REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
11.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Rugby: Ţara Galilor a renunţat la ameninţările cu greva pentru meciul cu Anglia din Turneul celor Şase Naţiuni

Rugby: Ţara Galilor a renunţat la ameninţările cu greva pentru meciul cu Anglia din Turneul celor Şase Naţiuni

A.F. 24 februarie 2023 | 00:00 333

Meciul dintre echipele Ţării Galilor şi Angliei, din cadrul etapei a treia a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, care era sub ameninţarea unei greve a internaţionalilor galezi, va avea loc sâmbătă, la Cardiff, conform programului , a anunţat, miercuri, căpitanul echipei galeze, Ken Owens, citat de AFP.

Rugby: tara Galilor a renuntat la amenintarile cu greva pentru meciul cu Anglia din Turneul celor sase Natiuni

Un litigiu contractual între profesioniştii galezi şi federaţia de specialitate (WRU) lăsa să planeze îndoiala asupra desfăşurării acestui meci, iar o anulare a partidei ar fi antrenat pierderi de 9 milioane de lire sterline, citează Agerpres.

"Jucătorii sunt mulţumiţi, de aceea meciul va avea loc sâmbătă", a declarat Ken Owens.

"Am simţit că trebuie să luăm poziţie, dar discuţiile care au avut loc în cursul ultimelor zece zile au arătat că soluţiile pot fi găsite", a adăugat căpitanul galez, manifestându-şi totodată "nerăbdarea" de a se măsura cu Anglia.

Din cauza dificultăţilor economice ale cluburilor galeze, rugby-ul profesionist a propus o redefinire a contractelor jucătorilor, în care doar 80 la sută din salariu ar fi garantat, restul de 20 la sută fiind constituit din prime.

Contractuale actuale ale numeroşilor jucători care evoluează în cele patru provincii (Cardiff, Dragons, Ospreys şi Scarlets) expiră la finele sezonului, iar în aşteptarea unui acord pentru anii următori, jucătorii ameninţau cu o grevă în plin Turneu al celor Şase Naţiuni.

Astfel, toţi jucătorii au fost invitaţi miercuri la o nouă sesiune de discuţii cu Consiliul rugby-ului profesionist (PRB).

Ţara Galilor, care ocupă ultimul loc în acest turneu, a pierdut primele sale două meciuri din competiţie pentru prima oară după 16 ani, cu înfrângeri cu Irlanda acasă (10-34) şi cu Scoţia la Edinburgh (7-35).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515