REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

S-a “înroşit” telefonul la pompieri: incendii şi persoane blocate în locuinţe, în Constanţa

S-a “înroşit” telefonul la pompieri: incendii şi persoane blocate în locuinţe, în Constanţa

Replica API 10 februarie 2015 | 00:09 253

129 de intervenţii în 3 zile

129 de intervenţii în 3 zile

Sfârşit de săptămână agitat pentru pompierii constănţeni! Aceştia au intervenit pentru lichidarea mai multor incendii, dar şi pentru deblocarea uşilor unor apartamente, în interiorul cărora se aflau persoane. Astfel, vineri, 6 februarie, în jurul orelor 22.00, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Cernavodă au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, în localitatea Rasova.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la acoperiş, cu posibilitate de extindere în interiorul casei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al coşului fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile. A doua zi, sâmbătă, 7 februarie, ora 17.10, Detaşamentul de Pompieri Constanţa – Port a intervenit pentru deblocarea unei uşi de acces într-un imobil. O persoană de sex feminin a fost găsită în viaţă şi a fost preluată de ambulanţă, pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

Tot sâmbătă, în jurul orei 19.00, Detaşamentul de Pompieri Medgidia a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o ghenă de gunoi. La scurt timp, pompierii militari tot din cadrul Detaşamentului de Pompieri Medgidia au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Aceştia au acţionat timp de aproximativ patru ore pentru stingerea focarelor şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la vecinătăţi.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de focul deschis în spaţii închise, au ars aproximativ 50 tone de furaje. Duminică, la primele ore ale dimineţii, forţele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Constanţa – Oraş au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată în cartierul Palazu Mare, din municipiul Constanţa. Datorită sesizării în timp util a evenimentului şi operativităţii pompierilor militari, evenimentul, provocat cel mai probabil de un coş de fum necurăţat de funingine, nu s-a soldat cu pagube majore. Echipajele SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au intervenit, în aceast week-end, pentru a acorda ajutor medical de urgenţă la 124 de solicitări. Pacienţilor li s-au acordat îngrijiri medicale, iar după caz, au fost transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272