REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Rusia a lovit cu o rachetă un petrolier în derivă în Marea Neagră

Rusia a lovit cu o rachetă un petrolier în derivă în Marea Neagră

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 3622

O rachetă rusească a lovit joi un petrolier aflat în derivă în Marea Neagră de peste patru luni, la bordul căruia se află o cantitate necunoscută de motorină, a informat joi agenţia de presă Interfax-Ukraina, citând armata ucraineană, care susţine că petrolierul reprezintă o 'bombă ecologică', potrivit Reuters.

Petrolierul Millennial Spirit, care navighează sub pavilionul Republicii Moldova, este lovit pentru a doua oară de rachete ruseşti de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, citează Agerpres.

Prima oară a fost lovit la câteva zile de la invazie, autorităţile Republicii Moldova informând atunci că echipajul de la bordul navei este compus din cetăţeni ruşi şi că două persoane au fost grav rănite.

Comandamentul militar Sud al forţelor de apărare ucrainene a indicat joi că, la momentul respectiv, când a fost lovită în februarie, nava avea peste 500 de tone de motorină la bord şi că de atunci plutea fără echipaj. Potrivit acestuia, o rachetă rusească de tipul X-31 aer-sol a lovit petrolierul de data aceasta.

'Probabil că restul încărcăturii a luat foc', indică armata, într-o declaraţie citată de Interfax-Ukraina, precizând că petrolierul a fost lovit pentru a doua oară.

Armata ucraineană a calificat nava drept o 'bombă ecologică cu acţiune întârziată', apreciind că această situaţie are drept cauză blocarea porturilor ucrainene de către invadatorii ruşi.

Agenţia de presă Reuters menţionează că nu poate confirma detaliile atacului în mod independent pentru moment.

Ucraina susţine că invazia rusă a provocat prejudicii enorme de ordin ecologic şi intenţionează să solicite despăgubiri Moscovei în instanţele internaţionale.

Printre ameninţările pentru mediu cauzate de invazia rusă, menţionate de Ucraina, se numără şi poluarea bazinelor de apă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trolii rusofoni si auristi au inceput sa primeasca textele cu vaccinurile .Toti deodata ne tremit la vaccinare . oare simion scrie textele ?
1
0
Dute sa te mai vaccinezi o data , asa...cuminte si intelegator , ca o oitza docila, asa cum ai fost si prima data, a doua oara , etc !
0
0
sa-l pupi in kur pe cel de sub tine
2
0
Loviturile asupra spitalelor,scolilor si obiectivelor care au un impact emotional major asupra lumii sunt atribuite rusilor dar de fapt sunt operele fascistilor ucraineni,drogatii lui zelenski,adica.
2
1
Rusii sunt mai prhosti si kriminali decat prhostul desub mine !
2
0
Si armata Ucraineana tot rachete rusesti foloseste !!! Inca un circ ieftin pus la cale de un actor ratat , un actor vandut... Cat de p****i sa fie rusii aia ca sa distruga un petrolier cu echipaj rusesc !? Vor fi destui spalati pe creier ca sa creada si aceasta gogoasa...
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108