REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Rusia a fost înlăturată din concursul Eurovision 2022

Rusia a fost înlăturată din concursul Eurovision 2022

Replica API 26 februarie 2022 | 16:52 979

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a anunțat că niciun artist care reprezintă Rusia nu va participa la ediția de anul acesta a concursului Eurovision, scrie antena3.ro.

„Decizia reflectă îngrijorarea că, în contextul crizei fără precedent din Ucraina, reprezentanții Rusiei ar aduce prejudicii de imagine competiției. (...)

EBU este o organizație membră apolitică a radiodifuzorilor, angajată să susțină valorile serviciului public.

Rămânem dedicați protejării valorilor unei competiții culturale care promovează schimbul și înțelegerea internațională, reunește publicul, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe o singură scenă.”, au transmis reprezentanții Eurovision.

Artiști din mai multe țări au criticat acțiunile Rusiei din Ucraina. Criticul de teatru Elena Kovalskaya a anunțat că demisionează de la conducerea Centrului Teatral Meyerhold, din Moscova. ”E inacceptabil să lucrezi și să fii plătit de un criminal”, a spus aceasta.

Și Vladimir Jurowski, director muzical al Operei de Stat Bavareze și dirijor principal al Orchestrei Simfonice Radio Berlin, și-a manifestat dezaprobarea față de deciziile liderului rus și a transmis că va schimba programul a două concerte care vor avea loc weekendul acesta la Berlin, înlocuind „Marșul slav” al lui Ceaikovski cu imnul Ucrainei, potrivit Cultură la Dubă.

Dirijorul rus Valery Gergiev și pianistul Denis Matsuev, ambii susținători și apropiați ai lui Vladimir Putin, au fost înlăturați din turneul pe care Filarmonica din Viena trebuia să îl înceapă în această seară în Statele Unite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212