REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Rusia anunță „reducerea drastică a activității militare" în zonele Kiev și Cernihiv

Rusia anunță „reducerea drastică a activității militare" în zonele Kiev și Cernihiv

Replica API 30 martie 2022 | 17:05 409

Rusia a anunțat marți „reducerea drastică a activității militare" în zonele Kiev și Chernihiv, potrivit Reuters.

Anunțul a fost făcut de către ministrul adjunct al Apărării de la Moscova, Alexander Fomin, după discuțiile de la Istanbul dintre echipele de negociere ruse și ucrainene.

Oficialul rus a susținut că decizia a fost luată pentru a spori încrederea reciprocă și pentru a crea condițiile necesare continuării negocierilor.

El a precizat că detaliile acestei decizii vor fi dezvăluite de către Statul Major, după revenirea delegației ruse la Moscova.

Tot marți - în ziua a 34-a a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a avut o apariție televizată pentru prima oară după mai bine de două săptămâni, susținând că Moscova se poate concentra acum asupra obiectivului său cheie, eliberarea Donbasului, deoarece principalele scopuri ale primei faze a războiului au fost îndeplinite, iar forțele ruse au „redus semnificativ” puterea de luptă a armatei ucrainene.

„În primul rând, despre cursul operațiunii militare speciale a forțelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei - în general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost finalizate.

Potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a fost semnificativ redus, ceea ce permite concentrarea atenției principale și a eforturilor principale asupra atingerii scopului principal - eliberarea Donbasului”, a spus Șoigu, citat de Tass, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212