rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Muzică, petreceri, ameninţări şi injurii

Romii fac 'regulile' într-un cartier din Cumpăna: Mariana Gâju le dă voie să asculte muzică sâmbătă până la ora 23! NU CUNOAŞTE LEGEA?!

Mai mulţi romi din Cumpăna fac legea într-un cartier din localitate! Muzică la maxim, ameninţări, injurii.. sunt câteva dintre problemele cu care cetăţenii din zona Dealul Spirii se confruntă zilnic. Ziua de 30 iunie a pus capac, atunci când a sunat muzica încontinuu, iar cei care i-au atenţionat pe petrecăreţi să dea muzica mai încet au fost ameninţaţi. Oamenii au făcut sesizare şi la primărie, iar Mariana Gâju a avut o întâlnire cu romii, cărora le-a impus nişte măsuri drastice: ori se liniştesc şi respectă legea, ori vor fi amendaţi şi nu vor mai avea acces la ajutorul social. În concluzie, oamenii pot asculta muzica până la ora 17.00 în cursul săptămânii, sâmbăta până la ora 23.00, iar duminica până la ora 22.00. Chiar şi aşa, locuitorii sunt revoltaţi. „Păi, şi în timpul acesta, plecăm de acasă?!”

Problemele din zona Dealul Spirii din Cumpăna nu sunt de ieri, de azi, ci de mai multă vreme. Oamenii s-au săturat să le cânte muzica la maxim de dimineaţă şi în miez de noapte, dar s-au săturat şi de ameninţările romilor care fac legea. Primăriţa Mariana Gâju s-a întâlnit cu aceste personaje şi le-a impus nişte reguli. Muzica cântă până la ora 22.00 şi doar sâmbăta până la ora 23.00 (?), fără ameninţări şi injurii iar cine nu respectă aceste măsuri, îşi iau adio de la ajutorul social. „Se vor efectua controale la trei zile în toată zona, acolo unde locuieşte populaţia de etnie romă. Regulile sunt impuse, atât pentru români, cât şi pentru romi: muzica să fie doar sâmbăta, până la ora 23.00, şi duminica, până la 22.00, căci luni merg oamenii la muncă. În timpul săptămânii, muzica nu va fi decât de la 17.00 până la ora 22.00, dar doar pentru propriul ambient, caii cu atelajele nu au voie pe teritoriu decât dacă merg spre Constanţa, acolo unde au ei treabă, în caz contrar, vor fi valorificate, atât animale cât şi atelajele. Este interzisă arderea anvelopelor pentru a le scoate sârmele. Sunt interzise ameninţările, pentru fiecare ameninţare şi jignire sancţiunea va fi amendă, amenzi care vor creşte. Li se va interzice depunerea documentelor pentru a fi beneficiar de ajutor sociali, ca fiind persoane cu atitudine antisocială de convieţuire în bune condiţii în cartier şi în comună”,a declarat, pentru Replica, Mariana Gâju, primarul din Cumpăna.

Locuitorii nu sunt mulţumiţi de măsurile impuse. „Deci sâmbăta şi duminica trebuie să plecăm de acasă”, „Să facă gălăgie în faţa primăriei”, „Petrecerile nu trebuie să deranjeze în niciun fel locuitorii. Cum adică, sâmbăta şi duminica pot să vă facă creierii varză. Dacă vrei să petreci, fă-o fără să deranjezi sau mergi la un local”, „Legea nu se negociază, se aplică. Între orele 13-20.00 nu au voie să tulbure liniştea”, „Romii fac ce vor ei, nu îi poate stăpâni nimeni”, „Legea spune până la ora 22.00. Doamna primar nu cunoaşte legea?!”, au fost câteva dintre opiniile locuitorilor.

