REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a FINALIZAT proiectul de MODERNIZARE a ECLUZELOR

S-a FINALIZAT proiectul de MODERNIZARE a ECLUZELOR

Replica API 1 octombrie 2020 | 12:00 2541

Compania Națională "Administrația Canalelor Navigabile" a organizat miercuri, 30 septembrie, o conferință de presă în incinta hotelului Ramada. Evenimentul a fost organizat cu ocazia finalizării lucrărilor din cadrul proiectului "Modernizare ecluze. Echipamente și instalații. Faza 2". Proiectul a inclus reabilitarea echipamentului de bază al ecluzelor Agigea, Cernavodă, Ovidiu, reabilitarea Staţiei de pompare complexă (SPC) Cernavodă şi a staţiilor de pompare pentru apărarea localităţilor împotriva inundaţiilor.

La eveniment au participat Daniel Georgescu, director general CN ACN SA, Mihai Stanciu, manager de proiect, Adina Hilca, responsabil monitorizare proiect, dar și reprezentați ai mai multor firme. Valoarea totală a proiectului a fost de 547.124.183 de lei dintre care 300.674.133 lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile acordată de Comisia Europeană.

Căi de comunicaţie modernă şi dezvoltare regională

Proiectul a inclus reabilitarea ecluzelor Agigea, respectiv ecluza 1 şi malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, Cernavodă, respectiv ecluza 1 şi malul stâng al Canalului - Dunăre Marea Neagră, Ovidiu, respectiv ecluza 2 şi malul drept al Canalului Poarta Albă Midia Năvodari. Pe lândă acestea au fost reabilitate şi modernizate instalaţiile auxiliare ce servesc echipamentul de bază al acestor ecluze, au fost reabilitate Staţia de pompare complexă (SPC) Cernavodă şi staţiile de pompare pentru apărarea localităţilor Saligny, Mircea Vodă, Faclia, împotriva inundaţiilor. În cadrul conferinței de presă, Daniel Georgescu, directorul general al Companiei Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile” S.A., a declarat: „După 4 ani de funcționare a ecluzelor modernizate în prima fază a proiectului, ne putem mândri cu faptul că nu au fost înregistrate defecte de proiectare sau de execuție majore, pentru un nivel atât de complex al lucrărilor. Avem certitudinea că realizarea acestui proiect va duce la crearea unei căi de comunicaţie modernă, cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, transport în condiţii de siguranţă, scăderea poluării la toate nivelele în zonele tranzitate în prezent”.

Sistem de transport durabil

Potrivit celor prezenţi la conferinţă, prin atingerea obiectivelor, proiectul contribuie la promovarea unui sistem de transport durabil în România, care va facilita transportul pe apă în condiții de siguranță, rapiditate și eficiență, la standarde europene, pentru persoane și mărfuri. De asemenea, finalizarea proiectului va aduce beneficii în ceea ce priveşte siguranţa navigaţiei, reducerea timpul de aşteptare la ecluze, dar şi beneficii de transport prin micşorarea transferului către alte modalităţi de transport (rutiere sau feroviare) şi de asemenea la un transport mai puţin poluant. Proiectul este finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 1 – Creşterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amanta lui este Gabi iorgovan secretara care s... A p amuras
0
0
Amanta gabi
1
0
Asta cand zboara?
3
0
bai , dar pe acest fost bucatar care a fost gasit de colegii de pe vapor ca se masturba in bucatarie , nu-l mai schimba nimeni...!?!
7
0
cu agariciu de vidinei de la statie de pompare care isi aduce toate rudele si prietenii la fel ca nastase nu o sa mearga treaba niciodata. vidinei nu uita cand mergeai cu bicicleta sklavule acuma ai arfe pe cap poate data viitoare inta in tn sotia lu ala nu in jafu ala de dacie
2
0
Schimbati culoarea ziarului in galben..stergeti comentariile negative la adresa galbenilor..o adunatura de neprofesionisti care au impus la conducerea institutiilor clienti politici
3
2
Si societatea pe care am dus o eu la faliment ARGOS a avut lucrari la cele doua ecluze dar fiindaca eu cel mai mare golan am pus mana pe bani si i am cheltuit la pacanele.Si asa cei din consurtiu ne au aruncat ca pe masele stricate.Datorita incompetentei mele si a golaniilor financiare prin care am tepuit n firme si n salariati mama sa imbolnavit si a murit iar tata a orbit datorita celor doua accidente vasculare.Eu sunt un exemplu negativ drept pentru care doresc sa nu faceti ca mine o jigodie internationala.Si totusi eu am pile cunostinte relatii ca nu platesc pentru golaniile mele.
3
0
Uite ce masca are mascariciul asta, oricum este un dobitoc dar si arata ca unul
8
0
Proiect AL ecluzelor
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367