: „Nu ne-am gândit la nuntă, vreau să mai copilăresc!“

Nicole Cherry (20 de ani) și Florin Popa (28 de ani) trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de mai bine de un an,...236

17 sep 00:00MondenAnca Serea, reacţie după ce a fost acuzată că e „sectantă”: „Religia nu este un subiect de discuţie!”

Anca Serea este mămica a şase copii superbi, care i-au adus fericire nemărginită, însă acest lucru nu este privit...394

17 sep 00:00MondenPrinţesa Margaret şi soţul ei se urau atât de mult, încât îşi lăsau bileţele în care se insultau reciproc

Sora mai mică a Reginei Elisabeta a II-a s-a căsătorit în cadrul primei ceremonii nupţiale televizate din istorie....304

17 sep 00:00MondenDemi Moore, goală complet la 56 de ani! Iată cum s-a lăsat fotografiată

A fost una dintre cele mai apreciate actriţe din lume, cu o carieră de zeci de ani, însă a fost considerată şi una...399

17 sep 00:00MondenRod Stewart a anunţat că s-a vindecat de cancer de prostată după doi ani de tratament urmat în secret

Sir Rod Stewart a dezvăluit că s-a vindecat de cancer de prostată după doi ani în care a urmat în secret un...187

17 sep 00:00MondenBBC renunţă la votul publicului prin care se alegea reprezentantul Marii Britanii la Eurovision

BBC va renunţa la votul prin care publicul alegea reprezentantul Marii Britanii la concursul Eurovision şi s-a asociat...164

17 sep 00:00Monden"It: Chapter Two'', în continuare în fruntea box-office-ului nord-american

"It: Chapter Two'', continuarea filmului de groază adaptat după romanul scriitorului Stephen King, se menţine în...170

17 sep 00:00MondenSerialul ''Game of Thrones'' a câştigat 10 premii la gala Creative Arts Emmy Awards

Serialul "Game of Thrones" ("Urzeala Tronurilor") şi-a confirmat statutul de mare favorit la cea de-a 71-a ediţie a...194

Mapamond
17 sep 00:00MapamondParlamentul Republicii Moldova: Procurorul general a cerut ridicarea imunităţii pentru două deputate. Acestea ar putea fi reţinute pe loc

Procurorul General interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a cerut astăzi ridicarea imunității deputaților...175

17 sep 00:00MapamondBrexit: Întâlnirea Juncker-Johnson s-a încheiat fără progrese; UE cere Londrei alternative la clauza de „backstop“

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că premierul britanic Boris Johnson încă nu a...187

17 sep 00:00MapamondPhenianul cere garanţii de securitate pentru reluarea negocierilor privind dosarul nuclear

Coreea de Nord a cerut luni SUA garanţii de securitate ca o condiţie prealabilă reluării negocierilor privind...168

17 sep 00:00MapamondSUA: Guvernatorul de New York a anunţat interzicerea de urgenţă a majorităţii aromelor pentru ţigărilor electronice

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat duminică măsura interzicerii de urgenţă a aromelor pentru...174

17 sep 00:00MapamondGermania: Numărul solicitanţilor de azil care primesc ajutor de la stat, în scădere

Numărul solicitanţilor de azil din Germania care primesc ajutor de la stat a scăzut la 411.000 la sfârşitul anului...169

17 sep 00:00MapamondTrei persoane reţinute în Italia sub acuzaţia că au condus un centru de detenţie pentru migranţi în Libia

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat trei persoane acuzate că conduceau un centru de detenţie pentru...174

17 sep 00:00MapamondEpidemie de listerioză în Spania: trei morţi şi sute de îmbolnăviri

Trei oameni au murit şi cel puţin 222 de persoane au fost infectate în cadrul celei mai ample epidemii de listerioză...197

17 sep 00:00MapamondGolf: Iranul a mai reţinut o navă în apropiere de strâmtoarea Ormuz

Teheranul a reţinut o navă suspectată de contrabandă cu combustibil diesel şi i-a arestat pe cei 11 membri ai...207

17 sep 00:00MapamondTrei bărbaţi, judecaţi în Danemarca pentru că au cumpărat drone pentru gruparea Stat Islamic

Trei bărbaţi au compărut luni în faţa unui tribunal în Danemarca, fiind acuzaţi că au achiziţionat drone şi...182

17 sep 00:00MapamondIndia: 39 de persoane sunt date dispărute după naufragiul unui vas turistic în sud-estul ţării

Echipele de salvare indiene căutau luni dimineaţă 39 de persoane date dispărute după naufragiul unei ambarcaţiuni...164

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2209

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...780

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...751

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1026

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...851

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1276

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...981

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1030

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1222

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1498