REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc

Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc

Victor ROTARU 26 ianuarie 2023 | 00:00 553

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi, ca răspuns la relatările privind lipsa de muniţii a armatei ruse, că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, relatează agenţia de presă EFE.

Rusia produce rachete antiaeriene cat restul lumii la un loc

"În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială", a afirmat Putin în cursul unei întâlniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina.

Rusia, a susţinut Vladimir Putin, produce "de trei ori mai multe" rachete antiaeriene decât produc SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot.

"Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori", a afirmat preşedintele rus.

În timpul unei vizite la Washington a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în luna decembrie, SUA au anunţat că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

Atunci, Putin declarase că ţara sa va găsi "un antidot" pentru rachetele Patriot pe care le consideră "destul de învechite" şi care - potrivit lui - "nu sunt la fel de performante" ca sistemele S-300 ruseşti, sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune.

"Le vom sparge ca pe nuci", a spus el despre sistemele americane.

Premierul Olandei, Mark Rutte, anunţase cu o săptămână în urmă că şi ţara sa intenţionează să trimită sisteme Patriot Ucrainei.

În întâlnirea cu guvernatorul regiunii Belgorod, Putin a abordat acordarea de ajutoare pentru construcţia de locuinţe persoanelor care au trebuit să fie evacuate de la frontiera cu Ucraina din motive de securitate.

Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina în urmă cu 11 luni, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doar pe jumatate; este adevarat ca au rachete bune si multe dar ei acum au nevoie de rachete care sa loveasca tinte la sol si nu aa si din astea nu prea au; au incept sa le modifice pe cele aa pentru tinte la sol dar se pare ca se pierde precizia deci se risipesc fara rost; apoi nu prea au capacitatea economica de a sustine cheltuielile de razboi prea mult timp si in conditiile sanctiunilor
2
0
5 milenii de mistificare.nu ai tehnica militara superioara sua si europenilor.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102