REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Rusia: Cel puţin patru morţi în urma prăbuşirii unui avion militar rusesc peste un cartier rezidenţial

Rusia: Cel puţin patru morţi în urma prăbuşirii unui avion militar rusesc peste un cartier rezidenţial

A.F. 17 octombrie 2022 | 23:51 661

Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina, au anunţat agenţiile de presă ruse, informează Reuters şi AFP.

Un avion militar rus Su-34 s-a prăbuşit luni peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk, provocând un incendiu uriaş într-un bloc din acest oraş situat pe malul Mării Azov, lângă Ucraina, citează Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre accident şi i-a trimis la Eisk pe miniştrii sănătăţii Mihail Muraşko şi pe cel pentru situaţii de urgenţă Aleksandr Kurenkov, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

"În locul prăbuşirii aparatului Suhoi 34 în curtea unui cartier de locuinţe, carburantul avionului a luat foc", a anunţat Ministerul Apărării rus, în timp ce imagini postate pe reţelele sociale filmate de martori arată un incendiu uriaş cuprinzând un bloc de locuinţe.

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţi de Urgenţă, incendiul a cuprins cinci dintre cele nouă etaje ale imobilului, acoperind o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi.

Ministerul Apărării rus a precizat că piloţii aparatului s-au putut catapulta. Potrivit aceleiaşi surse, avionul participa la un zbor de antrenament.

Guvernatorul regiunii ruse Krasnodar, unde a avut loc accidentul, Veniamin Kondratiev, a anunţat la rândul său că "toate unităţile de pompieri şi de salvare din regiune s-au implicat să stingă incendiul". Imediat după accident "focul s-a răspândit la mai multe etaje, 17 apartamente au fost afectate, potrivit informaţiilor preliminare", a adăugat el.

Potrivit lui Kondratiev, în jurul orelor 17:30 GMT, incendiul a fost stins.

Oraşul Eisk este situat la Marea Azov, în golful Taganrog, chiar vizavi de oraşul ucrainean Mariupol, distrus de bombardamente şi de un asediu îndelungat în primele luni ale invaziei ruse în Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212