REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Rugby: Eddie Jones, selecţionerul Angliei, spune că e normal să existe voci care să-i ceară demisia

Rugby: Eddie Jones, selecţionerul Angliei, spune că e normal să existe voci care să-i ceară demisia

Replica API 17 martie 2022 | 00:00 317

Selecţionerul naţionalei de rugby a Angliei, australianul Eddie Jones, spune că în calitate de antrenor al primei reprezentative se aştepta de la bun început să existe voci care să-i ceară demisia în cazul în care "trandafirii" nu vor obţine rezultatele scontate, scrie BBC.

''Această chestiune face parte din munca unui antrenor. Ştiam că vor exista astfel de momente încă de când am preluat banca tehnică a unei naţionale aşa cum e Anglia. Nu ajută prea mult faptul că sunt australian. Eram conştient că presiunea va creşte în momentul în care am convenit, cu Federaţia, să pregătesc echipa pentru un nou ciclu mondial, după ce în 2019, în Japonia, am devenit vicecampioni mondiali'', a spus Eddie Jones.

El a adăugat că este "normal" ca atunci când eşti de mai mult timp selecţioner, să existe persoane care să nu dorească acest lucru şi să se exprime critic.

Anglia este sub mare presiune din cauza rezultatelor slabe de la Turneul celor Şase Naţiuni 2022.

După 4 etape (din 5), ''trandafirii" se află pe locul 3, cu 10 puncte, dar ar putea coborî în clasament având în vedere că ultima partidă o vor disputa în deplasare, la Paris, contra Franţei, liderul la zi în ierarhia competiţiei.

Englezii ar putea ajunge chiar pe penultimul loc dacă vor pierde cu Franţa, iar Ţara Galilor şi Scoţia îşi vor câştiga partidele, cu Italia, respectiv Irlanda.

În septembrie anul trecut, Eddie Jones declara că va părăsi la postul de selecţioner al echipei Angliei după Cupa Mondială de rugby din 2023, care va avea loc în Franţa.

"Este ultimul capitol pentru mine, ultimii doi ani. Aşa că nu am mai fost niciodată atât de entuziasmat în viaţa mea", spunea el atunci.

Numit la cârma naţionalei Angliei în 2016, după campania dezastruoasă de la Mondialul din 2015, tehnicianul australian şi-a început în toamnă al şaselea său sezon ca selecţioner al XV-lui Trandafirului.

Dacă primii săi ani ca selecţioner au fost încununaţi de succes, graţie celor trei titluri cucerite în Turneul celor Şase Naţiuni, inclusiv un Mare Şlem (în 2016), precum şi a finalei disputate la Cupa Mondială din 2019 (pierdută în faţa Africii de Sud), ultimele luni s-au dovedit mai complicate.

Anglia s-a clasat pe penultimul loc în Six Nations 2021, iar Eddie Jones a primit numeroase critici înainte de a fi menţinut în funcţie de Federaţia engleză, în primăvară.

Însă selecţionerul s-a arătată încrezător înaintea următoarelor provocări, obiectivul său declarat fiind cucerirea titlului mondial în 2023, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272