REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Victor ROTARU 27 octombrie 2022 | 00:00 462

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni miercuri, la cererea Rusiei, în legătură cu acuzațiile aduse Iranului de a furniza drone Rusiei, iar joi va discuta despre activitățile laboratoarelor biologice din Ucraina, a declarat primul reprezentant permanent adjunct al Rusiei în cadrul organismului mondial, Dmitri Polianski.

„Săptămâna aceasta asigurăm lucrări pentru întregul Consiliu. Mâine vom discuta despre respectarea Cartei ONU în lumina cererii de investigare a rezoluției 2231 (privind acuzațiile de livrare de drone către Rusia - n.r.), iar joi vom cere o reuniune în temeiul articolului 6 din Convenția privind armele biologice și toxice”, a spus el, potrivit agenției ruse Tass.
Acuzațiile Rusiei la adresa Ucrainei în domeniu

În luna martie, Duma de Stat și Consiliul Federației Ruse au adoptat o rezoluție privind efectuarea unei anchete parlamentare asupra activității biolaboratoarelor din Ucraina, precum și privind înființarea unei comisii comune pentru o astfel de anchetă. Comisia este formată din 14 deputați și 14 senatori și este coprezidată de vicepreședintele Dumei de Stat, Irina Iarovaia, și de vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosachev.

După cum a spus anterior Iarovaia, rezultatul activității comisiei ar trebui să fie un dosar care va fi trimis președintelui Federației Ruse, guvernului și organizațiilor internaționale. Potrivit acesteia, dosarul va conține dovezile necesare, „va construi toate legăturile cauzale, va identifica toate amenințările și provocările, precum și toate organizațiile implicate, subiecții de drept internațional și oficialii”.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că „operațiunea militară specială” a descoperit dovezi privind măturarea de urgență de către regimul de la Kiev a programului de arme biologice finanțat de SUA în Ucraina. Potrivit acestuia, au fost primite informații de la angajații biolaboratoarelor ucrainene cu privire la distrugerea de urgență a unor agenți patogeni deosebit de periculoși, cum ar fi ciuma, antraxul, tularemia, holera și alte boli mortale la 24 februarie.

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland, vorbind la 9 martie în cadrul unei audieri a Comisiei pentru afaceri externe a Senatului SUA, a recunoscut că în Ucraina există instalații de cercetare biologică și că Washingtonul încearcă să împiedice preluarea acestora de către forțele rusești. Ea a precizat că Departamentul de Stat este „îngrijorat că armata rusă ar putea încerca să preia controlul asupra acestora” și că lucrează cu partea ucraineană pentru a se asigura că Kievul poate „împiedica oricare dintre aceste materiale de cercetare să ajungă în mâinile forțelor rusești”, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272