REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

S-a descoperit un 'punct slab' în toate variantele virusului SARS-CoV-2, care ar putea duce la un tratament mai eficient

S-a descoperit un 'punct slab' în toate variantele virusului SARS-CoV-2, care ar putea duce la un tratament mai eficient

Replica API 20 august 2022 | 00:00 762

Anticorpii sunt produși în mod natural de către organism pentru a lupta împotriva infecțiilor, dar pot fi, de asemenea, creați în laborator pentru a fi administrați ca tratament. Există deja mai multe tratamente cu anticorpi pentru a lupta împotriva COVID-19, dar eficacitatea lor se estompează în cazul variantelor puternic mutante, cum ar fi Omicron, care a devenit recent o variantă dominantă.

"Anticorpii se atașează de un virus într-un mod foarte specific, ca o cheie care intră într-o încuietoare. Dar atunci când virusul suferă o mutație, cheia nu se mai potrivește", a scris Subramaniam într-o declarație.

"Noi căutăm cheia succesului - anticorpi care continuă să neutralizeze virusul chiar și după mutații extinse".

Subramaniam a spus că fragmentul de anticorp identificat în acest studiu ar fi acea "cheie a succesului".

Matthew Miller, directorul Institutului DeGroote pentru cercetarea bolilor infecțioase de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, a descris descoperirile ca fiind "o evoluție cu adevărat importantă" în lupta împotriva COVID-19.

"S-a reușit să se arate că acest anticorp funcționează împotriva tuturor acestor variante, iar acest lucru este cu adevărat unic. Cu siguranță, naște speranța că acest punct slab ar fi o zonă în care virusul ar avea multe probleme în a o schimba - chiar și în viitor, deoarece dacă ar fi ușor de schimbat, este foarte probabil ca virusul să fi încercat deja să o schimbe", a declarat Matthew Miller.

"Acum însă, virușii ne pot păcăli oricând", a precizat el într-un interviu acordat joi. "Ei sunt inteligenți. Întotdeauna există căi de ieșire. Dar ceea ce vrem noi să facem este să fie cât mai greu posibil să facă acest lucru".

Subramaniam a declarat că firmele farmaceutice ar putea exploata punctul slab pentru a crea un tratament "rezistent la eventuale variante".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218