REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Rugină - precizări cu privire la raportul Ministerului Învăţământului

Rugină - precizări cu privire la raportul Ministerului Învăţământului

Replica API 10 septembrie 2014 | 00:00 130

Referitor la declaraţia Ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, potrivit căreia Universitatea "Ovidius" din Constanţa intră sub supravegherea specială a Ministerului Educaţiei Naţionale, dar şi ca urmare a speculaţiilor apărute în mass-media locală şi naţională în ultimele zile, rectorul UOC, prof. univ.dr. Sorin Rugină, face următoarele precizări:

"Raportul Ministerului Educaţiei Naţionale, rezultat în urma analizei de fond efectuată de Corpul de Control la sfârşitul anului 2013, a fost primit în luna iunie, fiind prezentat spre ştiinţa şi aplicare a recomandărilor Consiliului de Administraţie şi Senatului. Conform acestui raport, Universitatea urmează a fi monitorizată timp de trei ani, impunând-se unele măsuri organizatorice, comunicate şi discutate în Consiliul de Administraţie şi Senat. Acest fapt a fost anunţat la vremea respectivă atât în cadrul unei conferinţe de presă, cât şi prin numeroase intervenţii în presa audio-vizuală. Declaraţia domnului ministru vine să reitereze acest lucru pentru cei care nu au înţeles mesajul rectorului, apartenenţi ai diverselor grupuri de nemulţumiţi, care exercită o presiune negativă asupra ministerului, contrar acţiunilor actualei conduceri, care doreşte reinstaurarea stabilităţii şi ordinii fireşti într-o instituţie academică. Prin această intervenţie oficială "la vârf", precum şi prin toate măsurile impuse în urma controlului la UOC, Ministerul Educaţiei Naţionale arată interes pentru soarta învăţământului academic din România, subliniind încă o dată că este alături de noi şi doreşte să ne sprijine în depăşirea acestor momente dificile. Universitatea "Ovidius" face paşi siguri către normalitate, bazându-se pe mecanisme funcţionale legale. Asigurăm pe toţi cei interesaţi, studenţi şi cadre didactice că intrăm în noul an universitar cu fruntea "sus", fără probleme şi cu multă speranţă de mai bine".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272