Mirela PASCAL

vineri, 12 iulie 20196424
Comentarii

00ana(9 oct 12:36)
Legea spune si ca trebuie pastrata linistea.Madama in schimb e mai preocupata de electoratul ei si de bunastarea minoritatilor decat de drepturile majoritatii.
01cetatean(12 iul 23:37)
mama cati ofuscati pe aici, viteji doar in a posta. In realitate le tremura izmenele in fata ciorilor .Cum spunea un chinez decat 100 de vorbe mai bine un strop de sudoare !Comuna asta cativa romani si mii de tigani, sau invers ? Cu sesizari nu faci nimic dar cu parul sigur poti face ordine !
26un om(12 iul 21:06)
cand va spun ca ciorile trebuiesc facute sapun , ca prin toata tara e acelasi comportament
05dasat(12 iul 20:49)
primarita stie ea ce stie , asa e dna Gaju? cum stati cu voturile?
08Cornel(12 iul 19:21)
Fenomenul tiganesc a scapat de sub control. E momentul sa ne organizam cu furci si topoare si sa-i trimitem la ei acasa, in nordul Indiei.
26mit(12 iul 17:40)
Nu stiti ca psd-istilor li se mai spune si ciumati-manelisti .
011Un constantean(12 iul 17:34)
Dragi cetateni din CUmpana, cum to'arsa primar nu face liniste, va sfatuiesc sa luati moi matza de coada si cateva cocktail-uri Molotov, si sa mergeti sa dati muzica mai incet. Ia sa vedeti cum or sa se cuminteasca ciorile cand le veti parli putin penele...
26Mareana(12 iul 17:13)
A suparat ea pe cineva, de scrieti de ea. A muscat din gogosar,probabil!
03X pol(12 iul 17:12)
Vai de voi...
014MOARTE TIGANILOR!!!(12 iul 16:28)
MOARTE TIGANILOR!!!
010Geo(12 iul 16:03)
Dar ei nu pot sa munceasca? Pentru ce ajutor social, eu de ce nu pot sa am ajutor social, aceste capuse traiesc din banii mei! Unde mergi tu tara retardata?! Mizerie de conducatori, in unele momente il doresc pe Ceausescu sa faca putina ordine.
15,,,,,,,,,,,,,,,(12 iul 15:53)
dati draku tigani sa ii manance caini.
05Dorel(12 iul 15:53)
Pai, cum sa-i supere pe cei care ii asigura voturile si la partid si la locale.Le canta in struna..
010Taior(12 iul 14:17)
Dar ce deux-piece are doamna zici ca i canapea combinata cu draperie,a luat materialul cum a luat si alte foloase ca daca o scuturi la bonuri nu justifica nici 3 perle din colier ,ce tupeu au tatzele cum le tolerati ?dar e ultima lor strigare ca nu mai prind in veci neam de al lor asa pleasca...primarita...zici ca i desenata cu stanga si decupata apoi din Urzica
011Privitor(12 iul 13:45)
Foarte bine va fac tiganii din CUMPANA, tolerati si incurajati de primarita
017Bob(12 iul 13:45)
Foarte frumos!!! Si eu cautam sa cumpar casa in Cumpana. Ma miram eu de ce sunt multe case la vanzare. Babuinii fac legea si romanii fug pe unde apuca...
08Adi(12 iul 12:57)
adica tiganii? tiganii vreti sa ziceti? nici nu citesc articolul... l-ati inceput gresit de la primul cuvant
19@huo(12 iul 12:45)
nu ai inteles, e dupa ora 17, pana la ora 22 in timpul saptamanii, scrie clar in articol. Cu alte cuvinte ajungi acasa pe ritm de manele si te culci in zbierate de manele.
021Cetateanul turmentat(12 iul 12:45)
Minunat !! S-a ajuns la negocieri intre autoritati si lepre. Chiar nu se mai pot impune legi in tara asta ? Am ajuns sa negociem intre autoraitati si o familie de tigani ? Penibil.
45Dragi romani(12 iul 12:08)
Avortati-va copiii , ca pe urma sunt altii vinovati ca ati ajuns minoritari. Va vede Dumnezeu , si va ia tara si o da celor care au nevoie de ea ca sa isi creasca copiii.
014Relu(12 iul 12:03)
In parc la Casa de Cultura o gasca de 15 tiganasi urla si alearga, da peste copii mici chiar langa statuie, seara de seara, injura si asculta muzica tare. Sperie copii mici chiar in mijlocul orasului.
119Joker(12 iul 11:54)
Antonescu merita sa traiasca vesnic, asa nu mai vedeai nicio cioara borata.
210Velea(12 iul 11:23)
