REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

S-a finalizat proiectul european de modernizare a falezei Mangalia-Saturn

S-a finalizat proiectul european de modernizare a falezei Mangalia-Saturn

Replica API 15 septembrie 2022 | 00:00 1381

Primăria Municipiului Mangalia organizează, joi 15 septembrie 2022, începând cu orele 13:00, la sediul Clubului Nautic Callatis, o conferință de presă, cu ocazia finalizării proiectului „Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic – Sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”.

La eveniment, vor participa primarul Mangaliei, Radu Cristian, viceprimarul Dragoș Angelescu, consilieri locali, dar și agenți economici din Mangalia și Saturn. Conform datelor tehnice din proiect, lucrările de modernizare a falezei s-au desfășurat pe o suprafață de 2,5 km, de la hotel Paradiso până la ieșirea pe cordonul Saturn-Venus. Acestea s-au derulat pe patru tronsoane de intervenție, astfel că noua zonă de promenadă a Mangaliei a devenit un punct de atracție turistică, pe lângă Aleea Teilor și Piața Republicii, alte două proiecte realizate cu fonduri UE. Lucrările pe cele patru zone supuse modernizării au vizat montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea întregii suprafețe, precum și montarea noilor stâlpi de iluminat ambiental. Modernizarea sistemului de iluminat public pe întreaga lungime a falezei a inclus 164 de stâlpi de iluminat și 439 corpuri de iluminat arhitectural, încastrate în coronament. Principala zonă de atracție a falezei pietonale Mangalia-Saturn este reprezentată de punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, conform planurilor. Umbrirea zonei de ședere a fost realizată printr-o construcție cu o structură metalică. Potrivit primarului Radu Cristian, în perioada următoare, vor demara lucrările de modernizare la falezele din alte stațiuni aparținând de Primăria Mangalia. Reaminitim că faleza din Jupiter și zona „La Steaguri” au fost modernizate în urmă cu câțiva ani, tot cu fonduri UE.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba berbecilor,lasati faleza pe care ati distrus.o total,sa mergeti voi cu capul in soare prin betoanele alea si faceti o centura a orasului.Tot traficul greu merge pe la gara,dar boierii care stau in liniste nu aud.Dar incaseaza banii platiti de noi.ia mai muriti ba! ati taiat toti pomii sa faceti acoperisul ala mirlanesc pe faleze.bani spalati,la cr foloseste garajul ala????ce prst de arhitect a avizat asemenea mizerie?erau niste salcii pletoase,l.au deranjat pe pitiponcul drujbar! prostane radu ai vazut englezii ce prostimsint la Balmoral si peste tot,au copaci de sute de ani,nu i.a taiat ni
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272