REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

RUINE pe malul lacului Techirghiol, ajunse groapă de gunoi! Spitalul Efosan a curățat zona!

RUINE pe malul lacului Techirghiol, ajunse groapă de gunoi! Spitalul Efosan a curățat zona!

Replica API 9 ianuarie 2019 | 00:00 1376

Pe malul lacului Techirghiol, între Eforie Nord și Techirghiol, astăzi se află niște ruine. Sunt zidurile dărăpănate a „Băilor Reci 3”, un pavilion aflat în administrarea Spitalului de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord. Cândva atrăgeau mii de turiști interesați de proprietările nămolului de Techirghiol, în prezent au ajuns adăpost pentru gunoaie. Acesta este motivul pentru care Poliția Locală Eforie a somat Spitalul Efosan să curețe zona.

Turismul medical este o „carte” pe care județul Constanța o poate „juca” cu succes pentru atragerea turiștilor străini. Având o concentrație ridicată de sare, dar și nămolul sapropelic renumit în toată lumea pentru proprietățile curative, lacul Techirghiol atrage și în prezent turiști străini. Nu la fel de mulți precum în urmă cu două sau trei decenii, dar încă mai vin turiști de peste hotare, dornici de o cură de soare și de terapii cu nămol. E drept, medicii specialiști atrag atenția că împachetările sau băile cu nămol sau apă de ghiol nu sunt suficiente pentru tratarea diverselor afecțiuni, ci de bază este kinetoterapia. Chiar și așa, promovarea proprietăților nămolului și apei de ghiol de la Techirghiol poate da un impuls turismului medical.

Ajunși pe litoral, pe malul lacului Techirghiol – atât de renumit! – pacienții, fie că sunt de peste hotare sau din țară, dau peste ruine. Este cazul Băilor Reci 3, de exemplu, un fost stabiliment pentru balneologie, aflat în administrarea Spitalului de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie. Cândva, aici veneau numai pacienți unul și unul! Astăzi, au mai rămas doar niște ruine, care se mai dărăpă câte puțin, de la o zi la alta, între care se adună gunoaie. „Este o adevărată groapă de gunoi în zona aceea!”, ne-a transmis un localnic, cititor al cotidianului „Replica de Constanța”. Chiar și așa, se impune precizat că vara turiștii încă vin pentru terapiile cu nămol.

Având în vedere situația din zona fostelor Băi Reci 3, Poliția Locală Eforie a transmis somații Spitalului Efosan să o igienizeze. Iar vineri, 4 ianuarie a.c., angajații spitalului au curățat gunoaiele. E drept, potrivit surselor noastre, somația a fost transmisă de ceva vreme, iar conducerea spitalului a luat decizia de a dispune angajaților să curețe într-una din zilele destul de friguroase, când termometrul arăta temperaturi sub 0 grade Celsius, dar chiar și așa, „mai bine mai târziu decât niciodată”.

Băile Reci din Eforie Nord au fost construite în preajma anilor 1950, ulterior fiind inundate în anii 1981, 1984 și 1995 și lăsate în paragină. Băile Reci 1 și 2 au fost reparate în ultimii ani, dar pavilionul 3 a fost lăsat în paragină.

În altă ordine de idei, se impune precizat că și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit o somație din partea Poliției Locale Eforie pentru a repara gardul care împrejmuiește curtea Secției Exterioare Eforie Sud – unde a funcționat fostul SOTRM Eforie Sud, dar și pentru a toaleta copacii dinspre șosea.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai Robert poate ne spui cui vrei sa dai acel teren cui l-ai promis spagar nenorocit
2
0
Demisia zdrentoiule. Primar prost
4
1
Rezolva BABANICA ca doar e omul lui Gullen aripa Liones
2
0
Robert...demisia ca nu ai facut nimic bun.
4
1
Recomand politistilor din eforie si techirghiol sa viziteze zona mai des si sa aplice amenzi celor care depoziteaza gunoi, dar mai ales VARA cand vin turisti cu corturile in afara zonei amenajate si lasa gunoaie in boschetii de langa vechea statie sau chiar intre pitrele dinspre pista tghiol.
6
0
Ei curata iarna cand nu trece nicu dracu pe acolo, curatati vara in pula mea de idioti ce sunteti, toate lucrurile le faceti pe dos in orasu asta de cacat
5
0
In Franta si Norvegia , exista pe malu mari , cazemate construite de germani , dupa ce au ocupat aceste tari . Actualmente , aceste cazemate , arata ca nou noute dupa 70 de ani . Iar noi , ne pisam si aruncam gunoaie , intr-o curte unde oamenii , veneau sa se trateze pentru diferite afectiuni reumatice .
6
0
ba in plm nu va bagati acolo eu ce mai ciupesc,mai vreau o casa mare ,ca mama mea bagaj din tinerete ma tinut numai in apartamentul meu jegos de pe 23 august cu mogos in scara! deci va rog nu nu !!
4
2
Va rog frumos sa faceti curat! Eu nu mai suport...praf peste tot!
4
1
F bine ! Decit focar de infectie mai bine investitor --merg vara la baile reci Ef nord partea renovata si este f bine !----Primarul sa asfalteze sub pod ca ne rupem picioarele in pietre
5
1
Va rog frumos sa faceti curat! Eu nu mai suport...praf peste tot!
6
1
stati linistiti apare un investitor si acolo
2
0
Mizeriile de acolo sunt facute de toti taranii care profita de minunile acestui lac. Sa treceti vara pe acolo si sa vedeti cum arunca gunoaie in zona ruinelor, cum se caca si se pisa fara pic de rusine. Romanii sunt niste taranoi.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369