REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rușii nu și-au încetat atacurile nici în prima zi a anului

Rușii nu și-au încetat atacurile nici în prima zi a anului

Ana Maria Lipan 2 ianuarie 2023 | 08:08 409

Sirenele alarmei aeriene au sunat din nou, noaptea trecută, la Kiev şi în multe regiuni ale Ucrainei. Numai în capitală au fost doborâte 20 de rachete şi drone, iar un tânăr a fost uşor rănit. Asta după ce, în prima zi a anului, alte zeci de drone au fost lansate spre Kiev. Toate au fost interceptate, iar pagubele sunt minore. Preşedintele Zelenski spune că, de fapt, ruşii sunt stăpâniţi de frică, deoarece îşi dau seama că vor fi învinşi. 

Armata rusă nu a încetat atacurile dronelor şi rachetelor nici în noaptea de Revelion şi nici în prima zi a anului nou. Dar, după ce, la 31 decembrie, bombardamentele s-au soldat cu pagube extinse la Kiev şi victime în alte oraşe, acum, apărarea antiaeriană a doborât aproape toate proiectilele. Resturile unora din ele au avariat însă câteva clădiri. Serviciile de informaţii ucrainene spun că armata rusă e pe cale să-şi epuizeze rezervele de rachete de croazieră, astfel că foloseşte, acum, mai mult drone şi rachete antiaeriene adaptate. Ruşii mai pot, totuşi, lansa cel puţin două atacuri de amploare asupra obiectivelor energetice. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Ei (n.r. ruşii) se tem. Se poate simţi asta. Şi se tem pe bună dreptate, pentru că pierd (n.r. războiul). Dronele, rachetele sau orice altceva nu îi vor ajuta. Pentru că noi suntem uniţi, în timp ce pe ei îi uneşte numai frica."

Rușii, gata să continue ostilitățile

De cealaltă parte, ministerul rus al apărării susţine că nu a ţintit obiective civile ci uzine care produc şi repară drone, pe care le-ar fi distrus. Sute de soldaţi ucraineni ar fi fost ucişi. Propaganda rusă a difuzat imagini aproape de necrezut: un militar în costumul lui Moş Gerilă manevrează un tun care lansează obuze pe care sunt scrise urări de Anul Nou. 

Dar tot bloggerii militari ruşi anunţă, surprinzător, un succes al inamicului: zeci de soldaţi ruşi ar fi murit în urma unui atac asupra unei şcoli din Donbas, unde erau cazaţi. Incidentul care nu a fost confirmat la Kiev este pretextul unor critici dure la adresa ofiţerilor, semn al disputelor tot mai acute de la Moscova. Dispute pe care Vladimir Putin pare să le ignore. 

Vladimir Putin, președintele Rusiei: "Nu vom merge decât înainte şi vom lupta pentru familiile noastre şi pentru Rusia, pentru viitorul dragii noastre patrii." 

Ucraina poate să conteze şi în acest an pe ajutorul Occidentului. Secretarul general al NATO afirmă că sprijinul militar pentru Ucraina trebuie să continue, deoarece numai astfel Rusia va fi convinsă să accepte negocieri care să pună capăt războiului, scrie observatornews.ro. 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se vad genele salbatice mongole! in preajma marilor sarbatori si in antichitate era un armistitiu, vezi jocurile olimpice. da, pe rusii i-a bagat putin intr-o problema mai mare decit casa! cine i-a atras in acest joc cu razboiul din ucraina, a reusit. in fond, din cauze conjucturale dupa al II lea razboi, rusia a devenit o mare putere. ca organizare social-economca sint ramasi in evul mediu, al cuceririlor salbatice. cine ar vrea sa aiba model rusia?!
0
0
Rusii sunt cei mai mizerabili oameni.
1
0
Ia-l de pe mine ca-l bat
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102