REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Rose McGowan i-a dat în judecată pe Harvey Weinstein şi avocaţii lui, pe care îi acuză de intimidare

Rose McGowan i-a dat în judecată pe Harvey Weinstein şi avocaţii lui, pe care îi acuză de intimidare

Replica API 25 octombrie 2019 | 00:00 260

Rose McGowan

Sursa foto: (c) HuffPost/Twitter

Actriţa Rose McGowan a depus miercuri la un tribunal din Los Angeles un nou denunţ împotriva producătorului Harvey Weinstein şi echipei sale de avocaţi şi de investigatori privaţi, pe care i-a acuzat de organizarea unui complot ce vizează intimidarea, discreditarea şi reducerea ei la tăcere, relatează EFE şi DPA.

În denunţul depus la Tribunalul Districtual din Los Angeles, Rose McGowan îi acuză pe Harvey Weinstein, avocaţii săi - David Boies şi Lisa Bloom - şi o agenţie de informaţii private, Black Cube, care ar fi fost contractată pentru intimidarea actriţei.

În denunţ, Rose McGowan se referă la o serie de evenimente petrecute în 2017 înainte cu câteva luni ca actriţa să-şi publice cartea de memorii, "Brave", în care dezvăluie că a fost violată de Weinstein, acuzaţie respinsă vehement de acesta, şi care a declanşat o succesiune de mărturii similare.

Apărarea lui Harvey Weinstein, acuzat de viol şi abuzuri sexuale de zeci de femei din industria cinematografică, neagă că producătorul ar fi angajat alţi avocaţi şi o firmă privată de spionaj pentru a cunoaşte conţinutul cărţii şi a influenţa publicarea sa.

Rose McGowan a publicat "Brave" la începutul anului 2018, o carte în care interpreta din serialul "Charmed" a descris agresiunea sexuală pe care Harvey Weinstein ar fi comis-o, în 1997, în timpul Festivalului de Film Sundance, organizat în statul american Utah.

Actriţa descrie că atunci când avea 23 ani, Harvey Weinstein i-a dat o întâlnire de lucru, care iniţial trebuia să se desfăşoare într-un restaurant, dar care a fost mutată apoi în camera de hotel a producătorului. După jumătate de oră de conversaţie, potrivit relatărilor actriţei, Weinstein i-a cerut să se dezbrace şi să-i facă sex oral.

Harvey Weinstein i-a plătit ulterior 100.000 de dolari lui Rose McGowan, în baza unui acord care nu conţinea o clauză de confidenţialitate, dar care o împiedica să îl denunţe.

După ce reportajele publicate în The New York Times şi The New Yorker au dezvăluit zeci de agresiuni sexuale comise de Harvey Weinstein, care au inspirat mişcările #MeToo şi Time's Up, Rosie McGowan a devenit una dintre figurile cele mai cunoscute ale militantismului feminist împotriva abuzurilor sexuale şi a comportamentelor sexiste de la Hollywood. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212