REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Rusia vizează direct România: Scutul de la Deveselu, noul obiectiv strategic al Moscovei

Rusia vizează direct România: Scutul de la Deveselu, noul obiectiv strategic al Moscovei

A.F. 17 decembrie 2022 | 00:00 912

Rusia adoptă măsuri pentru a reduce eficacitatea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA în Europa, a declarat comandantul şef al forţelor strategice ruse, general colonelul Serghei Karakaiev, într-un interviu publicat vineri de cotidianul Krasnaia Zvezda, citat de EFE. Unul dintre cele mai importante scuturi anti-rachetă ale SUA se află în România, în baza militară de la Deveselu.
''Trupele de rachete strategice efectuează o serie de măsuri tehnico-militare care permit să reducă într-un grad suficient eficacitatea apărării antirachete a SUA în Europa şi garantarea îndeplinirii sarcinilor trasate'', a susţinut Karakaiev.

Oficialul rus a explicat că aceste măsuri se referă îndeosebi la crearea de ''noi sisteme de rachete dotate cu mijloace moderne de combatere a apărării antiaeriene, luând în calcul caracteristicile estimate ale viitoarelor sale sisteme informatice şi de atac''.

Generalul colonelul rus a adăugat că se lucrează la noi sisteme pentru ca rachetele şi ogivele să fie mai greu de detectat, precum şi la sporirea capacităţii de variere a traiectoriei rachetelor balistice intercontinentale.

În plus, Karakaiev a anunţat că anul viitor vor începe lucrările pentru fabricarea unei noi rachete intercontinentale mobile, care va putea fi lansată din ''orice regiune a teritoriului Federaţiei Ruse''.

Karakaiev a informat că, în 2023, forţele strategice ale ţării intenţionează să efectueze opt lansări de probă cu rachete balistice intercontinentale, dublu faţă de anul în curs.

''În 2022 s-au efectuat patru lansări cu rachete strategice, care au confirmat fiabilitatea ridicată a sistemelor de rachete'', a declarat militarul rus, care a vorbit printre altele de noua rachetă balistică intercontinentală Sarmat, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asasinul putin nu e in stare sa cucereasca ucraina si vrea sa se puna cu nato ??? Vise taica. Mwie de la mine !!!
4
1
Mai nemernicilor, cand aveti de gand sa va opriti ?
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272