REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ryan Kaji, în vârstă de 8 ani, în fruntea topului celor mai bogate staruri pe YouTube în 2019

Ryan Kaji, în vârstă de 8 ani, în fruntea topului celor mai bogate staruri pe YouTube în 2019

Replica API 20 decembrie 2019 | 00:00 441

Sursa foto: Ryan's World / youtube.com

Canalul YouTube al tânărului american Ryan Kaji, în vârstă de opt ani, a obţinut venituri de 26 de milioane de dolari în acest an, potrivit revistei Forbes, care l-a plasat pe primul loc în clasamentul celor mai bogate staruri de pe această platformă online, publicat miercuri, informează AFP.

Canalul lui Ryan Kaji, al cărui nume real este Ryan Guan, s-a clasat pe primul loc în topul acestei platforme video, deţinută de Google, şi anul trecut, cu 22 de milioane de dolari, conform revistei Forbes.

Intitulat "Ryan's World" şi lansat în 2015 de părinţii lui Ryan, când acesta avea doar trei ani, acest canal are 22,9 milioane de abonaţi pe YouTube. Se numea iniţial "Ryan RoysReview" şi conţinea numeroase clipuri video care îl prezentau pe băiatul american în timp ce deschidea cadouri şi se juca cu noile sale jucării.

Mai multe dintre acele clipuri au depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări, iar în total canalul său se apropie de 35 de miliarde de vizualizări, potrivit datelor transmise de site-ul specializat Social Blade.

Acest canal YouTube a fost redenumit recent după ce o asociaţie pentru drepturile consumatorilor, Truth in Advertising, a depus o plângere la Agenţia federală americană de reglementare a comerţului (FTC).

Asociaţia îi reproşa faptul că nu semnala în mod clar videoclipurile sponsorizate, pentru care brandurile plătesc anumite sume de bani în vederea promovării produselor lor. Canalul tânărului american a evoluat şi a diversificat tipologia sa de conţinuturi, propunând clipuri video cu vocaţie pedagogică şi educativă.

În clasamentul întocmit de Forbes, Ryan Kaji l-a devansat pe Dude Perfect, al cărui canal este animat de un grup de texani care reuşesc diverse acţiuni ce par iniţial improbabile (de exemplu, coşuri de baschet marcate de pe acoperişul unui imobil sau din elicopter).

Clasat al treilea în 2018, Dude Perfect ocupă de această dată locul al doilea, obţinând în perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019 venituri de 20 de milioane de dolari.

Pe a treia treaptă a podiumului se află un alt canal YouTube dedicat unui copil, cel al rusoaicei Anastasia Radzinskaya, în vârstă de cinci ani, cu 18 milioane de dolari.

Canalele sale "Like Nastya Vlog" şi "Funny Stacy" au împreună aproape 70 de milioane de abonaţi în total pe YouTube, difuzând clipuri realizate în limbile rusă, engleză şi spaniolă.

La începutul lunii septembrie, Google, compania ce deţine YouTube, a acceptat să achite o amendă de 170 de milioane de dolari după ce FTC a acuzat-o că a colectat, fără o autorizaţie prealabilă, datele personale ale copiilor care folosesc platforma YouTube.

Potrivit FTC, platforma le utiliza pentru ca mesajele anumitor companii de publicitate să fie vizualizate cu precădere de către copii. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272