REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Rusia acuză România de ipocrizie şi act ostil, ameninţă că va răspunde

Rusia acuză România de ipocrizie şi act ostil, ameninţă că va răspunde

Ana Maria LIPAN 10 iunie 2023 | 00:00 1191

După ce ministerul de Externe al României a anunţat joi că 51 de diplomaţi vor fi trimişi înapoi la Moscova, ministerul rus a transmis azi că este un act ostil şi va răspunde.

Rusia acuza Romania de ipocrizie si act ostil, ameninta ca va raspundeMaria Zaharova

Ministerul rus de Externe a catalogat decizia autorităţilor române de a reduce prezenţa diplomatică rusă în România ca fiind un act ostil care nu va rămâne fără răspuns.

''Considerăm această decizie ca fiind un alt act ostil ce duce la degradarea şi mai mult a relaţiilor bilaterale care, ca urmare a eforturilor Bucureştiului, se află deja într-o stare deplorabilă. Încercarea de a justifica astfel de acţiuni cu acuzaţii false la adresa Rusiei din cauza operaţiunii sale militare speciale este ipocrită, reflectă sprijinul imoral al României pentru regimul nazist de la Kiev şi contribuie la prelungirea conflictului din Ucraina şi la creşterea numărului de victime şi distrugeri. Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns. Măsuri specifice vor fi anunţate în timp util'', a comentat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o declaraţie postată pe site-ul MAE rus.

România a decis ca numărul diplomaţilor ruşi din ţară să fie apropiat de cel al românilor din Moscova

Ministerul român de Externe a anunţat că ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost informat joi, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, asupra deciziei autorităţilor române de a reduce personalul diplomatic şi tehnico-administrativ al Federaţiei Ruse în România prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice şi tehnico-administrative a României în Federaţia Rusă.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu prevederile art. 11 alin. 1 al Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 18 aprilie 1961 ("În lipsa unui acord explicit asupra misiunii, statul acreditar poate cere ca acest efectiv să fie menţinut în limitele a ceea ce el consideră ca rezonabil şi normal, având în vedere împrejurările şi condiţiile existente în acest stat şi nevoile misiunii în cauză.") şi reflectă nivelul actual al relaţiilor bilaterale, reduse drastic de România după declanşarea de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei, arată MAE.

Partea rusă a fost informată, de asemenea, cu privire la faptul că are la dispoziţie cel mult 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia părţii române, transmite observatornews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pesedeul are radacini rusesti in internationala szocialista
1
0
Nu mai pune egal intre televiziunile din Rusia si cele din Romania sau alte tari,caci in Romania ca si in restul statelor care ii ajuta pe Ukraineeni sunt televiziuni cu pareri diferite,in Rusia nu exista vreo televiune care sa spuna ceva contra invaziei ruse in Ukraina,dar si cei care demonstrau contra razboiului au fost adunatzi de militzia rusa si dusi undeva unde nimeni nu a mai stiut ceva de ei si oameni aia doar spuneau ca este un razboi in Ukraina,ori Putin si rushi lui nu spun ca acolo este razboi ci o operatiune militara de denazificare a Ukraineenilor,asha ca ciocu mic mai manipulatorule rus.
2
0
Acuma nici sa fii impresionat de ce spune o pitzipoanca de la teveurile rusesti nu e in regula. La teveuri,fie ale rusilor sau ale noastre,se spune in general ce li se porunceste de regimurile stapanitoare. Stirile reale sunt eventual deduse de oameni,prin comparatie cu alte surse dar si folosnd filtrul ratiunii,unde exista. Altfel,masuri de umplut sau golit ambasade se iau de cand lumea,macar ca act demonstrativ. Populatiile tarilor implicate in conflicte suporta hachitele conducerilor,sunt puse sa se urasca degeaba,cand de fapt e vorba de ambitii si orgolii ale unor dilii,descreierati,banditi ajunsi la putere din naivitatea votantilor. In istorie,au fost urati japonezii,germanii,italienii,altii si altii,ca apoi sa mergem acolo in excursii si sa laudam tarile respective. Politica e c***a,istoria arata asta,oamenii sunt naivi ,fraieri si uita repede.
4
1
Sa fie trimisi in Rusia si cetateni romani care lucreaza pentru Rusia caci astia sunt mai periculosi pentru Romania decat cetateni rushi care sunt angajati in ambasada rusa sau prin consulatele ruse din Romania.
4
3
Este corect. Foarte bine, dati toti rusii afara din tara.
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468