Mai mult ca sigur ca primarita a ales o formula de compromise,stiind cu siguranta faptul dovedit zilnic de realitate ca autoritatile care ar putea impune legea nu sunt suficiente,dat fiind faptul ca personaje ca acei tigani sunt deja coplesitoare numeric iar societatea este cam duplicitara,tembelizata si ar interveni inclusive cu hastagi violenti si schizofrenici sa-i apere pe tiganoi,doar pentru ca madam Gaju e de la PSD. Cumuna aia merita ca Gaju sa-si dea demisia si sa se descurce-n aia mea dupa cum canta cucul,dupa sfaturile peneleilor destepti,ale altor insi de aiurea.
318gogu(12 iul 10:35)
Incep sa regret ca nu m-am nascut tigan , trai pe vatrai ....pe banii prostilor ce voteaza psd !
015klaus(12 iul 10:17)
Nu se poate , o eroare militara precum a fost , la Fetesti ? Cand treceau cu tancurile , prin grau ! Acum sa treaca , printr-un cartier din Cumpana . Dupa...si musca ar cere voie , sa faca zgomot .
026Vasile(12 iul 10:14)
Dragii mei cumpanenni schimbati primarul e singura solutie! Gajuleasca nu vrea sa impuna legea ca nu Mai pupa vot stimabila primarita! O MINORITARE IMPUNE LEGEA IN COMUNITATE NU ESTE NORMAL! Ne ducem dracu ca natiune daca au ajuns sa impuna altii ce sa facem!Unde I nu I leave nu I tocmeala! Legea trebuie aplicata pentru toti nu doar pentru unii.Daca nu doreste sa o aplice sa si dea demisia ca de 19 Ani e in fruntea comunei si nu a facut Mai nimic! Vedem surparea malului canalului a dat locuri de casa cand se stia ca nu e loc proprice constructii de locuinte.In 2020 schimbati primarul!
028Si in Cta(12 iul 09:20)
Aceste plosnite sunt tolerate ptr.ca reprezinta masa lor de votanti.Romanii ce pazesc?de TNT au auzit?de foc au auzit?ok,mai pasnic e sa iesim la vot si atunci se vor convinge ca pe romani tb sa ii multumeasca,ca sa iasa la vot.Le-a facut in Cta Mazare si Fagabou case gratis la plosnite in HC,inainte aveau bani de chirii,acum misuna noaptea pe strazi nestingheriti,fura de sting,ne distrug masinile.Muta dracu HC in Palas langa rasa lor.Unde-s camerele pe strazi sa vezi cum misuna pe strazi in cet?au niste fete,te cutremuri,cand ii vezi.Hai sa le dam o lectieciorilor,politicienilor,iesiti la vot
127Huoooo(12 iul 09:19)
Idioata asta nu-i sanatoasa la cap! Cum adica? Au voie sa faca scandal pana la ora 17 in cursul saptamanii iar sambata si duminica pana la ora 23? Esti o mare idioata!!! Pentru niste voturi iti bati joc de noi? Asistatii sociali fac ce vor ei? La munca nu merg dar la chindii nu-i intrece nimeni. Esti la fel de nesimtita ca aceste scursuri ale societatii!
128Si la OVIDIU e la fel !(12 iul 09:06)
In disperarea de a lua la anul voturi , tiganii sunt tolerati si incurajati in nesimtirea lor ! In fiecare noapte , pe Sos. NATIONALA la magazinul fostului Abator , tiganii fac galagie , se drogheaza si rag ca magarii vis-a-vis de Pol. Locala primarie Ovidiu ! Pt.ce va platim baaaa impozite si firma capusa Ovi Protect ??????
124Inca o dovada(12 iul 08:40)
Inca o dovada ca primarita asta este mana in mana cu ei.
126Dorel(12 iul 08:31)
Madam Gaju, este o "minunata"! Ea este cea mai frumoasa si desteapta din sat! Aceasta "Mercedesa" a timpurilor noastre este de o prostie si de o ticalosenie iesita din comun! Ma mir tot mai mult de voi, cei care scrieti. Curand va apucati si de gogosar! Va simt!
126Gogu(12 iul 07:17)
Ofer boxe pentru ascultat metal. Pun pariu ca Slayer o sa se auda pana in Eforie.
222Yani Fustanela(12 iul 06:30)
Pai la makidoni e ca ciori....
231Gaju(12 iul 06:12)
Nu se poate eu nu deranjez electoratul meu.
263tigan(12 iul 05:55)
si o sa va dam si la moie
316Min(12 iul 04:09)
Autorul articolului ar trebuie sa reia ciclul primar
mai mult...Replica
22 ian 21:19ReplicaMircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța. Vezi cine a intrat în cursă pentru CJ

