REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

S-a închis flota I-Drive care a fost acuzată că a prejudiciat bugetul statului

S-a închis flota I-Drive care a fost acuzată că a prejudiciat bugetul statului

Andreea CONDURACHE 6 decembrie 2023 | 00:00 10772

Într-un comuniat de presă, Agenția Națională de Administrare Fiscală anunța faptul că trei firme de ridesharing din Capitală și din Constanța ar fi adus un prejudiciu de 52 de milioane de lei bugetului de stat. Flota I-Drive Constanța, una dintre firmele implicate, a fost închisă, informația fiind confirmată chiar de managerul companiei, Cătălin Stoica, care a declarat că aceasta a survenit ca urmare a unei decizii la nivel de management, fără să ofere mai multe detalii.

 S-a inchis flota I-Drive care a fost acuzata ca a prejudiciat bugetul statuluifoto cu rol ilustrativ

Trei firme de ridesharing din București și Constanța au adus un prejudiciu de 52 de milioane de lei bugetului de stat. Într-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală este menționat faptul că inspectorii au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Flota de transport alternativ I-Drive, din Constanța, a fost acuzată de mai mulți șoferi că nu plătește cărțile de muncă, asigurările de sănătate, dar și alte obligații către stat. Mai mult de atât, unul dintre angajați spune că a făcut o plângere și la ITM.

 S-a inchis flota I-Drive care a fost acuzata ca a prejudiciat bugetul statuluiplângerea făcută la ANAF

A fost ANAF-ul și i-a controlat dar nu știu ce amendă le-a dat. Bolt și Uber dau bonus 300 - 400 lei pentru fiecare șofer adus în aplicație, Flota I-drive nu dă bonusul șoferului care își aduce un prieten, bonusul îl ia Cristian Ghena, și dacă angajează minimum 10 șoferi pe zi, încasează bonus 8.000-9.000 lei pe zi, bani care se duc în buzunarul lui Ghena. Într-un interviu, în 2020, când s-a deschis Uber, primul în Constanța, Cătălin Stoica spunea că sunt 600 de șoferi în Constanța și raportat la numărul de locuitori ar mai fi nevoie de 1.000. Deci, 1.600 în total. Acum suntem 8.000! Nu există o limită ca la taxi, cum au fost 2.000 licențe dată de primărie, la ridesharing cu cât mai mulți șoferi, cu atât mai bine pentru ei, să-și ia comisionul de 10% flota. a declarat pentru Replica, unul dintre șoferi.

De asemenea, la acel moment, managerul Cătălin Stoica, declara pentru Replica, că toate taxele către stat sunt achitate și că nimic din acuzații nu este adevărat. Ei bine, adevărat sau nu, flota I-Drive a fost închisă. Informația ne-a fost confirmată și de cel care în urmă cu doar câteva săptămâni ne spunea că acuzațiile sunt false. ,,Da, este adevărat, flota I-Drive s-a închis.”, a spus acesta. Mai mult decât atât, Cristian Ghena a plecat la o altă flotă, în speță MIG Delivery Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Popescu Ion, asta de sub mine, frustrata e mamicuța ta ca te a fatat
1
0
un sofer frustrat care nu facea bani cat facea patronul.
1
0
Numele iti spune tot ce e de stiut despre individ si caracterul lui
5
0
Hai shefilor de la ANAF sa vedem daca recuperatzi bani pe care firmele astea le datoreaza statului si cu cat le amendatzi pentru evaziune fiscala de zeci de milioane de lei cum chiar voi atzi declarat,sau atzi inchis firma si hotzul ramane cu bani furatzi de la statul Roman pentru ca Romania are autoritatzi pentru recuperarea prejudiciului adus statului de divershi doar pe hartie faptic autoritatzile astea au fost partashe cu hotzi prin nerecuperarea de la evazionishti a miliarde de lei pe an.
6
3
Nici unul din soferi nu isi plateste taxele la stat. Firmele asta le baga in cap ca au taxele platite incluse in comision. ANAF daca ia la purificat atat uber si bolt dar si firmele si soferii lor, o sa vada ca bugetul statului e prejudiciat cu zeci de miliarde la nivel national. Majoritatea soferilor sunt bugetari speciali, care pe langa salariul de la stat fac si taxi. Firmele care le iau comisioanele ii mint ca nu vine anaf-ul peste ei deoarece sunt protejati?
8
3
Bolt sau Uber sunt inventii ale unor baieti destepti din strainatate (de religie din aia care se lupta cu Palestina) pentru a jumuli prostii din alte tari si a creea o concurenta neloiala celorlalti transportatori. O aplicatie de taxi dispecerat neautorizata cum ar veni, dar bagata in legalitate fortat de parlamentarii nostri care sunt slugile lor. Daca ar fi facut un roman asa ceva era saltat de mult.
14
2
da voi ce credeati ma ca asta e meserie sa va plateasca flota toate taxele la stat? asta e ceva in plus pe langa locul de munca fix pe care il ai. cat de p***t sa fii sa traiesti din taximetria asta ieftina...
5
5
Ca și la taxi aveți niște zdrențe, multe bâhnițe, păi ăștia ăștia se duc unde nu se muncește și unde pot fura
8
4
Toți idioții fac bolt. Slugi proaste. Toți jandarmi pompierii și milițieni fac bolt și uber. Cât de p***t sa fi sa te rupi pt 100 lei pe zi. Capete pătrate. Cap aveți minte nu va trebuie
13
13
Stoica, Ghena, milionarilor, vroiati sa va apucati de construit blocuri, nu mai stiati ce masini sa va cumparati, cate terenuri sa mai cumparati, sa va construiti vile, haine de firma, vacante, septare, mustanguri, pariuri pe Iphone uri de 10.000 lei, toate pe carca soferilor care alergau 400km la 12 ore intr un oras sufocat de uber si bolt. Ati distrus taximetria si ati distrus si ridesharing ul !!! Cu foamea voastra de a angaja cat mai multi soferi sa va luati voi comision si sa nu platiti nimic ! Stoica du te la Bucuresti si apuca te iar de filme porno ! Ghena apuca te iar de cantat, dau la pompa a fost hit ! Vedeav as soferi la Blackcab de unde ati plecat, lichelelor ! Norocu vostru e ca nu va sparge nimeni nuca!
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369