REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

S-a descoperit că există două tipuri de obezitate. Care este mai periculos

S-a descoperit că există două tipuri de obezitate. Care este mai periculos

Replica API 23 septembrie 2022 | 11:10 892

S-a descoperit că sunt două tipuri de obezitate, ambele cu efecte diferite asupra organismului. Iată care este cel mai periculos dintre cele două.

Obezitatea este o problemă pentru sute de milioane de oameni, peste 600 de milioane, potrivit unor date publicate de Science Alert. De asemenea, sunt considerați supraponderali aproximativ două miliarde de oameni în întreaga lume.

Recent, oamenii de știință au descoperit că există două feluri de obezitate, unul dintre acestea se caracterizează doar prin grăsime, pe când celălalt se caracterizează atât prin

Risc crescut de cancer și alte boli

Spre surprinderea lor, cercetătorii au descoperit că al doilea tip a fost asociat cu o inflamație crescută, care a fost asociată cu un risc mai crescut de cancer și alte boli, notează descoperă.ro.

„Folosind o abordare bazată exclusiv pe date, vedem pentru prima dată că există cel puțin două subtipuri metabolice diferite de obezitate, fiecare cu propriile caracteristici fiziologice și moleculare care influențează sănătatea”, explică J. Andrew Pospisilik de la Institutul Van Andel din Michigan, SUA.

Dacă două (sau mai multe) tipuri de obezitate pot fi confirmate în studiile viitoare de validare umană, atunci rezultă că diferite tratamente pentru obezitate – cum ar fi modificările dietei sau intervențiile chirurgicale pentru slăbire – ar putea avea efecte diferite în funcție de tipul de obezitate.

Cercetările sunt însă în derulare, oamenii de știință continuând să descopere mai multe detalii pentru tratamentele corespunzătoare, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218