REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rusia amenință Lituania pentru că a interzis tranzitul de mărfuri spre Kaliningrad

Rusia amenință Lituania pentru că a interzis tranzitul de mărfuri spre Kaliningrad

Replica API 22 iunie 2022 | 00:00 844

Răspunsul Moscovei la interzicerea de către Lituania a tranzitului de mărfuri aflate sub incidenţa sancţiunilor Uniunii Europene către exclava rusă Kaliningrad nu va fi unul exclusiv diplomatic, de şi de natură practică, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, informează Reuters, conform Agerpres.

Maria Zaharova

"Una dintre probleme principale a fost dacă răspunsul (Rusiei) va fi exclusiv diplomatic. Răspunsul: nu", a spus Maria Zaharova în timpul conferinţei sale de presă săptămânale. "Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic", a subliniat ea, citează stiripesurse.ro.

Zaharova nu a făcut alte precizări cu privire la natura acestor măsuri practice pe care Rusia intenţionează să le ia împotriva Lituaniei.

Lituania, membră a UE, a închis de sâmbătă un coridor feroviar dinspre Rusia către exclava sa pentru anumite bunuri de bază, între care materiale de construcţii, metale şi cărbune, ca răspuns la noile sancţiuni ale UE.

Într-un comunicat, diplomaţia rusă a acuzat UE că încurajează o "escaladare" şi a cerut restabilirea imediată a tranzitului spre Kaliningrad.

Secretarul puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, s-a deplasat la Kaliningrad, de unde a promis marţi măsuri "severe" împotriva Lituaniei. "Rusia, bineînţeles, va reacţiona la astfel de acte ostile. Măsuri adecvate sunt în curs de elaborare la nivel interministerial şi urmează a fi adoptate. Ele vor avea consecinţe negative severe pentru populaţia Lituaniei", a spus Patruşev.

Kaliningrad, exclavă strategică şi militarizată, sediul flotei ruse în Marea Baltică, este înconjurată de Lituania şi Polonia, două state membre NATO şi ale Uniunii Europene care susţin cu fermitate Kievul de la începutul conflictului din Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
enclava..........
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614