REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rusia vede riscuri în propunerea SUA de sporire a prezenţei NATO în Marea Neagră

Rusia vede riscuri în propunerea SUA de sporire a prezenţei NATO în Marea Neagră

Replica API 4 aprilie 2019 | 00:00 471

Rusia a criticat miercuri planurile Statelor Unite de a solicita o sporire a prezenţei NATO în Marea Neagră, întrucât în opinia Moscovei o asemenea măsură implică ''riscuri militare'' şi nu contribuie la securitatea în regiune, transmite agenţia EFE.

''Orice sporire a prezenţei militare a NATO în Marea Neagră este din punct de vedere militar lipsită de sens, nu consolidează securitatea - nici a Alianţei şi cu atât mai puţin a regiunii - şi implică numai riscuri militare'', a declarat vice-ministrul rus de externe Aleksandr Gruşko.

El a adăugat că Rusia este pregătită să reacţioneze prin măsuri adiţionale în faţa schimbărilor situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre, semnalează agenţia RIA Novosti. ''Vom evalua lucrurile cu atenţie şi dacă se impun noi măsuri militare din partea noastră, le vom aplica'', a indicat responsabilul rus.

Gruşko i-a răspuns astfel ambasadoarei SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, care a anunţat anterior că Washingtonul le va cere săptămâna aceasta aliaţilor din NATO să aprobe un pachet de măsuri menite să sporească prezenţa Alianţei în Marea Neagră.

Obiectivul, a explicat Hutchison, este contracararea influenţei Rusia în Marea Neagră, iar pachetul de măsuri va include ''monitorizarea, supravegherea avioanelor şi de asemenea ca unele nave ale NATO să se deplaseze în Marea Neagră pentru a se asigura că navele ucrainene pot traversa în siguranţă strâmtoarea Kerci către Marea Azov'', unde în luna noiembrie două nave ale armatei ucrainene au fost sechestrate de Rusia cu tot cu membrii echipajelor.

Şi Kremlinul a reacţionat miercuri faţă de propunerea Washingtonului. ''Nu înţelegem despre ce este vorba. Situaţia privind navigaţia în strâmtoarea Kerci este binecunoscută, la fel ca şi poziţia Rusiei pe acest subiect, care este conformă cu dreptul şi legile internaţionale'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru iei ,popoarele din jur trebuie sa stea cu pieptul gol in fata tancurilor rusesti invadatoare.URSS SI CAIER au fost o inchisoare a popoarelor.In estul continentului popoarele sunt ravasite, datorita aceste indoctrinari comuniste.
2
1
Rusia nu are ce cauta in Marea Neagra. Ca sa isi justifice prezenta o ocupat cu forta Peninsula Crimeea !
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102