Victor Ponta s-a aflat miercuri, 22 ianuarie, la Constanța pentru a anunța candidații Pro România la Primăria...490

22 ian 19:25ReplicaPANICĂ la intrare în Satul de Vacanță. S-a spart o țeavă de gaze, lângă BENZINĂRIE1812
22 ian 15:54ReplicaTot mai mulţi elevi DROGAŢI din Constanţa ajung în centrele de tratare a DEPENDENŢEI632
22 ian 12:47ReplicaȘedința AGA a Curții de Apel Constanța, pe tema pensiei de serviciu a magistraţilor

La sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc marți, 21 ianuarie, şedinţa Adunării Generale a judecătorilor,...714

22 ian 12:49ReplicaPERCHEZIȚIE la un tânăr care ȘANTAJA MINORI! Acuzat de pornografie infantilă878
22 ian 15:56ReplicaÎncă un ȘOFER drogat cu COCAINĂ, pe străzile din Constanța900
22 ian 12:51ReplicaTrotuarele de pe TOMIS, în 'ȘANTIER'!

Angajații SC Confort Urban SRL continuă intervențiile asupra trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins...1365

22 ian 10:40ReplicaS-a RĂSTURNAT cu MAȘINA din cauza VITEZEI!1625
22 ian 00:05ReplicaŞi `ŞMECHER`şi BEAT la VOLAN: LINIUŢE în faţa TRENULUI, la Constanţa!9259
22 ian 17:24ReplicaReducerea eroziunii costiere: se va DEMOLA o pasarelă din MAMAIA!

Administraţia Naţională ”Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral continuă...14085

22 ian 00:00ReplicaEDILII de la MALUL MĂRII: Controverse şi realizări, din 1878 până azi!1250
22 ian 00:01ReplicaACUZAŢII GRAVE: Mi-au pus diagnostic FALS şi mi-au LUAT copilul cu FORŢA!2049
Vremea
1.1°1.1° - 1.8° miercuri, 22 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 5.1 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 ian 00:04SportSimona Halep, în turul 2 la Australian Open

Jucătoarea româncă de teni Simona Halep, a accesat în turul doi al turneului Australian Open. Acesta este primul...406

22 ian 00:00SportRădoi: Ce se întâmplă cu internaționalii români care nu evoluează la echipele de club

Mirel Rădoi a fost numit selecționerul României în locul lui Cosmin Contra, dar se confruntă cu o mare problemă....411

22 ian 00:00SportFC Viitorul a remizat în meciul amical cu Sturm Graz, scor 0-0, în cantonamentul din Antalya

FC Viitorul a remizat, marți, în meciul amical disputat în cantonamentul din Antalya, contra austriecilor de la Sturm...290

22 ian 00:00SportSorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Horia Tecău evoluează, miercuri, la Australian Open

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, va evolua miercuri, nu înainte de de ora 03.50, cu americanca de 15 ani Cori Gauff,...297

Local
22 ian 00:00LocalPolițiștii constănțeni, activități preventive în instituțiile de învățământ

Polițiștii din Constanța, acțiuni de prevenție în școli! La data de 20 ianuarie a.c, poliţiştii Biroului de...266

22 ian 00:00LocalAccident rutier în lanț din cauza unei șoferițe!

O femeie, de 53 de ani, a condus un autoturism pe strada Constantin Brâncuși, dinspre strada Steagului către Baba...460

22 ian 00:00LocalAmbulanță implicată într-un accident rutier

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc în Tulcea! Totul a avut loc în dimineața de marți, 21...301

22 ian 00:00LocalO garsonieră a luat foc: întregul imobil a fost evacuat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați marți, 21 ianuarie a.c. să intervină la stingerea unui incendiu...393

22 ian 00:00LocalCetăţean turc ascuns în cabina unui camion, depistat la graniță!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - județul Dolj au depistat un...271

22 ian 00:00LocalIntervenții ale polițiștilor la aproape 2.000 de sesizări prin 112

Polițiștii au intervenit, luni, 21 ianuarie, la 2.300 de evenimente la care au fost solicitați, pentru a menține...261

22 ian 00:00LocalȘoferul BEAT care a provocat accidentul de pe Baba Novac, sub control judiciar

Individul care a provocat accidentul rutier de pe strada Baba Novac, sub control judiciar! El a fost propus spre...328

22 ian 00:00LocalStradă din Palazu Mare, REABILITATĂ de la zero!

