REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ruşinea municipiului Medgidia: Casa Albă, locul unde pungi cu fecale atârnă în copaci, iar copiii îşi fac nevoile în stradă

Ruşinea municipiului Medgidia: Casa Albă, locul unde pungi cu fecale atârnă în copaci, iar copiii îşi fac nevoile în stradă

Replica API 23 mai 2014 | 00:00 4729

Vecinii au ajuns la capătul puterilor

Vecinii au ajuns la capătul puterilor

Locul unde omul este frate cu natura, am putea spune în mod ironic şi asta pentru că la colţurile blocului se pot observa cum copiii îşi fac nevoile fiziologice. Copacii din împrejurimi sunt şi ei "ornaţi" cu pungi cu fecale, scutece folosite sau resturi menajere. Vorbim de blocul GIC din Medgidia, cunoscut drept "Casa Albă". În plus, locatarii blocului vecin susţin că le este teamă să-i apuce seara pe stradă, simţindu-se ca şi cum ar fi nevoiţi să treacă pe un câmp minat.

Pe o arteră principală a Medgidiei, lângă un centru comercial şi locuinţe decente, se află un loc desprins parcă dintr-o altă lume. Într-o notă contrastantă cu împrejurimile, blocul GIC, sau Casa Albă de Medgidia, este înconjurat de elemente oripilante. Lumea mişună cu punga de seminţe la subraţ, ţipetele sparg liniştea, iar copiii aleargă cu pantalonii în vine, după ce şi-au făcut nevoile la colţul blocului. "Tanti, tanti, de ce mi-ai făcut poză?" - striga un puradel care doar ce terminase de "parfumat" asfaltul. La câţiva metri mai încolo, adulţii nici nu băgau de seamă că acel copil murdar, pe jumătate dezbrăcat, îşi trăsese brăcinarii în semn că doar ce fusese la "toaletă". Şi cum şi-ar fi putut da seama, dacă mirosul este acelaşi în toată zona? "Îşi fac nevoile în pungi şi le aruncă de la geam. Uitaţi-vă ce este prin copaci: pungi cu fecale, scutece folosite, gunoaie. Şi acum este mai curat pentru că Primăria face periodic curăţenie. Dar să vedeţi la două zile ce este", a spus o locatară a blocului vecin. Le este frică să se lase fotografiaţi sau să-şi dea numele, dar nu mai pot suporta situaţia. "Ne văd în ziar şi vin peste noi. Dar nu mai putem. Ne este frică să ne prindă seara pe stradă. Vin şi aici, la noi la scară, joacă barbut şi nu poţi să treci printre ei. Ne înjură, ne ameninţă, ţipă toată noaptea, se bat, ei ştiu ce fac pe afară, că noi nu avem curaj să le zicem ceva sau să ieşim la geam", a spus şi o altă vecină. Poliţia din Medgidia cunoaşte situaţia şi face tot ce poate pentru a ţine lucrurile sub control. "Facem razii frecvente în zonă, avem toate persoanele în evidenţă pentru a putea ţine lucrurile sub control", a spus comisarul - şef Ion Ioniţă, adjunctul Poliţiei Medgidia. Şi curăţenie se face în zonă, la iniţiativa Primăriei, care a angajat o femeie în acest scop, susţin vecinii. Unii din locatarii de etnie romă sunt proprietari ai locuinţelor, pe când alţii sunt chiriaşi, iar planul primarului este acela de a-i muta în locuinţe sociale şi de a reabilita blocul. Până atunci, ceilalţi oameni sunt nevoiţi să suporte năravul celor ce îşi fac de cap în Casa Albă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acolo trebuie plantata dinamita ca acel loc sa dispara din oras
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218