REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Rusia opreşte operaţiunile de căutare a 13 mineri blocaţi în subteran în Extremul Orient

Rusia opreşte operaţiunile de căutare a 13 mineri blocaţi în subteran în Extremul Orient

A.F. 2 aprilie 2024 | 00:00 128

Echipele de intervenţie din Rusia au oprit luni operaţiunile de căutare a 13 mineri care au dispărut în subteran de la o alunecare de teren în urmă cu mai bine de două săptămâni în Extremul Orient Rus, după ce nu au reuşit să ajungă la poziţia lor, relatează AFP.

Rusia opreste operatiunile de cautare a 13 mineri blocati in subteran in Extremul Orient

Aceşti mineri specializaţi în săpatul de tuneluri au fost prinşi la o adâncime de aproximativ 125 de metri de o alunecare de teren pe 18 martie la o mină de aur din regiunea Amur.

Sute de salvatori se străduiau să cureţe resturile şi să sape tuneluri pentru a ajunge la ei, dar "la 1 aprilie a fost luată decizia de a opri operaţiunea de salvare la mina Pioneer", a transmis Pokrovski Rudnik, compania care administrează mina, citată de agenţia de ştiri Interfax.

Conform acesteia, "rezultatele forajelor au arătat că galeriile în care ar putea fi minerii sunt umplute cu o masă de rocă şi apă".

Situaţia îi punea "în pericol de moarte" pe membrii echipelor de intervenţie şi pe angajaţii minei implicaţi în operaţiunile de căutare, a precizat compania.

Autorităţile au declarat anterior că operaţiunile de salvare au fost complicate de afluxul constant de apă subterană în mină.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat presei că "toate măsurile care puteau fi luate (...) au fost luate" în încercarea de a-i salva pe cei 13 mineri din subteran.

Guvernatorul regiunii Amur, Vasili Orlov, le-a mulţumit pe Telegram echipelor de intervenţie, care au lucrat "cu riscul vieţii lor". "Sunt sigur că specialiştii au făcut tot ce au putut", a spus el.

Orlov a promis sprijin financiar pentru familiile celor dispăruţi.

Accidentele din minele din Rusia, ca şi din alte părţi ale fostei URSS, rămân frecvente şi sunt adesea legate de aplicarea laxă a normelor de siguranţă, de gestionarea defectuoasă, de corupţie sau de echipamentele învechite, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212