Dinamica și expansiunea urbană au determinat și necesitatea îmbunătățirii condițiilor de circulație în...348

22 ian 00:00LocalWeekend plin la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța prezintă, în acest weekend, trei reprezentații care includ și cea mai recentă premieră,...331

21 ian 00:00LocalNumele magistraților constănțeni care NU au colaborat cu SECURITATEA

Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a făcut publice numele magistraților pentru care s-au...1055

Politică
22 ian 00:00PoliticăVictor Ponta vine la Constanța!

Victor Ponta vine la Constanța! Întâlnirea organizațiilor PRO România din Regiunea Sud-Est va avea loc miercuri, 22...333

22 ian 21:06PoliticăPMP și-a desemnat candidatul pentru primăria Costinești

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest...467

22 ian 00:00PoliticăCritici din Parlamentul European pentru guvernul Orban: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările...317

22 ian 20:51PoliticăNicușor Dan: Uniunea Forțelor Locale e un partid făcut de niște prieteni. Am discutat cu Cioloș o fuziune

Candidatul independent, susținut de USR București pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a explicat marți...254

22 ian 00:00PoliticăIohannis l-a invitat pe omologul israelian în România. Reuven Rivlin a acceptat

Preşedintele Klaus Iohannis i-a adresat omologului său israelian, Reuven Rivlin, o invitaţie de a efectua o vizită...238

22 ian 00:00PoliticăIICMER s-a sesizat cu privire la împrejurările în care Meleşcanu a acţionat la Viena în decembrie 1989

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-a sesizat din oficiu cu privire la...333

22 ian 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis, primit de omologul său israelian

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, de omologul său israelian, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei pe care...232

22 ian 00:00PoliticăBarna: Nominalizarea magistraţilor pentru parchete - un pas important pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei

Liderul USR Dan Barna a afirmat, marţi, că nominalizarea magistraţilor pentru conducerea Parchetelor reprezintă "un...227

22 ian 00:00PoliticăRomaşcanu (PSD) cere demisia ministrului de Finanţe: A declarat că există posibilitatea unei crize în România

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a cerut, marţi, demisia ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, pe motiv că acesta a...242

22 ian 00:00PoliticăTurcan: Moţiunea pe care PSD o anunţă nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că, din punct de vedere matematic, moţiunea de cenzură anunţată...252

Monden
22 ian 00:00MondenAl doilea sezon al serialului „Prietena mea genială”, lansat în februarie

Cel de-al doilea sezon al serialul italian „Prietena mea genială/ L'amica geniale”, intitulat „Storia del nuovo...240

22 ian 00:00MondenRaluca Moianu, siluetă de invidiat la 50 de ani. Cum reușește să arate atât de bine

Raluca Moianu arată perfect la 50 de ani, fără prea mult efort. Prezentatoarea tv a avut dintotdeauna o siluetă...414

22 ian 18:34MondenSurvivor România. Ruby, scoasă din joc: „Nici la spital nu are ce să îmi facă“

Ruby s-a confruntat cu probleme foarte grave la Survivor România și a fost dusă de urgență la spital, din cauza...435

22 ian 00:00MondenVedetele se laudă cu bustul de la „Mama Natură“. Amalia Năstase: „Nu am sânii lăsați, așa arată sânii naturali“

Operaţiile estetice sunt la mare modă, însă iată că sunt şi vedete care se pot lăuda şi pot fi admirate pentru...455

22 ian 00:00MondenColin Firth şi Renée Zellweger formează un cuplu?

El divorţează după 22 de ani de soţia lui, Livia Giuggioli, ea s-a despărţit de iubit. Împart Colin Firth şi...319

22 ian 00:00MondenThalia a felicitat-o printr-un apel video pe bunica sa cu prilejul împlinirii a 102 ani

Celebra artistă mexicană Thalia a felicitat-o printr-un apel video pe bunica sa Eva Mange, care a împlinit 102 ani...262

22 ian 00:00MondenPrinţul Harry a sosit în Canada pentru o nouă viaţă, ''mai independentă'', alături de soţia sa, Meghan

Prinţul Harry a ajuns marţi în Canada pentru a i se alătura soţiei sale, Meghan, şi fiului lor, Archie, alături...336

22 ian 00:00MondenDesenele animate create de Hayao Miyazaki, difuzate pe platforma Netflix

Compania Netflix, un gigant american al industriei de streaming, va putea să difuzeze pe platforma sa online,...224

22 ian 00:00MondenServiciul video Disney+ va fi lansat în Europa pe 24 martie

Disney+, platforma video a grupului Disney, îşi devansează cu o săptămână data de lansare în Franţa şi în mai...221

21 ian 00:00MondenCe plete avea Pavel Bartoș în studenție! Îţi vine să crezi că e el?

