REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

RUŞINE INTERNAŢIONALĂ! România va fi "promovată" la Vinexpo Bordeaux cu un STAND GOL!

RUŞINE INTERNAŢIONALĂ! România va fi "promovată" la Vinexpo Bordeaux cu un STAND GOL!

Replica API 11 iunie 2015 | 00:00 163

Situaţie jenantă pentru România, care a ratat şansa de a fi prezentă la un târg internaţional de renume - Vinexpo Bordeaux, ce are loc în perioada 14-18 iunie 2015. Situaţia este cu atât mai ruşinoasă cu cât România va avea, în cadrul acestui târg internaţional, un stand, însă el va rămâne GOL, iar asta pentru că Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului nu a găsit nici o soluţie pentru ca producătorii autohtoni să expună vinurile reprezentative ale ţării noastre! Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri (APEV) acuză într-un comunicat de presă că evenimentul va fi ratat întrucât la licitaţiile organizate de minister nu s-a prezentat nici o firmă prestatoare, iar factorii de decizie nu au găsit „nici o soluţie excepţională şi de participare la târg, în pofida intervenţiilor APEV făcute la toate nivelurile”. „În consecinţa, Pavilionul României, situat în vecinătatea centrului de presă al târgului, va rămâne neocupat şi neamenajat, cu toate consecinţele negative, greu de anticipat în acest moment”, arată APEV, care adaugă că neparticiparea va aduce „grave prejudicii de imagine” producătorilor şi exportatorilor de vinuri din România, mai cu seamă că la prestigiosul eveniment vor fi acreditaţi peste 1.500 de jurnalişti din toată lumea, ca să nu mai vorbim de vizitatorii care cu siguranţă vor remarca standul neocupat, inscripţionat “ROMÂNIA”!

Anunţul Ministerului Economiei prin care licita un prestator în vederea organizării participării României la târg poate fi consultat aici:

http://www.minind.ro/achizitii_publice/2015/Invitatie_Vinexpo_Bordeaux_2015_repetare.pdf

Facem precizarea că cea mai recentă participare a României la un târg promovare a producătorilor şi exportatorilor de vinuri autohtone a avut loc în perioada 18-20 mai, la London Wine Fair. La acea dată, ministerul de resort transmitea, prin intermediul unui comunicat de presă, că: „La ediţia din acest an a târgulul internaţional London Wine Fair sunt aşteptaţi peste 11.000 de vizitatori exclusiv comercianţi şi 750 de producători din 40 de ţări, care urmează să testeze mai multe de 10.000 de soiuri de vinuri din toate colţurile lumii. Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Londra are loc în cadrul programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export, prin care se caută identificarea unor noi oportunităţi de afaceri pentru producătorii români şi, în acelaşi timp, realizarea diversificării geografice şi structurale a ofertei româneşti de export. În anul 2014, volumul schimburilor comerciale bilaterale româno-britanice a fost de 3.487,7 milioane Euro, în creştere cu 6,32%. Exportul românesc în Marea Britanie a însumat 2.153,4 milioane Euro, în creştere cu 6,09%. Excedentul balanţei comerciale a României cu Marea Britanie a fost de 819,1 milioane Euro. Exportul de vinuri româneşti în Marea Britanie a crescut cu 10% în anul 2014, comparativ cu situaţia anului 2013”. Cu siguranţă, Ministerul Economiei nu va avea nimic de spus cu privire la târgul din Franţa, iar asta pentru că… România are un stand gol-goluţ, iar vizitatorii vor putea „degusta” doar viitoarele critici acide din presa internaţională.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272