REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Rusia anunță că își retrage o parte din trupele de la granița cu Ucraina

Rusia anunță că își retrage o parte din trupele de la granița cu Ucraina

Replica API 16 februarie 2022 | 01:26 1963

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov a declarat că Rusia își retrage o parte din trupele de la graniță. Acestea și-ar fi închiriat exercițiile militare și se întorc la bazele lor.

”Unitățile din districtele militare de Sud și Vest care și-au încheiat misiunile au început deja să se îmbarce în transportul feroviar și auto și vor începe să se mute astăzi în garnizoanele lor. Unități separate vor defila pe jos ca parte a convoaielor militare.

„O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a adăugat el.

”Cu toate acestea, unele exerciții sunt încă în desfășurare”, a spus Konașenkov, citat de Interfax.

Dar acest mesaj este în contradicție puternică cu informațiile venite de la Washington din această noapte, cum că trupele rusești sunt de fapt mutate mai aproape de graniță, în „poziții de atac” - cu un ordin de a invada probabil „până la sfârșitul săptămânii”. .

Acesta marchează doar cea mai recentă ciocnire dintr-un război de informare care se desfășoară de săptămâni întregi, Moscova insistând că nu are planuri de invadare, iar SUA spunând că un atac ar putea avea loc oricând. Ucraina, prinsă între cei doi inamici ai Războiului Rece, a observat acumularea de trupe rusești, dar a spus că nu vede niciun semn de război iminent.

Acesta a fost mesajul repetat de președintele Volodimir Zelenski luni seară, în timp ce s-a adresat națiunii și a făcut apel la calm - îndemnând cei 44 de milioane de cetățeni ai țării sale să fluture steaguri din casele lor marți, în ceea ce el a numit o zi națională a unității și la ora 10 dimineața să cânte imnul național într-o dovadă de solidaritate și rezistență, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Retragere la misto
3
0
Cata mwe si-a luat america si mai ales slu gile lor, noi. Ma uita la stiri si vad titluri gen rusia bate in retragere. Vai de mortii nostri suntem
5
2
Cate ruble mai e solda ???
0
2
da,va luati dupa dezimformarile amerloace....bagatoare de zinzanie si doritoate de razbele....deci....putin inca odata a dovedit ca vesticii sint cretini!
10
4
Sigur ca da. Acum trupele SOVIETICE se duc sa inconjoare belarus, sa faca si acolo exercitii ...
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272