REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Rusia confirmă scenarii apocaliptice după mobilizarea Belarusului

Rusia confirmă scenarii apocaliptice după mobilizarea Belarusului

Cristina BĂRBUCEANU 14 ianuarie 2023 | 00:00 673

Un oficial al Ministerului rus de Externe a declarat, vineri, 13 ianuarie, că Belarus ar putea intra în conflictul din Ucraina, dacă Kievul va decide să "invadeze" vreuna dintre cele două ţări. Rusia a folosit Belarus drept rampă de lansare pentru a invada Ucraina, în februarie 2022, iar începând din octombrie a desfăşurat trupe în Belarus, pentru exerciţii militare comune. Cele două state au convenit să îşi intensifice cooperarea militară, ceea ce a alimentat temerile conform cărora Moscova şi-ar putea folosi aliatul apropiat pentru a lansa o nouă ofensivă în Ucraina, din nord. Într-un interviu acordat presei de stat, oficialul Ministerului de Externe Aleksei Polişciuk a declarat că exerciţiile comune ale Rusiei cu Belarus au avut scopul de a preveni escaladarea conflictului, însă a avertizat că Belarus ar putea intra în conflict, dacă teritoriul său sau al Rusiei ar fi invadate, scrie Rador.

"Din punct de vedere legal, folosirea forţei militare de către regimul de la Kiev sau invadarea teritoriului Belarusului sau al Rusiei de către forţele armate ale Ucrainei constituie temeiuri suficiente pentru un răspuns colectiv", a declarat Polişciuk pentru agenţia de presă TASS. El a adăugat, totuşi, că o astfel de decizie aparţine liderilor celor două ţări. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, miercuri, că ţara sa trebuie să "fie pregătită" la graniţa cu Belarus, însă că până acum a văzut din partea ţării vecine doar "declaraţii de forţă". "Înţelegem că dincolo de aceste declaraţii de forţă, nu vedem nimic acolo, însă, cu toate acestea, trebuie să fim pregătiţi atât la graniţă, cât şi în regiuni", a spus Zelenski, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212