REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

S-a încheiat Evaluarea Naţională, urmează repartizarea pe licee şi şcoli profesionale

S-a încheiat Evaluarea Naţională, urmează repartizarea pe licee şi şcoli profesionale

Replica API 3 iulie 2012 | 00:00 60

Rezultate finale

Rezultate finale

În perioada 30 iunie - 1 iulie 2012 s-a derulat etapa de rezolvare a contestaţiilor din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII a, iar luni, 2 iulie 2012, s-au afişat rezultatele. Având în vedere Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2011- 2012 şi Calendarul Evaluării Naţionale, în perioada 30 iunie- 1 iulie 2012 s-a derulat etapa de rezolvare a contestaţiilor.

În acest context, la nivelul judeţului Constanţa a fost depus un număr de 563 de contestaţii, din care 324 la limba şi literatura română şi 239 la matematică şi 176 au fost admise. Numărul de lucrări cu note mărite este de 161 (122 la disciplina limba şi literatura română şi 39 la disciplina matematică) iar numărul de lucrări cu note micşorate este de 15, din care 13 la limba şi literatura română. Notele de la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu, care se va desfăşura în două etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat evaluarea naţională şi care vor avea media de admitere calculată cu cea din cei patru ani de gimnaziu. De asemenea, în cea de-a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu. Menţionăm că înscrierea în licee, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, ei vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii: media generală obţinută la evaluarea naţională din clasa a VIII-a; media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a; nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale; nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale; nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă. În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate la Art.5, alin. (2), lit. a), b), c), d), şi e) egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată. Completarea listei de opţiuni se va face de către candidat în prezenţa părintelui/tutorelui legal instituit şi a dirigintelui clasei. Aceştia, împreună cu candidatul, vor semna fişa de înscriere. Elevii şi părinţii vor fi avertizaţi să completeze cu responsabilitate opţiunile şi numărul lor, să verifice corespondenţa codurilor înscrise în fişă cu opţiunile exprimate, având în vedere că o opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272