REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Rusia ameninţă direct România. Furia Moscovei are legătură cu baza Mihail Kogălniceanu

Rusia ameninţă direct România. Furia Moscovei are legătură cu baza Mihail Kogălniceanu

Mariana MURAT 21 martie 2024 | 11:56 1279

Andrei Klimov, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera superioară a Parlamentului rus, avertizează că, cu cât devine mai mare baza militară "antirusească" din România, cu atât cresc șansele ca aceasta să fie printre primele ținte ale loviturilor de retorsiune.

Rusia ameninta direct Romania. Furia Moscovei are legatura cu baza Mihail Kogalniceanu
 

Motivul invocat este anunțul că România construiește cea mai mare bază militară NATO din Europa. Proiectul de extindere a bazei de la Mihail Kogălniceanu a fost inițiat în 2019, înainte de invazia rusă în Ucraina. Lucrările costă 2,5 miliarde de euro și ar urma să se întindă pe 20 de ani, iar din această bază, alianța militară ar urma să susțină și operațiunile din Orientul Mijlociu.

Parlamentar rus: "Clubul de sinucigași al NATO îi antrenează pe români într-o aventură care se poate termina foarte rău". „ Dacă românilor le place, este treaba lor, desigur, dar clubul de sinucigași NATO îi antrenează pe civilii obișnuiți în astfel de aventuri care se pot termina foarte rău pentru familiile și copiii lor. Nu încerc să sperii pe nimeni, ci doar să raționez logic. Nu va fi niciun beneficiu pentru România din asta și vor fi mai multe amenințări. Acesta este un fapt", a spus senatorul, citat de presa rusă.

Dezvoltarea celei mai mari baze NATO din Europa în România, la Constanța, este o continuare a "erodării" securității în regiunea Mării Negre, a declarat, la rândul său, Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, conform stiripesurse.ro.

Baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța va fi extinsă și modernizată, urmând să devină cea mai mare bază militară NATO din Europa. Proiectul este estimat la 2,7 miliarde de dolari. Noua bază militară se va întinde pe o suprafaţă de aproape 3.000 de hectare şi va fi cea mai mare din Europa, mai mare decât baza aeriană Ramstein din Germania, care are o suprafață de circa 2.000 de hectare. Pe lângă infrastructura militară, baza de la Kogălniceanu va cuprind şcoli, grădinţe, magazine și chiar un spital, putând să găzduiască 10.000 de militari și familiile lor.

Vor fi locuințe sociale pentru personal individual sau familii, vor fi locuințe de tip de bloc, locuințe individuale, creșe, grădinițe, școli, farmacii, tot ceea ce este nevoie”, a declarat comandantul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, Nicolae Creţu. De asemenea, baza va avea o nouă pistă, paralelă cu cea existentă, hangare, spații pentru mentenanţă, simulatoare, depozite de combustibil, de muniţii şi, bineiînteles, sisteme de protecţie antiaeriană. Pentru construirea bazei militare au fost expropriate 2.400 de hectare de teren din Mihail Kogălniceanu și Lumina. Pentru fiecare hectar s-au plătit 5.500 de euro. NATO a început să construiască o reţea de patru grupuri tactice de luptă multinaţionale ale Prezenţei Avansate Consolidate (EFP) în regiunea Mării Baltice, după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ioane tu si ashtia ca tine care ii credetzi atat de tari pe rushi in raport cu NATO nu shtiti ce vorbitzi ma,pai amaratzi de rushi nici pe Ukraineeni nu iau batut,ukraineeni care au fost ajutatzi de tzarile membre NATO cu arme de mana a doua,nu ai auzit de cate ori amenintza Putin ca el are rachete nucleare tocmai pentru ca cu arme clasice nu faceau proshti de rushi fatza nici in fata armatei Ukraineene,atat le trebuie rushilor sa atace vreun stat NATO sau vreo baza NATO indiferent de unde ca sunt ca si mortzi.
1
5
Clar ne mănâncă undeva. Nu o sa fie nicio baza americana mai mare decât Rammstein. Rusia va avea grijă ca asta să nu se întâmple. Om trăi și om vedea
11
6
Aveam pe unu in liceu care ameninta pe toata lumea în fiecare zi. Pana si-a luat somn de la un coleg satul de basnile lui. Cam acelasi lucru e si cu papagalii astia de rusi.
8
19
Sa vina Rusia sa ne salveze si pe noi asa cum a salvat si Ucraina, abia asteptam sa vina sa salveze Romania SLAVA RUSIA SLAVA PUTIN
17
8
Rusia ne poate suge pl. Cam atât am avut de zis.
10
18

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108