REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

S-a DECIS: TAXIMETRIȘTII din Constanța NU au voie să FUMEZE în mașini și nici să VORBEASCĂ la TELEFON

S-a DECIS: TAXIMETRIȘTII din Constanța NU au voie să FUMEZE în mașini și nici să VORBEASCĂ la TELEFON

Replica API 25 iulie 2021 | 00:17 13373

Forma finală a regulamentului de taxi ajunge în atenția consilierilor locali municipali, în ședința din 30 iulie. Dacă va fi adoptat, acesta va intra în vigoare imediat. Astfel, taximetriştii nu vor mai putea să vă ducă la destinaţie îmbrăcaţi în ţinută de plajă, trebuie să adopte o ţinută civilizată, să folosească un limbaj adecvat, să păstreze curăţenia în autovehicule, să nu vorbească la telefon în timpul curselor, să difuzeze doar muzică comercială, să nu fumeze în autovehicul, să nu vorbească la telefon în timpul curselor.

Numărul maxim de autorizații de taxi, pentru o perioadă de 5 ani, este de 1600. În cazul transportului persoane în regim de taxi, autorizația se acordă, pentru prima dată, pentru o perioadă de 5 ani, în următoarele condiții: autovehiculul nu trebuie să depășească 5 ani de la data fabricației, să aibă aer condiționat, minim un airberg-uri, minim euro V. În cazul transportului de bunuri în regim de taxi, autorizația se atribuie pentru prima dată pentru o perioadă de 5 ani, cu condii ca autovehiculul să nu depăseșească 10 ani de la data fabricației.

S-a stabilit ca taximetriştii să nu mai poarte, pe timpul verii, o ţinută de plajă, fiind necesară una civilizată, să folosească un limbaj adecvat, fără injurii, să păstreze curăţenia în autovehicule și să nu vorbească la telefon în timpul curselor, să nu fumeze.

CiteșteAICI Regulamentul

Taximetriștii, nemulțumiți de „puținele” autorizații

Precizăm că, înainte de a se finaliza regulamentul, taximetriștii au avut o serie de întțlniri cu autoritățile. Referitor la numărul maxim de autorizații taxi stabilit pe raza municipiului Constanța ce este de 4 la 1000 de locuitori, respectiv 1262 de autorizații, reprezentanții taximetriștilor și-au exprimat nemulțumirea, argumentând faptul că orașul Constanța este un oraș turistic și este necesar un număr de 1600 autorizații.

Suspendarea autorizației, condiționată

Tot în cadrul dezbaterii s-a discutat și despre suspendarea autorizației taxi, despre care participanții la întâlnire au propus să se aplice doar după notificarea în prealabil a transportatorului deținător al autorizației taxi și după aplicarea a două sancțiuni șoferului angajat/persoanei fizice autorizate.

Taximetriștii au vrut „ținută decentă” însă…

Referitor la articolul ce vizează obligațiile taximetriștilor, s-a solicitat de către participanții la întâlnire revenirea asupra ținutei vestimentare obligatorie, cu propunerea ca aceasta să fie doar una decentă, fără a se specifica expres tipul de vestimentație. Argumentarea autorității locale a fost susținută de înțelesul sintagmei „ținută decentă”, care poate fi interpretat în mod diferit, fiind astfel necesară păstrarea formei propuse în proiectul de regulament. „Un alt punct sensibil e reprezentat de acest cod vestimentar, unde nu reușim să ne înțelegem. Aceste reguli pe care le impunem au un cadru destul de larg, mai exact, o pereche de pantaloni lungi, încălțămintea să acopere laba piciorului, o cămașă cu mânecă lungă sau cu mânecă scurtă, pe timp de vară, mai mult decât atât, la cererea domniilor lor am pus și un tricou polo. Aceste lucruri creează un lucru atât de generos și nu văd unde este problema”, ne-a declarat Ionuț Rusu, într-un interviu acordat recent ziarului Replica.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luati oameni buni Bolt sau Uber pt ca aveti toate conditiile acolo si scrie pretul de la inceput, nu mai stai la negocieri.
6
6
Pe mn ma doare la basca nu imi e frica de controalele facute de locala hai cu maimuta
1
4
Acum o sapt am stat la gara sa ma rog de 4 taxi-uri sa ma duca acasa linga mag Tomis -----toti au refuzat ptrca nu mergeam la Mamaia !----ii cotroleaza cineva ?----alo Primaria !!!
12
2
Ala cu belitul,cred ca are dreptata dar insotiti si de HC si WC.
4
4
Am rwmarcat ca nici sa semnalizeze nu au voie.
13
3
Cel mai jeg taxi unul cu nr gel
12
0
lica neagu e de vina ....in 30 de ani n a fost in stare sa i educe
9
5
Sa ne beliti poola!
2
22
Sa inteleg ca pana acum era legal sa vorbesti la telefon pentru taximetristi?
33
1
Nu poti educa niste oameni in juma de ora
27
4
Uitati-va ce tinute au taximetristii si ce vocabular folosesc. Daca te afli in gara pe peroane la sosirea trenurilor nu stie prin ce metode sa agate clienti.
18
3
Taximetristii se ondreapta numai prin bataie crunta, altfel nu e cale
17
6
Bolt si alte aplicatii, nu sunt fan taxi dar unii pe usa au tarif, indicativ etc desene, altii nu au nimic pentru ca au legi speiale sau cum?
11
3
Si cu aerul conditionat vara ce facem ? E defect, stricat, nu are freon sau consuma mult ??
31
3
sa vedem si cum se va aplica
19
3
Foarte bine. Nimeni nu e obligat sa se simta ca intr-o scrumiera sau sa le fie viata pusa in pericol cat vorbesc ei la telefon. Valabil si pt CT Bus
37
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468