REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

S-a deschis sezonul şmecherilor care intră cu maşinile pe plajă

S-a deschis sezonul şmecherilor care intră cu maşinile pe plajă

Replica API 11 mai 2022 | 00:15 2229

Şoferii mașinilor puternice s-au apucat să călărească nisipul cu așa-zișii cai putere ale mașinilor pe care le dețin. Nesimțirea este la ea acasă… sau mai bine zis, pe plajă, locul unde ”șmecheri” ai orașului Constanța, și nu numai, se înghesuie pentru ”prima linie” în buza mării…

De la începutul anului, câțiva șoferi au ales malul mării ca destinație preferată pentru o plimbare cu mașina în detrimentul plimbării relaxante fără sancțiuni și în scop turistic, așa cum este normal și cum de altfel prevede Legea nr. 56/2022 în cadrul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă. Această Ordonanță de Urgență interzice ferm circulația sau staționarea vehiculelor pe plajă, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor.

Cum dorința de a simți nisipul sub roți a fost mai mare decât teama unei sancțiuni, iată că amenzile nu s-au făcut așteptate prea mult timp și ”bombardierii” au scos bani grei din buzunar pentru isprava lor. Potrivit reprezentanților Primăriei, au fost aplicate de la începutul anului, 3 sancțiuni în valoare totală de 30.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 19/2006.

Printre amendați s-a aflat și un cetățean turc ce a fost depistat de autorități pe plaja Midia, iar pe plaja Olimp un cetățean a reușit să ”fugă” până la momentul sosirii Poliției Locale la locul cu pricina.

”Intră cine vrea, iese cine poate”

Pe lângă plimbarea aventuroasă, sau mai bine zis anevoioasă, la care s-au ”înhămat” șoferii, ironia sorții a făcut ca roțile mașinilor să nu-i mai asculte și au rămas îngropate la propriu în nisipul ”călărit”. De altfel, cum necazurile se țin lanț, iar ”un rău nu vine niciodată singur”, acești aventurieri au reușit să iasă de acolo doar cu ajutorul autorităților locale… de la care au primit ulterior sancțiuni usturătoare. ”Karma”… s-ar putea spune!

Nu știau legea – motivul ”bombardierilor”

Orgolioși din fire și ”șmecheri incurabili” , au contestat decizia autorităților pe fondul necunoașterii Legii nr. 56/2022.

Cu toate insistențele ”îndrăzneților” , banii le-au ”zburat” din buzunare pentru achitarea sancțiunilor și isprava rămâne ca o amintire pe care cu siguranță, vor s-o dea uitării și să nu o mai repete… sau așa ar trebui.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu taxa de acces ?
0
0
Autoritatile sunt devina, pt.ca nu sunt suficient de severe.Avem legi dar cine sa le aplice.Lafel este si cu ciinii si activitatile samsarilor economici de tot soiul
0
0
Pentru numarul de inmatriculare IF13BXM nu a fost gasita nicio polita valabila la data de 11.05.2022.
1
0
agricultorii din if,cl,tl,tr,etc se cred la pasunat cu oile,acasa la ei.deabia astept sa vad unul impotmolit sa chem politia!
1
0
Poate ati vrut sa spuneti giboni retardati!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108