Paul Bartoş, îndrăgitul actor al Teatrului Odeon şi prezentator al concursurilor de succes ”Vocea României” şi...747

Mapamond
22 ian 00:00MapamondIran: Un deputat anunţă o recompensă de 3 milioane de dolari pentru uciderea lui Trump

Un deputat iranian a anunţat o recompensă de 3 milioane de dolari pentru ''oricine îl omoară pe (preşedintele...234

22 ian 00:00MapamondKremlinul promite o dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de Vladimir Putin

Kremlinul a promis marţi o amplă dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de preşedintele rus...208

22 ian 00:00MapamondIranul confirmă că au fost trase două rachete asupra avionului ucrainean doborât

Două rachete au fost trase în direcţia avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines, doborât la 8 ianuarie...228

22 ian 00:00MapamondProcesul de destituire a lui Donald Trump, un caz care s-ar putea încheia în două săptămâni

Dacă republicanii îşi ating scopul, procesul de destituire a lui Donald Trump, care se deschide marţi în Senatul...239

22 ian 17:59MapamondItalia, criticată într-un raport al Consiliului Europei pentru condiţiile din închisori

Consiliul Europei a criticat, într-un raport dat publicităţii marţi, condiţiile de detenţie din mai multe...207

22 ian 00:00MapamondSuedia: Poliţia investighează două explozii produse în cartiere învecinate din capitala Stockholm

Poliţia din Suedia investighează două explozii produse în nord-vestul capitalei Stockholm, care s-au soldat cu...215

22 ian 00:00MapamondFranţa - Droguri în valoare de două milioane de euro, descoperite într-o încărcătură de banane

Douăzeci şi şase de kilograme de cocaină, ascunse sub o încărcătură de banane, au fost confiscate de vameşii...218

22 ian 00:00MapamondElveţia: Descoperirea unei aparente operaţiuni de spionaj a unor 'instalatori' ruşi la forumul de la Davos

Oficiali elveţieni au descoperit o aparentă operaţiune de spionaj a unor ruşi care se dădeau drept instalatori la...235

22 ian 00:00MapamondPolonia: Un bebeluş născut prematur şi cu o alcoolemie de 3,2 a murit

Un bebeluş care s-a născut prematur într-un spital de la periferia Varşoviei în urmă cu trei săptămâni, având...291

22 ian 00:00MapamondColumbia: Peste 3.000 de oameni au fost nevoiţi să se mute din cauza confruntărilor dintre narcotraficanţi

Peste 3.000 de oameni, dintre care o mie de copii, şi-au părăsit forţat locuinţele în Columbia din cauza...229

Sănătate
22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...250

22 ian 00:00SănătateCum să renunți la fumat fără să iei în greutate

Pentru mulți dintre fumători, faptul că există riscul să se îngrașe, îî împiedică să renunțe la acest...267

22 ian 00:00SănătateRanitidina, interzisă în farmacii: pacienții trebuie să caute tratamente alternative

Agenția Națională a Medicamentului anunță blocarea la vânzare în farmacii a medicamentelor pe bază de...265

21 ian 00:00SănătateEvali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este Evali, o boală care în...500

21 ian 00:00SănătateȘapte obiceiuri matinale care te îngrașă

Ești atentă la alegerile alimentare pe care le faci, obișnuiești să faci sport, însă kilogramele în plus nu vor...601

21 ian 00:00SănătateCăderea părului: alimentele care previn, dar și care tratează această problemă

Calviția afectează femeile și bărbații de orice vârstă, din diverse motive. Alimentația are un rol important în...489

21 ian 00:00SănătateCe ar trebui să știi înainte de a purta lentile progresive

O dată cu vârsta de 40 ani, vederea ni se poate schimba, motiv pentru care multe persoane devin presbiopice....520

20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...407

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...543

20 ian 17:16SănătateCinci motive să-ți duci copilul la oftalmolog

Controlul oftalmologic la copii, mai ales la cei până în 5 ani, este adesea amânat de părinți, deoarece copilul...379