REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

S-a descoperit arma secretă împotriva COVID-19: Lama

S-a descoperit arma secretă împotriva COVID-19: Lama

Replica API 18 mai 2020 | 00:15 3281

Oamenii de știință speră ca anticorpii lamelor să prevină infectarea cu COVID-19.

Potrivit Guardian, un studiu publicat săptămâna trecută în jurnalul „Cell” a descoperit faptul că anticorpii din sângele lamelor ne-ar putea proteja de coronavirus. Pe lângă anticorpii mari, precum cei ai oamenilor, lamele au și unii mai mici. Aceștia s-ar putea strecura în spațiile de pe proteinele virale, care sunt atât de mici încât nu permit accesul anticorpilor de natură umană.

Lama Winter „ar merita o statuie!”

Rezultatele la care au ajuns cercetătorilor se datorează unei lame denumite „Winter”, din Belgia. Anticorpii acesteia au demonstrat deja că pot lupta împotriva virusurilor Sars și Mers, acest motiv făcând oamenii de știință să speculeze faptul că ar putea funcționa și împotriva COVID-19.

Într-adevăr, în testele realizate pe culturi de celule, anticorpii lamelor s-au dovedit a fi eficienți împotriva noului coronavirus! Cercetătorii muncesc în prezent pentru a trece la testele clinice. „Dacă funcționează, lama Winter merită o statuie!”, spune doctorul Xavier Saelens, autorul studiului și virusolog la Universitatea din Ghent, notează gsp.ro.

Lama este „adevăratul unicorn”

Pentru iubitorii de lame, această știre nu ar trebui să fie surprinzătoare. Animalul și-a căpătat deja o reputație pentru proprietățile sale de vindecare. Anticorpii lamelor au fost folosiți pentru a lupta împotriva bolilor de ani buni, fiind investigată eficiența lor împotriva mai multor virusuri, printre care HIV sau SARS.

George Caldwell, care se ocupă cu creșterea lamelor în California, S.U.A., spune că lamele „ar putea fi cele mai valoroase creaturi ale lumii - adevărații unicorni", potrivit gsp.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu pot sa cred dar daca este real, felicitari celor care au descoperit acest fenomen.
0
0
recomand lama JI LET pe vena
0
0
se va descoperii alte si alte lame care sa tae virusul in ...bucati , mai mici mai mari dupa cum este comandat!
5
2
Oamenii au bloct practic selectia naturala ....
5
0
Jiji nu este singurul specialist din Romania.Sunt o groaza de specialisti..Sambata si duminica au protestat cateva sute de experti COVID 19 in Piata Victoriei.Cum se mai pricep ei la toate.
8
0
Da lu jiji becali nu i-a cerut nimeni parerea ? Ca el sigur stie.
4
1
imi pare rau ca animalele iti dau tie lectii se pare ca la lectiile de istorie ai chiulit sau alea nu sunt predate de animale - ia sa vezi tu care era speranta de viata in trecut cand nju erau chimicale daca faceai o boala banal sau eradicata in ziua de azi iti luai adio de la viata cu toate ierburile din lume asa ca nu te mai lua dupa vrajeli de la urechisti pe youtube
6
1
Ale dracu lame cum cresc ele exact in Belgia.
6
0
Toate animalele au sistemul de aparare al organismului, imunitatea, cum ii spunem noi, mult mai dezvoltat ca al nostru. Nu am vazut animale cu gripa, pojar, scarlatina, etc etc. In caz ca sunt bolnave ele stiu ce ierburi sa pasca si sa se vindece f repede. Oamenii sunt inca retarzi. Nu folosesc plantele pt problemele de sanatate, folosesc chimicale de la firme de medicamente de sute de lei, medicamente care in timp ataca ficatul, stomacul, colonul, imunitatea intr-un cuvant. Si mai avem pretentia ca suntem fiinte superioare animalelor !
8
2
scarbosii asiatici mananca lilieci broaste serpi gandaci eu imi iau nutrienti si anticorpi de la kfc si mecdonaldz si ma hidratez intens cu cocacola
6
6
Cum naiba sa nu vomiti cand vezi ce posteaza Jan si Xzj?!
5
7
Care lama, Gilette?
7
7
Sifilis la oameni a aparut de la lame
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212