REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Rusia respinge formula de pace propusă de Zelenski

Rusia respinge formula de pace propusă de Zelenski

Victor ROTARU 30 decembrie 2022 | 00:00 516

Rusia nu va folosi „formula de pace” a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski ca bază pentru negocieri şi consideră că Kievul nu este încă pregătit pentru discuţii de pace reale, a declarat joi agenţia rusă de presă RIA Novosti, citată de ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Lavrov a mai spus pentru RIA că ideea Kievului de a alunga Rusia din estul Ucrainei şi din Crimeea cu ajutorul occidental a fost „o iluzie”.

Kremlinul a insistat că orice propunere de a pune capăt conflictului trebuie să ţină cont de ceea ce numeşte „realităţile de astăzi” din patru regiuni ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei.

Într-o întâlnire periodică cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins planul de pace în zece puncte al lui Zelenski, care include restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, retragerea trupelor ruse, eliberarea tuturor prizonierilor, un tribunal pentru cei responsabili de agresiune şi garanţii de securitate pentru Ucraina.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei, inclusiv predarea teritoriului controlat de Rusia, sau armata sa va decide asupra problemei, la o zi după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că este deschis la discuţii.

Kievul şi aliaţii săi occidentali au respins oferta lui Putin de a discuta, în timp ce forţele sale atacă oraşele ucrainene cu rachete şi rachete, iar Moscova continuă să ceară ca Kievul să recunoască faptul că a cucerit o cincime din ţară.Kievul spune că va lupta până când Rusia se va retrage, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272