REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Rusia ameninţă Moldova

Rusia ameninţă Moldova

Replica API 1 septembrie 2022 | 00:00 1218

Declaraţia lui Lavrov vine după ce Maia Sandu a afirmat că Republica Moldova îşi respectă statutul de neutralitate şi îşi îndeamnă cetăţenii să nu se lase manipulaţi de vocile care afirmă contrariul.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova. Totodată, în cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chişinău.

”Vom face totul pentru ca interesele populaţiei rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Şi cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident şi se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov, conform Agora.md.

Maia Sandu a insistat asupra rezolvării conflictului transnistrean doar pe cale paşnică.

„Republica Moldova îşi respectă neutralitatea. Haideţi să nu ne lăsăm manipulaţi de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor proruşi de la Chişinău sau de cel de la Moscova. Republica Moldova este neutră în continuare, noi respectăm neutralitatea. Constituţia noastră nu ne interzice să avem armată naţională, dimpotrivă. Deci, aceasta este prevederea constituţională, să avem armată, armată dotată, ca să poată să-şi apere ţara. Este datoria noastră.

Republica Moldova este o ţară paşnică şi va rămâne în continuare o ţară paşnică, noi nu vom ataca pe nimeni, noi am spus de mii de ori că ne dorim rezolvarea conflictului transnistrean doar pe cale paşnică, doar pe cale diplomatică. Riscurile nu sunt de la Chişinău, nu Chişinăul a atacat ţara vecină. Federaţia Rusă a atacat o ţară vecină”, a declarat Maia Sandu la ‘Vocea Basarabiei’, conform romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de la ucrainieni asasinul putin a luat si ia in continuare multa mwie. Asa ca s-a gandit pentru impresia artistica sa mai atace o tara care nu are armata.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272